Ndihmoni Pafjale Shtyp butonin Like meposhte

+ Pėrgjigju kėsaj teme
Rezultatet 1 deri nė 11 prej totalit 11

Tema: Vizat, nesėr pritet “drita jeshile”, Tirana pėrgatitet pėr festė

Vizat, nesėr pritet “drita jeshile”, Tirana pėrgatitet pėr festė

TIRANE- Tė hėnėn, 8 Nentor, Kėshilli i Ministrave tė Drejtėsisė dhe Ministrave tė Brendshėm tė Bashkimit Europian do t’i hapė dritėn jeshile heqjes sė vizave pėr qytetarėt e Shqipėrisė dhe Bosnjė- Hercegovinės drejt vendeve tė zonės Shengen. Vetėm pak orė para marrjes sė kėtij vendimi qė cilėsohet historik nga autoritetet e vendit, Tirana ėshtė veshur me flamuj, banderola dhe tabela qė njoftojnė ngjarjen e shumėpritur pėr shqiptarėt.

Mesohet se vendet qė votuan kundėr rezolutės pėr heqjen e vizave nė Parlamentin Europian neser ne Bruksel nuk mund tė bllokojnė me marrjen e vendimit pėrfundimtar nė Kėshillin e Ministrave nė takimet e nėntorit.
    Marrėveshja ėshtė arritur, bėjnė tė ditur burime diplomatike nė Bruksel pėr agjencinė italiane tė lajmeve Ansa, sipas tė cilėve dyshimet e hedhura nga vende tė tilla si Franca apo Holanda duket se janė tejkaluar.
    Ne shpresojmė nė arritjen e konsensusit nė mėnyrė unanime, bėjnė tė ditur burimet diplomatike nga Brukseli, megjithatė njė vend i vetėm nuk mund ta bllokojė vendimin qė do tė merret me shumicė tė kualifikuar.

Megjithatė vendet e Bashkimit Europian tė cilat bėjnė pjesė nė zonėn Shengen kanė marrė siguri nga Komisioni Europian se Brukseli do tė vazhdojė tė monitorojė nga afėr situatėn nė kėto vende, qė pėrfitojnė nga heqja e vizave. Liria me viza do te jete per 3 muaj, me pas per shtetasit qe shkelin rregullat do te kete penalizime. Levizja do te jete per cdo shtet te zones shengen, pervec Britanise dhe Irlandes.
    Komisioni i BE-ja i ka kerkuar te Tiranes dhe Sarajeves tua bejne te qarte qytetareve te tyre se udhėtimi pa viza nuk ėshtė njė biletė pėr azil ose qėndrimi nė BE, pas problemeve qe u perball Europa me azil-kėrkuesit tė Maqedonisė vitin e kaluar.

Tirana pret vendimin me feste
    Pa dyshim qe vendimi per liberalizimin e vizave do te pritet me feste ne Tirane. Kjo kuptohet edhe pasi nje dite para vendimit, kryeqyteti shqiptar eshtė zbukuruar nė pritje tė vendimit pėr liberalizimin e vizave qė do tė merret nesėr nga ministrat e brendshėm tė Bashkimit Europian.
    Pėrgjatė bulevardit “Dėshmorėt e Kombit” janė vendosur banderola dhe tabela qė njoftojnė ngjarjen e madhe dhe tė shumėpritur nga shqiptarėt me emrat e kryeqyteteve kryesore tė Europės. "Berlin 1334 km", "Zyrih 1117 km", "Milano 971 km", mund tė duken si reklama tė agjencive turistike, por nė fakt janė tabelat e vendosura nė ēdo kryqėzim tė kryeqytetit, qė lajmėrojnė udhėtimin pa viza drejt destinacioneve europiane.
    Ne cdo shtylle sot tunden flamujt blu te BE, ndersa eshte vendosur qė festimet tė zhvillohen tė martėn nė mbrėmje ku nė sheshin “Nėnė Tereza” po aktualisht po ndėrtohet njė skenė gjigande ku do tė mbahet njė koncert, ndėrsa do tė ketė edhe projeksione tė ndryshme nė universitetin e Tiranės.

(BalkanWeb)
    SHQIPERIA E RIBASHKUAR E VETMJA ALTERNATIVE

Replikė: Vizat, nesėr pritet “drita jeshile”, Tirana pėrgatitet pėr festė

deri sate marim lajmin nuk na besohet,na duket si nje ender

Nė takimin qė filloi ne Bruksel sot nė orėn 11.30, ministrat votuan unanimisht "pro" vendimit tė shumėpritur pėr Shqipėrinė dhe shqiptarėt.
    Nė bazė tė rregullave, vendimi hyn nė fuqi 20 ditė pasi botohet nė fletoren zyrtare, ēka do tė thotė se shqiptarėt duke filluar nga 28 Nėntori i kėtij viti, duke pasur vetėm njė pasaportė biometrike do tė mund tė udhėtojnė drejt shteteve tė Bashkimit Evropian

ligjerisht shqipetaret ne europ! urraaaaaaaaaaaaaaaa....
    Atdhetar i perjetshem

epo me ne fund ndodhi ajo qe e presim prej kohesh........

Cito Postuar fillimisht nga cuni Shiko Postimin
    ligjerisht shqipetaret ne europ! urraaaaaaaaaaaaaaaa....
    hahah Cuni Shqiperia edhe e Ballkanit edhe e ne Europč ka qene eshte e do jetč por ne politiken Europiane nuk eshte akoma,, Maqedonia ka 6 vjet qe pret te hyje ,, Shqiperise vetem ''liri'' vizes i dhane , nuk e paguajne por falas,,, me kushte...Kur te plotesoj kerkesat e ''europianeve'' do behet kerkesa ,, nqs pranohet apo jo ne negociata ka punč puna
    Urime per vizat shqiptareve.

per sa i perket politikes europiane dhe politikes shqipetare, pikpamjet e mia i kam shprehur dhe ne shkrime te tjera. por asaj qe i gezohem une eshte hapi perpara i shqiperise.
    Pastaj me thon te drejten une mabse e kam vuajtur icik me teper punen e vizave se asnjehere nuk kam qene dakort me burokracite e ambasadave per tu paisur me vize dhe ne formen e protesetes nuk ia kam pare asnjehere deren asnje ambasade kurre! ME ESHTE BERE ZEMRA MAL QE TANI ZYRAT E AMBASADES GREKE, ITALIANE ETJ DO PERFUNDOJNE TE BEHEN USHQIMORE, SERVISE MAKINASH ETJ..

Cito Postuar fillimisht nga cuni Shiko Postimin
    per sa i perket politikes europiane dhe politikes shqipetare, pikpamjet e mia i kam shprehur dhe ne shkrime te tjera. por asaj qe i gezohem une eshte hapi perpara i shqiperise.
    Pastaj me thon te drejten une mabse e kam vuajtur icik me teper punen e vizave se asnjehere nuk kam qene dakort me burokracite e ambasadave per tu paisur me vize dhe ne formen e protesetes nuk ia kam pare asnjehere deren asnje ambasade kurre! ME ESHTE BERE ZEMRA MAL QE TANI ZYRAT E AMBASADES GREKE, ITALIANE ETJ DO PERFUNDOJNE TE BEHEN USHQIMORE, SERVISE MAKINASH ETJ..
    Duket nga mllčfi qe paske vuajtur shume per vizat .. Urime pra

jo nuk kam vuajtur ne kuptimin se nuk kisha mundesi te merrja vize po kam vuajtur se nuk duroja dot pordhet e plerave qe kerkonin 2 qin mije gjona!
    Edituar pėr herė tė fundit nga cuni : 11-11-10 nė orėn 10:13 AM

Dhenia e se drejtes qe shqiptaret te levizin si njerez ne Evrope eshte nje lajm i mire por gjithsesi nuk eshte ajo deshira e vertete e shqiptareve.Ne rradhe te pare ne deshirojme rritjen e mirqenies si shumica e evropianeve.Kete e ka ne dore politika dhe qeveria shqiptare.Pra ne kete rast Shqiptaret nuk kane perse te falenderojne politiken apo qeverine shqiptare per "liberalizimin e vizave".Deshi evropa pa na i dha kete privilegj do te thosha une.Ky liberalizim vizash pervec disa efekteve pozitive do te kete shume efekte negative ne ekonomine e dobet te shqiptareve.Nje nga keto efekte negative qe do ti jape goditje te metejshme lekut se shpejti eshte kerkesa e larte e njerezve ne tregun e valutes per Euro. Levizja e shqiptareve ne vendet e BE do te shoqerohet me kerkesa te medha per te blere monedhen e Euros si rrjedhim dhe zhvleftesimin e metejshem te Lekut.
    Edituar pėr herė tė fundit nga sabah : 10-11-10 nė orėn 02:12 PM

E drejte Sabah, sado qe eshte nje hap i madh ky qe beri Shqiperia, per shqiptaret primare eshte mireqenia. Po s'pate pare s'del dot nga shtepia e jo me te dalesh jashte Shqiperise.
    E rendesishme eshte qe njerezit njehere u qetesuan nga ana psikologjike, ndjehen te lire te udhetojne ku te duan.

+ Pėrgjigju kėsaj teme

Komenteti Juaj

Tema te ngjashme

1. Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 01-07-11, 04:34 PM
  2. Zbulimi, drita shtyn objektet tė fluturojnė
    By Romina in forum Kuriozitete
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-12-10, 02:39 PM
  3. Rezoluta per vizat, PS neser ne kuvend
    By guest in forum Politike
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-03-10, 12:02 PM
  4. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-07-09, 03:54 PM
  5. Ēiljeta pėrgatitet pėr nė ringun e boksit
    By Embelsira in forum Thashetheme/Celebrity Gossip
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 13-03-08, 02:06 PM

Rregullat e Postimit

• Ju nuk mundeni te hapni tema te reja
  • Ju mundeni te replikoni
  • Ju nuk mundeni te postoni bashkengjitje
  • Ju nuk mundeni ndryshoni postimet

Fillimi i faqes · Pafjale.com · Arkiv · Kontakt

Duke perdorur kete websit jeni duke pranuar Rregullat e Perdorimit.

Copyright © All Rights Reserved · Design: Kati5