Ndihmoni Pafjale Shtyp butonin Like meposhte

+ Pėrgjigju kėsaj teme
Rezultatet 1 deri nė 4 prej totalit 4

Tema: Skllave e deshirave?!

Skllave e deshirave?!

Balzak ka thene:-Femra eshte mbretereshe e botes, por skllave e deshirave.

Kam pasur rastin disa here te lexoj kete shprehje te te madhit Balzak,dhe gjithmone jam munduar ti jepja shpjegimin dhe kuptimin tim personal.Kam arritur te kuptoj ate force te pamposhtur qe mund te kete femra per te mbizoteruar boten dhe nga ana tjeter dobesine e saj ndaj ndjenjes,ndaj deshires.Do te desha te dija mendimin tuaj rreth kesaj shprehjeje.Si e kuptoni ju personalisht ate?Cfare ka dashur te thote nepermjet ketyre fjaleve Balzaku?
    SHQIPERIA E RIBASHKUAR E VETMJA ALTERNATIVE

Replikė: Skllave e deshirave?!

Femrat jane ato qe duan te realizojne deshirat e tyre edhe pse shpeshhere vuajne kur nuk i realizojne.

Tashi gjithsekush e interpreton si do kete shprehje.

Sipas meje do te thote qe femra eshte nje manipulatore e shkeqyer, mund te manipuloje dhe mashkullin me te pushtetshem....... por per deshirat e tyre (shpesh te pavlera) jane gati te shumzojne cdo gje me 0
    Atdhetar i perjetshem

Dicka shume e vertete por mendoje dicka tjeter.
    Personalisht, jam munduar te mos behem skllave e asnje kurjoziteti dhe te mos i shof gjerat me emocione.
    Kete keshille ma ka dhene dikush ne nje moment te veshtire: Te jesh Femer, por me zemer Mashkulli.
    Nga jeta skam perjetuar gati asgje personalisht, ne asnje kamp te saj, por ato pak qe kam perjetuar,
    ju jap nje rendesi dhe nje kuptim, qe me bejne te nxjerre nje Mesim... si te behem sa me e pavarur !!
    E njejta teme eshte zhvilluar tek MADAME BOVARY e Gustave Flaubert.
    Nje Person eshte :
    - Librat qe ka lexuar
    - Pikturat qe ka pare
    - Muzika qe ka degjuar dhe harruar
    - Rruget qe ka pershkuar
    Nje person eshte : femijeria e tij , familja e tij, miqte e ndryshem, ndonje dashuri e filluar dhe e lene pergjysem.
    Nje person eshte nje Shume e ulur nga Zbritje te pafundme

+ Pėrgjigju kėsaj teme

Komenteti Juaj

Rregullat e Postimit

• Ju nuk mundeni te hapni tema te reja
  • Ju mundeni te replikoni
  • Ju nuk mundeni te postoni bashkengjitje
  • Ju nuk mundeni ndryshoni postimet

Fillimi i faqes · Pafjale.com · Arkiv · Kontakt

Duke perdorur kete websit jeni duke pranuar Rregullat e Perdorimit.

Copyright © All Rights Reserved · Design: Kati5