PO e hap kte teme sepse ka raste qe me acarojne ca gjera tek burrat/cunat shqipetare. Sdua te dukem sikur i perbuz, thjesht po them te verteten me sa shof e degjoj. Kam vene re se meshkujt shqipetare kane shume gjera ndryshe nga te tjeret. Psh. po flas per ktu ne USA ne fillim pastaj po i pergjithesoj gjerat...
Kam pare ktu ne USA qe meshkujt shqipetare mbajne akoma ato "traditat e kohes se qepes" kur i thone. Ka shume qe preferojne ta kalojne kohen e lire me shoket neper kafenera sesa me familjen e tyre, dhe kjo gje me acaron. E lejne gruan ne shpi, me kalamajt, te beje ajo te gjitha: pazarin, laj/shplaj, gatimin, rritjen e femijeve, dhe pothuajse shumica e grave shqipetare nuk kane asnje ndihme nga burrat e tyre!!Nuk po them per te gjithe meshkujt... por ne pergjithesi shumica ashtu jane, jane konceptet qe : gruaja duhet ti beje te gjitha, dhe burri eshte burre, te tunde zinxhirin lart e poshte. Dhe me sa kam pare spara i cmojne te gjitha gjerat qe u bejne grate, por thone: " e kane per detyre!"
Dhe sa per dijeni, une ktyre meshkujve qe kane ato koncepte u them---->![]()
Mendoj qe nuk eshte e drejte, perse te mos ndihmojne njeri tjetrin? Perse shqipetaret po pane burrin te beje dicka per gruan, fillojne e tallin?? Ah kam vene re qe burrat e martuar prej disa vitesh spara u thone grave " te dua", (apo tu cojne nje tufe lule pa arsye, thjesht per ti bere qefin gruas.) Nuk ua thone ne sy per sy, e jo me ne publik. E kane me te lehte per te te futur nje te share sesa te thone "te dua". Nuk e di ca injorance i ka perfshire.
Kjo nuk eshte vetem ne USA, eshte akoma ne shqiperi besoj, ka nga ata rob qe mendojne qe gruaja duhet te jete si nje tip "sherbetore" dhe kur grave u mbushet kupa... habiten burrat, dhe fillojne direkt me fjalen e pare qe u del nga goja: "he Kucka, jo kushedi ke ka pasur se ska mundesi" LOL
Nje gje tjeter kam vene re. Sot po shifja nje emision qe fliste per ciftet e rinj qe behen prinder per here te pare, dhe e pyesnin burrin: " si ishte eksperienca e nderrimit te bebelinave per here te pare?" Dhe u pergjigj ai burri tamam, qe e nderronte bebin shpesh, e ushqente, e lante ( jo se ja kishte lene gruaja ktij, por ndihmonin nj-tj sepse vetem nje person qe ti bente te gjitha ishte e lodhshme, tha). Po mendoja....burrat shqiptare mezi i kapin bebat me dore, e jo me ti nderrojne, oh me fal eshte detyra e mamit!
Burri pa gruan eshte si trupi pa kocka!! Prandaj meshkuj te mencem, bejani qefin partnereve, thoni ne fjale te mire, jepini ndonje ndihme sepse nuk ju del gjak dhe nuk vdisni!! LOL
Cmu kujtua nje fraze qe thone ktu: " If she ain't happy, you ain't happy" (nqs ajo nuk eshte e lumtur, as ti nuk je i lumtur)![]()

Nuk po them per te gjithe meshkujt... por ne pergjithesi shumica ashtu jane, jane konceptet qe : gruaja duhet ti beje te gjitha, dhe burri eshte burre, te tunde zinxhirin lart e poshte. Dhe me sa kam pare spara i cmojne te gjitha gjerat qe u bejne grate, por thone: " e kane per detyre!"

Pėrgjigju me citim

...nuk kuptoj pse temat e hapura i ktheni ne plan personal???...