Ndihmoni Pafjale Shtyp butonin Like meposhte

+ Pėrgjigju kėsaj teme
Rezultatet 1 deri nė 20 prej totalit 20

Tema: Article: Replikė: Pse duhet te besoj ose jo ne zot???

Pse duhet te besoj ose jo ne zot???

Me jepni nje arsye pse duhet te besoj ose jo ne zot????????
    Ti criticherano sempre,parleranno male e sara difficile che incontri qualcuno al quale tu possa piacere cosi come sei...la vita e come un opera di teatro,che nn ha prove iniziali:vivi intensamente ogni giorno prima che l'opera finisca senza applausi..

Replikė: Pse duhet te besoj ose jo ne zot???

pse nuk beson ?!

bo ketu duhet te jete nje teolog per te na dhene arsyet pse duhet te besojme ne zot.personalisht une besoj ne zot po jo tek njerezit qe e predikojne.pse besoj as vete se di po besoj.

shejton , mos me thuaj qe beson ne shejtan!!

Po buk besove ne zot nuk beson as ne shejtan. Pastaj pse thone kte shumica qe po sbesove ne zot mbase beson ne shejtan...
    Kot me kot, ose sic thone ca, nuk besoke ne zot? Do shkosh ne ferr lol, un nuk gjykoj njerzit secili ka arsyet e veta, Un besoj, jam rritur me njerez qe besojne, jo besimtare te flakte por besojne, ashtu jam dhe un, pse? Se di lol
    Kthhhhhhhhh!!!

E hapa kte teme sepse jam konfuze ne besimin tim...
    A duhet te besojme vertet ne dicka kaq imagjinare sa ceshte zoti???
    A na shperblehet si duhet besimi dhe cfare fitoj po besova...
    Duhet te besoj se jam rritur ne nje familje besimtare por a mjafton kjo?...Te besosh do te thote te jesh i bindur ne ate qe beson....Une vertet nuk jam e bindur pse duhet ta bej...Te besoj nga frika e ndeshkimit ne boten tjeter por nese e jetoj kete bote mjerueshem cme duhet bota tjeter...
    Cili vajti ne boten tjeter dhe erdhi e tha se si ishte?,,,
    Meqe jeni besimtare me thoni pse besoni ju ne zot ose ai qe nuk beson pse nuk beson???

Cito Postuar fillimisht nga sweet_s_shejtone Shiko Postimin
    E hapa kte teme sepse jam konfuze ne besimin tim...
    Duhet te besoj se jam rritur ne nje familje besimtare por a mjafton kjo?...Te besosh do te thote te jesh i bindur ne ate qe beson....Une vertet nuk jam e bindur pse duhet ta bej...Te besoj nga frika e ndeshkimit ne boten tjeter por nese e jetoj kete bote mjerueshem cme duhet bota tjeter...
    Meqe jeni besimtare me thoni pse besoni ju ne zot ose ai qe nuk beson pse nuk beson???
    Me jepni nje arsye pse duhet te besoj ose jo ne zot???

Arsya qe duhet te besojm ne Zot eshte se Zoti ka krijuar gjithcka...token qellin,,henen etj..dhe vetem prej ati ndim dhe shpetim kerkojm...

Pa tjeter qe duhet te besojm se po nuk pate besim ske asgje ne ket bot..

sigurisht qe te shperblen besimi. nese ke besim te sinqert ndaj Zotit shperblimi me i mir do jet me Xhennet..ne boten e perhershme (ahiret).

Duhet te besoj se jam rritur ne nje familje besimtare por a mjafton kjo?...

mir eshte te kesh besim te sinqert ndaj Allahut xh.sh. mirpo nuk mjafton vetem besimi qe te fitosh Xhenetin..duhet te lutesh me sinqeritet tek Allahu te falesh te besh vepra te mira, mos demtosh askend..e tj..

Te besosh do te thote te jesh i bindur ne ate qe beson....Une vertet nuk jam e bindur pse duhet ta bej...Te besoj nga frika e ndeshkimit ne boten tjeter por nese e jetoj kete bote mjerueshem cme duhet bota tjeter...

pse sje e bindur ne ate qe beson?? apo sje e bindur se ka vec nje Zot?..
    patjeter duhet ti frigohemi qe mos ndeshkohemi ne boten tjeter. se kjo bot nuk eshte e perhershme sot jemi neser nuk dim si e ka shkruar Zoti..ndersa bota tjeter eshte shtepia e perhershme...dhe qe mos ndeshkohemi ne boten tjeter ku do t`qendrosh pergjithmon duhet te besojm ne Zot te bejm vepra te mira..

Zoti e ka falur njeriun ne ket bot po ashtu nje dit cdonjerin e merr nga kjo bot..dhe nuk ka kush te vaje atje dhe me pas te kthehet.. se nuk ka kthim nga ajo bot ne ket bot....mirpo ket e ke ne Kur`an...qe tregon se njeriu i cili do besoj ne Zot dhe ne te derguarin e ti..do fitoj xhenetin i cili eshte vendi me i mir..e aj qe nuk beson e i shkel rregullat e Aallahut do fitoj xhenemin dhe do digjet ne zjarr..

Besoj ne Zot se:
    1. se vetėm All-llahu ėshtė Krijues dhe Sundues i tė gjithave (teuhidur-rububijje);
    2. se vetėm Atij mund t’i bėhet ibadet (teuhidul-uluhijje); dhe
    3. se vetėm Atij i takojnė emrat dhe cilėsitė e pėrsosmėrisė (teuhidul esma’i ves-sifat).

BAZAT E IMANIT (E BESIMIT)

NĖ EMĖR TĖ ALL-LLAHUT, TĖ GJITHĖMĖSHIRSHMIT, MĖSHIRĖPLOTIT!
    Allahu xhel-le shanuhu thotė: “Pejgamberi beson nė atė qė i ėshtė shpallur nga Zoti i tij, dhe besimtarėt; - tė gjithė ata besojnė All-llahun, engjėjt e Tij, Librat e Tij dhe Pejgamberėt e Tij: “Ne nuk dallojmė as-njėrin nga Pejgamberėt e Tij.” Ata thonė: “Ne dėgjuam dhe pėr¬ule¬¬mi; falna neve, o Zoti Ynė, dhe te Ti do tė kthehemi! (Bekare: 285)
    “O besimtarė! Besoni All-llahun, Pejgamberin e Tij, Librin qė ia ka dėrguar Pejgamberit tė Vet dhe Librat qė i ka dėrguar mė parė. E ai qė nuk beson All-llahun, engjėjt e Tij, Librat e Tij, Pejgamberėt e Tij dhe Ditėn e Kiametit, ai me tė vėrtetė ka humbur larg prej udhės sė drejtė.” (En-Nisa’: 136)
    “Mirėsia nuk ėshtė nė kthimin e fytyrės suaj nga lindja dhe perėndimi, por, mirėsia ėshtė kur (njeriu) beson All-llahun, Ditėn e Kiametit, engjėjt, Librat, Pejgam¬be¬rėt.” (El-Bekare: 177)
    Nė hadithin e njohur pėr Xhibrilin, i cili i ka ardhur Pejgam-berit alejhis-selam nė figurėn e beduinit dhe ka filluar tė pyesė pėr Islamin, imanin dhe ihsanin, qėndron se Pejgamberi alejhis-selam ka thėnė se imani(besimi) ėshtė: “Tė besosh All-llahun, engjėjt e Tij, Librat e Tij, Pejgamberėt e Tij, botėn e ardhsh-me dhe se ēdo gjė qė ndodh (e mirė a e keqe), ndodh sipas pėrcaktimit tė All-llahut.”
    Kėto gjashtė elemente janė bazat e besimit dhe janė parimet themelore me tė cilat kanė ardhur tė gjithė Pejgambe-rėt alejhimus-selam dhe pėr tė cilat flitet nė tė gjithė Librat e shpallur. Prandaj, imani i askujt nuk ėshtė i plotė dhe i pranuar pėrderisa nuk beson nė tė gjashtė bazat e pėrmendura tė ima-nit. E, ai i cili mohon ēkadoqoftė prej tyre, ai ka dalė nga imani dhe ėshtė bėrė jobesimtar. Nė kapitujt vijues, insh-All-llah, do t’i trajtojmė kėto gjash-tė baza.

All-llahu xhel-le shanuhu ka thėnė:
    “Me tė vėrtetė, do t’ju arrijė juve udhėzim nga ana Ime, e kush pason udhėzimin Tim, nuk do tė humbė (nė kėtė botė), as qė do tė jetė fatkeq (nė botėn tjetėr). E, ai qė shmanget nga Libri Im, ai do tė ketė jetė tė vėshtirė dhe, Ne, nė Ditėn e Kia¬metit do ta ringjallim atė tė verbėr.” (Ta-ha: 123-124)

Rondidi respekt per pergjigjet e tua....Por faktet qe jepen besoj se jane te pamjaftueshme per te mbushur mendjen e dikujt te besoje ne dicka imagjinare si zoti qe ndoshta e kane shpikur mendjet e njerezve...

hmmm spo di cfar fakte tjera duhet....dhe kjo nuk rrjedh nga mendja e njerezve..pasi Zoti shpalli Kur`anin ky liber i shejt s`eshte i shkruar nga ndonje person i thjesht po jan fjalet e Allahut..

.........
    Edituar pėr herė tė fundit nga JetMir : 02-02-09 nė orėn 12:47 PM Arsye: jashte teme

Cito Postuar fillimisht nga cuni Shiko Postimin
    sweeti syt e tuja jan ato??
    cuni je jashte teme....

po jom duke nderru muhabet o robo se u lodhet me ket muhabetin e perendis, roman rodititi shkret.
    gjithsesi ke sy te bukur...

Cito Postuar fillimisht nga cuni Shiko Postimin
    po jom duke nderru muhabet o robo se u lodhet me ket muhabetin e perendis, roman rodititi shkret.
    gjithsesi ke sy te bukur...
    Pak me seriozisht merri temat cuni...

Cito Postuar fillimisht nga rondidi Shiko Postimin
    oo cuni spo di pse tani me ndrru muhabetin cdo tem e ka rubriken e vet... ani lodhja per njeriun eshte....po de cuni roman po kur lexon roman meson diqka...
    edhe pse nuk beson ne zot prap i ka syt e bukur!!
    o rondido !trego te verteten , pse nuk i ka syte e bukur???

Me jepni nje arsye pse duhet te besoj ose jo ne zot????????
    Sepse: Je krijesa e tij.. Rob i tij
    Right...

ALLAHU NJIHET PĖR NGA MENĒURIA - Harun Yahya

shikoje kete gje dhe mendo pak kush perbos Allahut xh.sh mundet ta bej kete gje !!!!!

personalisht besoj se besimi ne zot te jep nje si mbeshtetje. Per vete nuk jam besimtar i madh.
    at first Chat

Eshte vertete nje pyetje shume interesante.A duhet te besojme ne Zot? Llogjika na thote se PO,Besimi eshte i nevojshem per ti dhene kuptim gjithckaje,Besimi ne Zot nuk eshte dicka qe duhet pare si detyrim por eshte shume i arsyeshem per te jetuar me shprese per te miren dhe friken per te keqe.Zoti eshte Filluesi dhe Perfunduesi i gjithckaje,tek Ai do te shkojme te gjithe per tu gjykuar per jeten qe jetuam me pergjegjesi apo pa pergjegjesi.Pra besimi eshte i nevojshem per njeriun e jo per Zotin.

Rondidi respekt per pergjigjet e tua....Por faktet qe jepen besoj se jane te pamjaftueshme per te mbushur mendjen e dikujt te besoje ne dicka imagjinare si zoti qe ndoshta e kane shpikur mendjet e njerezve...
    Ndalo dhe pyet veten;

ē'do te thote te jetosh?

ēka pas vdekjes?

ē'domethenie pati jeta ime?

perse une pikerisht?

jetova, po vdes, do te te me harrojne, qellimi i qenies sime ē'ishte, nese jo te ha, te pi, te krijoj familje?

pse te krijoj familje nese vete nuk kam arritur te zberthej qellimin e qenies sime?

pse gjithashtu edhe femijet e mi te bien ne te njejten gracke, te jetojne nje jete te pakuptimte?

cili eshte qellimi i vete jetes?

E nderuara, sweet!

Kjo jete eshte kalimtare, hip ne nje stacion dhe zbrit ne nje tjeter - dikush me heret e dikush me vone - me me rendesi te dish eshte se qe te gjithe do te zbresin para ose mbas. Pra, e tera eshte vetem nje test e stermbushur me sprova nga me te ndryshmet. Mos bjere pre e trillimeve te ketilla, si; perse aq i padrejte eshte Zoti?, pse disa te pasur e disa te varfer?, pse disa te shendoshe e disa te semure? etj.. Me heret shkrova se jeta eshte gje tjeter, veē nje sprove. Megjithate, nepermjet kesaj jete arrijme jeten e pafund - ne shqip parajse. Gjate kesaj jete, te gjihe ne kemi nga nje rol. Ja si. I pasuri sprovohet me pasurine qe ka, i varfri me varferine, i semuri me semundjen, i shendoshi me shendetin etj. etj. I pasuri eshte urdheruar nga Zoti (ALlahu) te ndihmoje te varfrin. I varfri eshte urdheruar te mos e humbas durimin dhe te kerkoje vetem nga Zoti, te mos i lutet askujt tjeter, veē Zotit. I semuri po ashtu te mos e humbas durimin dhe te dije qellimin pse eshte sprovuar me semundjen qe i ka caktuar Zoti dhe ta luse Zotin t'i jape kurajo qe te tejkaloje me lehte ose, ne rast semundja qe ka do ta shpqeroje gjate gjithe jetes se tij, ta ndihmoje ta perballoje me lehte. I shendoshi, t'i vizitoje te semuret dhe te perkujdeset per ta, te luse Zotin t'i sheroje ata dhe ta falenderoje qe vete eshte i shendoshe - ne kete menyre do te jete me shume mirenjohes ndaj Zotit dhe do te jete me se i kenaqur me aq sa i ka ofruar Zoti vete atij. Nepermjet gjesteve, veprave dhe besimit tone te drejteperdrejte ne Zotin, do te shperblehemi, pas kesaj jete, me parajse - xhennetin e pafund.

+ Pėrgjigju kėsaj teme

Komenteti Juaj

Tema te ngjashme

1. Kur nuk duhet tė martoheni?!
    By Bruno in forum LifeStyle
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 02-01-11, 05:33 PM
  2. Sa kalori ne dite duhet te ha?
    By visi in forum Shėndeti
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 18-12-10, 04:21 PM
  3. Duhet te dini... !!!
    By bella in forum Eros
    Pėrgjigje: 38
    Postimi i Fundit: 13-11-08, 05:22 PM
  4. 10 Arsye pse duhet te qeshim
    By Bruno in forum Shėndeti
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 07-10-08, 08:49 AM
  5. Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 15-08-07, 12:29 AM

Rregullat e Postimit

• Ju nuk mundeni te hapni tema te reja
  • Ju mundeni te replikoni
  • Ju nuk mundeni te postoni bashkengjitje
  • Ju nuk mundeni ndryshoni postimet

Fillimi i faqes · Pafjale.com · Arkiv · Kontakt

Duke perdorur kete websit jeni duke pranuar Rregullat e Perdorimit.

Copyright © All Rights Reserved · Design: Kati5