09/03/09 17:58

Republika vendos si temė dite “Aborti” duke thėnė qė ėshtė njė problem qė shqetėson shumė opinionin Shqiptar dhe thotė:-“dua seriozitet nė debat!”. Ajo i kėrkon banorėve tė shprehin mendimin qė kanė pėr kėtė temė pa thėnė nėse janė pro apo kundėr. Aida ėshtė e mendimit qė ekzistojnė dy anė nė lidhje me abordin. Sipas saj abort do tė thotė tė vritet njė krijesė por nga ana tjetėr duhen kuptuar ato raste kur femra ėshtė shumė e vogėl, dhe nuk ka mundėsi pėr t`a mbajtur njė fėmijė. Adelajda shrehet se pėr herė tė parė ajo ka tė njėjtin mendim me Aidėn. Bika kėrkon mendimin e Qetsorit ne lidhje me temėn e debatit. Ai thotė qė ėshtė kundėr tij dhe replikon me Mesidėn nė lidhje me rastet kur njė femėr mbetet shtatėzanė pas njė pėrdhunimi. Lirita ėshtė e mendimit qė ėshtė familja ajo qė duhet ta kėshilloj fėmijėn e saj, duke qėnė dhe njė mbėshtetje pėr tė. Ajo shprehet kundėr abortit pėr arsye se lė pasoja mė mbrapa. Qetėsori thekson idenė e tij qė ėshtė kundėr. Aida i thotė:-“Jam shume e sigurt pėr kėtė djali im i dashur!” Atij nuk i pėlqen mėnyra se si ajo i drejtohet dhe i thotė:-“Unė nuk jam as djali jot,as i dashuri jot. Me mua shprehu mirė!” Bjordi thotė qė nuk i pėlqen shumė si debat por qė i bashkohet mendimeve qė janė shprehur nga tė tjerėt. Dritani shprehet se nuk i paragjykon personat qė vendosin tė abortojnė por ai ėshtė kundėr pasi njė femėr mund tė mbetet sterile. Adi thotė:-“Unė jam pro abortit kur ėshtė pėr njė arsye madhore, dhe jam kundėr kur ėshtė pėr luks!” Tė gjithė banorėt bashkohen me kėtė ide!