Zanfina Ismaili ėshtė zotuar se do tė mundohet tė lobojė pėr njohjen e pavarėsisė nė njė ngjarje kulturore nė Spanjė, ku ajo do ta pėrfaqėsojė Kosovėn!
Fjala ėshtė pėr njė debat kulturor qė mbahet nė Galicia tė Spanjės e qė ka pėr qėllim ta afrojė kulturėn Latino-Amerikane dhe atė tė Evropės.
Unė jam zgjedhur nga organizatorėt qė tė pėrfaqėsoj jo vetėm Kosovėn por edhe gjithė Ballkanin. Ata kanė lexuar pėr kėngėtarėt kosovare nė internet dhe siē duket unė ua kam mbushur syrin pakėz mė shumė.
Ndoshta pėr vetė faktin se e kam pėrfunduar fakultetin Juridik, ndėrsa ftesa mė ėshtė bėrė nga ambasadori i Spanjės pėr Bashkim Evropian, David Ballsha, ka thėnė Zanfina pėr Infopress.
Kėngėtarja po ashtu ka shtuar se do tė mundohet nė kėtė mėnyrė tė lobojė edhe pėr njohjen e pavarėsisė sė Kosovės.
Nė kėtė takim kulturor do tė marrin pjesė edhe kėngėtarė tė njohur si meksikania Paulina Rubio, ajo greke Eleftheria Arvanitaki, kolumbiania Amparo Sandino, dhe kėngėtarja suedeze Lykki Li.
Sė fundi u tha se Zanfina kishte vėshtirėsi pėr tė siguruar vizė pėr hyrje nė Spanjė!

Pėrgjigju me citim