Ndihmoni Pafjale Shtyp butonin Like meposhte

+ Pėrgjigju kėsaj teme
Rezultatet 1 deri nė 12 prej totalit 12

Tema: Vetėvendosje sėrish nė protestė, me 10 pyetje pėr Thaēin

Vetėvendosje sėrish nė protestė, me 10 pyetje pėr Thaēin

Kliko pėr version me te madh

Emri:	50340_6.jpg
Heret qė ėshtė pare:	0
Madhesia:	39.5 KB
ID:	2960
    PRISHTINE - Lėvizja Vetėvendosje pritet tė zhvillojė sot protestėn e dytė nė dy pikat kufitare me Serbinė, nė Merdare dhe te Dheu i Bardhė, edhe pse Kuvendi i Kosovės votoi tė premten mocionin qė rrėzon atė tė 7 dhjetorit pėr reciprocitet me Serbinė dhe mbėshtet marrėveshjet e arritura me Beogradin nė kuadėr tė dialogut. Pėrfaqėsues tė Vetėvendosje-s e quajtėn “antikushtetues dhe tė turpshėm” mocionin e sė premtes dhe thanė se pėrmes protestave synojnė mbrojtjen e Republikės dhe prodhimit vendor.

Lėvizja Vetėvendosje kėmbėngul nė masat e reciprocitetit ndaj Serbisė, duke bllokuar tė gjitha mallrat serbe qė hyjnė nė Kosovė. Njė masė e tillė reciprociteti qe vendosur nga vetė qeveria nė muajin korrik, pėr t’u hequr nė vjeshtė, pas marrėveshjeve tė arritura nė Bruksel.
    Sipas liderit tė Vetėvendosje-s Albin Kurti, me ndėrhyrjen e policisė nė protestat e 14 janarit, iu hap rruga Serbisė ekonomikisht, ndėrsa me mocionin e 20 janarit, iu hap edhe rruga politike.
    Kurti ka folur edhe pėr dy takime tė fshehta qė sipas tij kryeministri Thaēi ka pasur me presidentin serb, Boris Tadiē, pėr tė cilin ka parashtruar dhjetė pyetje, transmeton Radio Europa e Lire.
    1. Ku dhe kur ėshtė marrė vendimi qė Thaēi tė takohet me Tadiēin?
    2. Ku dhe kur saktėsisht ėshtė takuar me kryetarin e Serbisė, Tadiē?
    3. Kush tjetėr ka marrė pjesė nė kėto takime, pėr ēfarė kanė biseduar, ēfarė i ka thėnė Thaēi Tadiēit dhe ēfarė Tadiēi Thaēit?
    4. Me iniciativėn dhe ndėrmjetėsimin e kujt janė zhvilluar secili prej kėtyre dy takimeve?
    5. Cilat ishin konkluzionet e takimeve?
    6. Ēka ka pėrfituar Kosova nga kėto takime?
    7. Ēka ka pėrfituar Thaēi nga kėto takime?
    8. A ekziston transkripti dhe procesverbali i takimeve dhe nėse po, kush e ka?
    9. Kė e ka informuar dhe kujt i ka raportuar Thaēi pėr kėto takime?
    10. A e kanė ditur kabineti qeveritar, presidenti dhe partia e tij, PDK, pėr kėto takime?
    SHQIPERIA E RIBASHKUAR E VETMJA ALTERNATIVE

Replikė: Vetėvendosje sėrish nė protestė, me 10 pyetje pėr Thaēin

jam duke pare lajmet gjithanej po asnji nuk po jep per protesten e Vetevendosjes.
    Atdhetar i perjetshem

Per 2 dite Vetevendosja ia arriti qellimit per te mos lene Serbine te kaloje!

Shqiptaret e Kosoves qendrojne nje hap para nesh me kulture demokratike,por edhe me ndjenjen kombetare.Eh sikur AK ne shqiperi te jete si VV e kosoves.

Se dime kur eshte protesta e rradhes! Ka no nji info?

Cito Postuar fillimisht nga sabah Shiko Postimin
    Shqiptaret e Kosoves qendrojne nje hap para nesh me kulture demokratike,por edhe me ndjenjen kombetare.Eh sikur AK ne shqiperi te jete si VV e kosoves.
    Me ler te ndaloj ketu! kulture demokratike? ndjenje kombetare? Jane me zote ne departamentin e Publicitetit. Te vishesh me Flamur (qe eshte turp ta kesh flamurin si bikini sic bejene disa "motra kosovare, patriote"), te kendosh kenge patriotike edhe te flasesh gjera te bukura ne publik per 3 dite ne vit, nuk te bejne patriot. Le te bejne hapin e pare drejt patriotizmit, te mesojne gjuhen shqipe, se koka e forte e tyre thote qe patriote jane vetem kur u intereson jane te paret qe asimilohen ne europe, te paret qe kopjojne muzike , sakone te pista , muzike zhurme. Gjuha eshte gjeja e pare dhe me shtrenjte e nje kombi! Iku gjuha, iku gjithcka. Perpiquni te flisni shqip "vellezer kosovare" e vetmja gje qe u ben patriote.
    I like soft, round things
    behu antar i klubit tim ketu! si dhe lexo my blog

Cito Postuar fillimisht nga guest Shiko Postimin
    Me ler te ndaloj ketu! kulture demokratike? ndjenje kombetare? Jane me zote ne departamentin e Publicitetit. Te vishesh me Flamur (qe eshte turp ta kesh flamurin si bikini sic bejene disa "motra kosovare, patriote"), te kendosh kenge patriotike edhe te flasesh gjera te bukura ne publik per 3 dite ne vit, nuk te bejne patriot. Le te bejne hapin e pare drejt patriotizmit, te mesojne gjuhen shqipe, se koka e forte e tyre thote qe patriote jane vetem kur u intereson jane te paret qe asimilohen ne europe, te paret qe kopjojne muzike , sakone te pista , muzike zhurme. Gjuha eshte gjeja e pare dhe me shtrenjte e nje kombi! Iku gjuha, iku gjithcka. Perpiquni te flisni shqip "vellezer kosovare" e vetmja gje qe u ben patriote.
    po pse me Guesto ku i ke pare ti ato qe nuk flasin shqip!?
    Mos ndoshta i referohesh dialektit?

Per disa ane them se Guest ka te drejte .
    Familja ime ka pritur tere ata kosovar gjate luftes, hapem shtepite etj
    dhe dy nete mbaje mend qe kemi mbajtur 40 kosovar ne shtepi se do niseshin per ne Kosove.
    Dhe kur njehere Babai im shkoi ti vizitonte ne Kosove i dhane nje gote uje jashte tek porta !!
    Ne jemi Mikeprites per NJE PATRIOTIZEM.

Nuk dua te paragjykoje per gjuhen dhe te tjera sepse ai eshte nje aspekt kulturor, dmth eshte sikur te them PSE SHQIPTARET E VERIUT FLASIN GEGERISHT ?
    Kosovaret i gjeje me te paster ne Kulture do me thoni PSE ?

Sepse ata kane luftuar per ate Pavaresi ne Epoke moderne e kane ende te re dhe i dine vlerat e saj. Nuk jane shoqeri si pune e Filit qe flet roma per toma , se nuk ja ka pare b.. LUFTEN e GRekut dhe te Serbit dhe CICERON FILI ...pa ta shifte si e pane kosovaret , me shtepi te djegura, me njerez te masakruar ne varre te perbashketa, me femra te perdhunuara, me femije te vrare, me te aferm qe trupat s'ua kane gjetur kurre.
    Kam shoqeri kosovare dhe emrat e tyre jane Shqiperim, Pajtim, Mirjeta, Liridona ...besoje se flasin QARTE keta emra !
    Sot SHQIPTARET JANE MESUAR TERE DENGLA ju vene emra femijeve NICOLE, FRANCI e budadalleqe te ndryshme, me thoni KUPTIMIN DHE ARSYEN ?!
    Nje person ka arsye qe bene dicka, trasmeton diēka !
    Une femijes tim nje te ardhme kur ta kem kam deshire qe te pakten ti le si simbol nje Emer qe ti tregoje prejardhje, rrenje, origjinalitet...
    Kosovaret i shof me me PSIKOLOGJI se Shqiptaret sepse kane provuar LUFTEN, EMIGRIMIN NEPER BOTE dhe ua dine mire Marifetet dhe kleēkat.
    Kultura eshte PASQYRA E NJE POPULLI, ata qe kane tru e vlersojne.

Serisht ne Vlore ishim ne plazh, isha klase e tete atehere , ishte nje cift kosovar dhe mbaje mend qe gocat me te rritura po benin muhabet :
    Gruaja thote burri im e ka emrin Enver si Enver Hoxha ...gocat u habiten se ne ate epoke Shqiperia s'mbante kontakte me Kosoven.
    Ne i bejme Pushimet ne Shqiperi qe te investojme ne Ekonomine shqiptare dhe jo ne ate te huaj !!

Cili ishte ai shqiptare qe e thote kete ? Shqiptaret thone NJE ORE E ME LARG SHQIPERISE...OSE ME MIRE T'IA SHESIM GREKUT DHE JEMI NE RREGULL
    Kush flet per Moral te femres e pergojojne e tallin ,,,shif ate te prapambeturen .
    Kush kendon kenget e vendit te tije psh LABE e perbuzin se nuk Kendon SINAN HOXHEN :P dhe Seldin
    Kush vishet me KOSTUM TRADICIONAL ne Shqiperi ? U shif se i ka marre borxh qillotat gjyshit !!

Sot TRADICIONI ESHTE BERE TURP NE SHQIPERI SEPSE MBAN ERA XHAXHI ENVER
    LUM NE PER SHOKUN SALI QE PO NA EVROPIANIZON TE TEREVE SA JEMI

Vajzat perfunduan ne Itali qe 14 vj se i martonin sot dhe i mblidhnin ne furgona te nesermen dhe i shperndanin trotuareve.
    Djemte u vrane neper luftera civile.
    Shume u mbyten neper Otranto....
    Gjera qe i dime shume mire NDERSA KOSOVA TE TILLA GJERA NUK I KA PESUAR NGA POLITIKA E BRENDESHME .
    Ne i kemi pesuar dhe do vazhdojme ti pesojme derisa ta humbasim dhe ate pak qe na kane fale te paret tane.

KJO ME VJEN KEQ QE TE SHUMTE JANE ATA QE NUK E VLERSOJNE POR GJENERALIZOJNE PA KUPTUAR.
    Njeriu diskuton, flet, shpreh opinione te ndryshme qe te kuptoje JO TE SHKALLOJE .

Bota e sotme do Elasticitet qe te harmonizohet ne paqe. Populli shqiptar ka hequr plot te zeza por nuk ka mesuar Asgje !!
    Jemi popull i vuajtur dhe me halle plot , Emigrimi eshte i poshter dhe te rrenqeth mishin kur degjon shqiptare te vrare bien murator e lene familjet ne mes te rruges, sepse i detyron i huaji te bejne ato pune me te veshtira. Ka gjera plot qe SHQIPTARET VETE NUK DINE TA VLERSOJNE SHQIPERINE DHE TE GERMOJNE NE TE SE DO NXIRRNIN FLORI . SE VERA E MIRE RRI NE SHISHEN E VOGEL .....
    Po nejse se u zgjata shume fare.

Por kam nje mllef te madh sonte te mbledhur nga shume gjera:

Nje shqiptar ketu ku jemi ne vdiq teksa punonte, ka lene dy femije dhe gruan tre ! Ne kete krize !! Imagjinoni tragjedine....
    Nje te afermi tjeter te timit ne GREQI teksa do dilte te punonte Greku e shtypi me makine e la top ne vend te vdekur dhe mbeti dhe e shoqja ne mes te kater rrugeve. Te vjen te vdesesh nga trishtimi kur shikon femijet qe kerkojne te atin marrin telefonin dhe thone Do marrim babin ne telefon, e djali thote Babi eshte i mbyllur tek nje shtepi dhe une do vete ta takoje ...

Tragjedira plot se dhe kur flet nuk te beson kush qe vertete te vjen keq ...por teksa lexoje postime te personave qe sdine asnje gje , skuptojne apo sduan te kuptojne per komoditetet e tyre gjerat...TE VJEN TE PLASESH NGA INATI .

Nuk dua te me gjykoni per kete postim eshte dicka personale sonte qe nuk arrita ta mbaja dot per vete sepse me dhemb shume .
    me falni nqs kam folur kaq ashper.

Ju pershendes.
    Nje Person eshte :
    - Librat qe ka lexuar
    - Pikturat qe ka pare
    - Muzika qe ka degjuar dhe harruar
    - Rruget qe ka pershkuar
    Nje person eshte : femijeria e tij , familja e tij, miqte e ndryshem, ndonje dashuri e filluar dhe e lene pergjysem.
    Nje person eshte nje Shume e ulur nga Zbritje te pafundme

Faktikisht, une nuk kuptova asigjo nga ai hartim qe ke shkruar lart!

Nuk po marr vesht tashi se me ke gjith kete mllefin!? A e ke me shtetin shqipetar, a e ke me shtetin kosovar, e ke me krizen globale, apo e ke kapitalizmin?!

Me kedo nga keto siper qe ti ta kesh, je plotesish jasht teme. megjithate po te sjaroj dicka.

kosovar kam mbajt dhe une ne shtepi, pervecse jane sjelle shume mire kur ishin mysafir, por dhe kur une kam shkuar ne kosove (me fetesen e tyre) jam pritur si mbret. Pra ti ke nje eksperience tende une kam eksperiencen time. konkluzioni eshte qe njerezit nuk jane njelloj, si shqipetaret si amerikanet si kosovaret.

Per ata qe punojne. kudo ne bote ka aksidente! plot kane vdek dhe ne shqiperi. e ke shume gabim kur thua qe te detyrojne te punosh. asnjeri nuk te detyron te besh pune te renda, madje asnjeri nuk te detyron te shkosh ne emigracion.

Kushtet ndoshta !!
    Cfare do beje ne Shqiperi , te vije te hap nje tregeti po pastaj .... ?! Cila eshte prespektiva ?
    Kurse ne vend te huaj , nuk lene pune te lehta per te huajt, punet e lehta per vete dhe per te huajt punet me te degraduara.
    Nuk qahem se pse punoje por sepse ka DISKRIMINIM gje qe eshte ndryshe .
    Temen e kam trajtuar pak me siper qe i gjeje me tradicional kosovaret dhe ju dhashe shembull.
    Ndersa shqiptaret po perpiqen te ndjekin disa hapa te gabuar te termit Modernizim.
    Dhe nuk e dine qe Tradicioni ka me shume vlere se modernja , nuk e konservojne por e humbasin sepse e identifikojne me Diktaturen komuniste.
    Kjo ishte me pak fjale ajo qe doja te thoja per temen.
    Sa i perket hartimit kam qene duke nje stream of consiousness se ashtu isha ate mbremje !

Cito Postuar fillimisht nga Eloidette Shiko Postimin
    Kushtet ndoshta !!
    Cfare do beje ne Shqiperi , te vije te hap nje tregeti po pastaj .... ?! Cila eshte prespektiva ?
    Kurse ne vend te huaj , nuk lene pune te lehta per te huajt, punet e lehta per vete dhe per te huajt punet me te degraduara.
    Nuk qahem se pse punoje por sepse ka DISKRIMINIM gje qe eshte ndryshe .
    Temen e kam trajtuar pak me siper qe i gjeje me tradicional kosovaret dhe ju dhashe shembull.
    Ndersa shqiptaret po perpiqen te ndjekin disa hapa te gabuar te termit Modernizim.
    Dhe nuk e dine qe Tradicioni ka me shume vlere se modernja , nuk e konservojne por e humbasin sepse e identifikojne me Diktaturen komuniste.
    Kjo ishte me pak fjale ajo qe doja te thoja per temen.
    Sa i perket hartimit kam qene duke nje stream of consiousness se ashtu isha ate mbremje !
    prp nuk ete kuptova!!!

Goce je apo nuk je dakort me protesten e vetevendosjes dhe pse. kaq

+ Pėrgjigju kėsaj teme

Komenteti Juaj

Rregullat e Postimit

• Ju nuk mundeni te hapni tema te reja
  • Ju mundeni te replikoni
  • Ju nuk mundeni te postoni bashkengjitje
  • Ju nuk mundeni ndryshoni postimet

Fillimi i faqes · Pafjale.com · Arkiv · Kontakt

Duke perdorur kete websit jeni duke pranuar Rregullat e Perdorimit.

Copyright © All Rights Reserved · Design: Kati5