Ndihmoni Pafjale Shtyp butonin Like meposhte

Votim: A jeni dakord me vegjetarianet qe vrasja dhe ngrenia e kafsheve eshte e padrejte?

+ Pėrgjigju kėsaj teme
Rezultatet 1 deri nė 24 prej totalit 24

Tema: A jeni dakord me vegjetarianet qe vrasja dhe ngrenia e kafsheve eshte e padrejte?

A jeni dakord me vegjetarianet qe vrasja dhe ngrenia e kafsheve eshte e padrejte?

Shume Vegjetariane e quajne vrasjen e kafsheve per mishin e tyre si "kafsheri" dhe se njerezimi do kishte me shume te mira po te mos vriste kafshe , dhe se do ishte me i shendetshem po te hiqte mishin nga dieta.

A jeni dakord me kete argument? Ē'mendoni per ngrenien e mishit dhe vrasjen e kafsheve, a eshte e justifikuar kjo gje?
    Respect my uh-thawr-i-tah!

nuk kam koment per ket teme ,cdo gje ne jete eshte krijuar per nje shkak...

DON'T WORRY,BE HAPPY>>>>>

Cito Postuar fillimisht nga gertoo Shiko Postimin
    Shume Vegjetariane e quajne vrasjen e kafsheve per mishin e tyre si "kafsheri" dhe se njerezimi do kishte me shume te mira po te mos vriste kafshe , dhe se do ishte me i shendetshem po te hiqte mishin nga dieta.

A jeni dakord me kete argument? Ē'mendoni per ngrenien e mishit dhe vrasjen e kafsheve, a eshte e justifikuar kjo gje?

Tani vrasja e kafsheve eshte cik kafsheri, por ne kte bote ka gjuetare dhe pre. Nqs sdo ti vrisnim ne kafshet do ti vriste tjeter gje. Eshte piramida e ushqimit ske ci ben. Une per vete nuk mund ta shtyja jeten time pa mish.
    Kthhhhhhhhh!!!

Une si mishngrenese e kam te veshtire te jap nje koment sepse them se kjo thenie e vegjetarianeve nga njera ane eshte e drejte .

E drejte them se eshte si nje ndjenje qe ju vjen ketyre dhe ju duket sikur po bejme gjynaf nese vrasim kafshet .

Nga ana tjeter them edhe kete se kafsha nuk ka shpirt dhe keshtu qe vete Zoti na e ka dhene te drejten qe ti vrasim kafshet dhe kafsha te jete pre e jona .

kur te vdesim do na hane krimbat po edhe kur jemi gjalle po i dole para ndonje luani apo aligatori do te hane, me mire po i hame ne sa te kemi mundesi
    I like soft, round things
    behu antar i klubit tim ketu! si dhe lexo my blog

zinxhirin ushqimor e kemi mesuar ne biologji qe ne klase te 5-te,,,,kshu funksionon;;;me te fortet hane me dobtit,,,,dhe pse su pelqen vegjetarianeve........eshte realitet...mbijetesa gjithmone ka kerkuar sakrifikim te shume gjerave.......
    Jeta eshte si deti,fundi nuk i shihet,dhe era nuk shkon gjithmone nga duan anijet.

nevoja per te ngrene mish e ka bere njeriun njeri Duke pasur nevoje per mish, njerezit parahistorike mesuan gradualisht te perdornin zjarrin dhe te benin vegla e arme, dhe keto zbulime jane shume te rendesishme per evolucionin e specieve njerezore. ne fakt zanati i gjahtarit eshte zanati me i vjeter ne bote (pavaresisht se disa thone eshte zanati i prostitutes)

vrasja e kafsheve nuk eshte as krim, as kunder natyres. nuk e di pse vegjetarianet kane keto ide te cuditshme dhe sinqerisht nuk e kuptoj as se si nje njeri mund te jete vegjetarian. po te ishte vrasja e kafsheve kaq e demshme atehere duhet te shfarosim gjithe ujqit e tigrat e kafshet e tjera mishngrenese nga toka, qe te mbizoterojne lopet derrat e gomeret dhe mes tyre vegjetarianet. sic e kane thene para meje, cdo kafshe perfshi ketu dhe njeriun eshte nje hallke e zinxhirit ushqimor, dhe kafshet mishngrenese duhen po aq sa ato barngrenese.

nje shembull i thjeshte: ne fund te shekullit XIX nje kolon i pasur anglez qe jetonte ne Australi mori nga Europa disa cifte lepujsh dhe i futi ne fushat e veta qe te bente praktike gjahu. Lepujt dolen nga gardhi dhe erdhen e u shumuan sa kercenuan shume njerez te vuanin nga uria per shkak se ju hanin te mbjellat dhe ishin jashte cdo kontrolli. Shkaku per shumimin e shpejte te lepujve ishte se ata nuk kishin predatore ne kontinentin australian
    si vis pacem para bellum

Jo dakort nuk jam. Por mishin se ha. Nuk eshte ceshtje feje apo besimi, thjesht sme pelqen .

Cito Postuar fillimisht nga SEND_ME_AN_ANGEL Shiko Postimin
    po peshkun?
    Me raste. Vetem kur e gatuaj vete!

good girl peshku eshte shume i ushqyeshem dhe pa yndyre.

Sme kujtohet asnje shkak apo argument i *vlefshem* qe te me ndaloje mua per te ngrene mish ....Mishi eshte nje pjese natyrale e dietes sone ashtu sic jane produktet vegjetariane .........
    e cfare qellimi do kishte tjeter ne ekzistencen e saj nje lope apo vic me perjashtim te te qenit biftek ne bbq time
    do ishte lezetshem qe ky dialogu te behej ne nje tavoline ku te ishim duke ngrene mish .....pjatanca me shije dhe lloje mishi nga me te ndryshmet ...duke e shoqeruar me vere .....
    It is always a matter of personal enjoyment.......
    YoU force all the blood into my heart ........

ah sa qef do ishte ashtu. biftek i pjekur "al sangue" me garniture dhe nje shishe vere te kuqe, mmmmmmmm

Vegjetarianet nuk lejohen te zgjasin doren , lol

Opssss se harova veren .....

Cito Postuar fillimisht nga Amantia Shiko Postimin

Vegjetarianet nuk lejohen te zgjasin doren , lol
    hej zot cme bere ti moj! Im drooling... pale si do behej ne prush...

jo nuk jam aspak dakort .

jo nuk jam dakort...po cte bej mishin e ha se sjam vegjetariane...
    Ti criticherano sempre,parleranno male e sara difficile che incontri qualcuno al quale tu possa piacere cosi come sei...la vita e come un opera di teatro,che nn ha prove iniziali:vivi intensamente ogni giorno prima che l'opera finisca senza applausi..

Replikė: A jeni dakord me vegjetarianet qe vrasja dhe ngrenia e kafsheve eshte e padrejte?

Kur Te Vij Parajsa Po Osht Heret Lale

Replikė: A jeni dakord me vegjetarianet qe vrasja dhe ngrenia e kafsheve eshte e padrejte?

jo nuk jam dakort......

i love mishin e kafsheve qe haet ,,kuptohet
    SI NE MOMENTET E LUMTURA DHE TE DHIMSHME
    ASGJE NUK KA PER TE ME NDAR
    SEPSE TI JE PRINCESHA IME
    AJO QE DUA TE DASHUROJ PERJETE

une pa mish nuk mund ta kuptoj jeten. vegjitarianet ia fusin kot po he.
    luani prandaj eshte mbreti kafsheve se ha mish.
    ne mungese te ushqimit te mire , edhe truri nuk punon siē duhet.
    qe do te thote qelizat kane nevoje per proteina, mishi i ka me shumice, por me mish nuk duhet tepruar me se permban yndyr.
    provoni te hani 200g mish dhe 200g laker, dallimi kuptohet....
    por perimet gjithashtu kane rrolin e tyre te pazevendesueshem, qe ndihmojne shume ne funksionimin normal te metabolizmit

si cdo marredhenie tjeter ne dhe me natyren, per aq kohe sa nuk vriten kafshe me shume nga c'nevojiten nuk do kishte as vegjetariane... vegjetarianet jane shpikur kur filloi moda me pelice dhe zbukurimet me lekura e asortimente kafshesh... ky eshte abuzimi, jo ngrenia.
    Atdhetar i perjetshem

Une kam nja dy shoke vegjetarian : njera nuk e ha se ja shpif, sa here marre mish , kjo iiiiiiiiii sa shpifje !!
    Tani o ROB kur ti nuk e provon NGA E DI QE ESHTE E SHPIFUR ?! Nuk i honeps dot njerezit qe jane me teka
    Kurse djali eshte vegjetarian , per zgjedhje ashtu dhe nje shoku im kuzhinier.
    S'kam ndonje gjykim kushedi per ta !
    Tani zoti ka krijuar nje Proces qe quhet zinxhir dhe zinxhiri duhet te respektohet si zinxhir per te mbajtur Ekuiliber.
    Personalisht nuk jam shume mishngrenese, ne Shqiperi e di qe i turren me koke mishit, sikur s'kane pare. POR DUHET NGRENE ME NORMAM, JO PER T'U BERE LUBI.
    Preferoje mishin e peshkut, karkalecat dhe pse me vjen pak frike ti prek por i shijoje me kenaqesi .
    Per te tjerat jam tradicionale ne te ngrene , shume shqiptare .
    Nje Person eshte :
    - Librat qe ka lexuar
    - Pikturat qe ka pare
    - Muzika qe ka degjuar dhe harruar
    - Rruget qe ka pershkuar
    Nje person eshte : femijeria e tij , familja e tij, miqte e ndryshem, ndonje dashuri e filluar dhe e lene pergjysem.
    Nje person eshte nje Shume e ulur nga Zbritje te pafundme

+ Pėrgjigju kėsaj teme

Komenteti Juaj

Tema te ngjashme

1. sa here jeni dehur ??
    By borana in forum Tema tė ndryshme
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 14-01-12, 11:57 PM
  2. Ngrėnia nė mėngjes parandalon infarktin
    By sabah in forum LifeStyle
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 15-11-10, 04:23 PM
  3. Teuta ne mbrojtje te kafsheve!
    By Bruno in forum Thashetheme/Celebrity Gossip
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 04-09-10, 08:33 PM
  4. Adrian Gaxha, Le te dashuren i pėrkushtohet kafsheve!
    By Bruno in forum Thashetheme/Celebrity Gossip
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-01-10, 12:07 PM
  5. Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 24-09-08, 03:17 PM

Rregullat e Postimit

• Ju nuk mundeni te hapni tema te reja
  • Ju mundeni te replikoni
  • Ju nuk mundeni te postoni bashkengjitje
  • Ju nuk mundeni ndryshoni postimet

Fillimi i faqes · Pafjale.com · Arkiv · Kontakt

Duke perdorur kete websit jeni duke pranuar Rregullat e Perdorimit.

Copyright © All Rights Reserved · Design: Kati5