Ndihmoni Pafjale Shtyp butonin Like meposhte

+ Pėrgjigju kėsaj teme
Faqja 1 e 2 12 Faqja e funditFaqja e  fundit
Rezultatet 1 deri nė 25 prej totalit 26

Tema: jeta ne SHBA.......

jeta ne SHBA.......

cfare mendoni per jeten ketu ne Amerike ?do te donit te ndryshonit ndonje gje?
    Cfare eshte ajo?

DON'T WORRY,BE HAPPY>>>>>

une personalisht jam e kenaqur,duke pase parasysh vende te tjera qe kam jetuar ,ketu kam nje liri dhe shanse qe nuk i kam pasur ne ndonje vend tjeter.E vetmja gje qe do te doja te ndryshoja do te ishte fakti se jam shume e zene ,do te doja te punoja pak me pak dhe te kisha mundesin te vizitoja te afermit e mi me shpesh,gjithashtu dhe pushime pa fund.por prap ne fund jam e kenaqur,ah nuk dua te ofendoj por dhe kto katunaret me kan merzit shpirtin......

Eshte mire ta vizitosh, por jeta ketu eshte shume kot ne krahasim me Europe, vertet kushtet e jeteses mund te jene njecik me te mira, por kapitalizmi ketu eshte shume i ashper!
    Respect my uh-thawr-i-tah!

Cito Postuar fillimisht nga gertoo Shiko Postimin
    Eshte mire ta vizitosh, por jeta ketu eshte shume kot ne krahasim me Europe, vertet kushtet e jeteses mund te jene njecik me te mira, por kapitalizmi ketu eshte shume i ashper!
    ke te drejte po kapitalizmi atje eshte akoma me i ashper,Europa ka jetese shume me te gjalleruar por kur nuk ke leke si i behet?!nuk e di mund te jem gabim,por jam mesuar me ket pavarsin dhe se si me duket te jete ndryshe........

Ajo qe me beri me teper pershtypje ne fillim ishte : rruget e gjera, me makina te medhaja dhe njerez te trashe. ( PS: nenkuptoj me kete te fundit trashesine ne lidhje me peshen dhe zhvillimin morfologjik, pa ofenduar zhvillimin intelektual dhe kulturen e tyre )
    JE FAIS L'AMOUR ET LA REVOLUTION

Cito Postuar fillimisht nga ORGANZA Shiko Postimin
    Ajo qe me beri me teper pershtypje ne fillim ishte : rruget e gjera, me makina te medhaja dhe njerez te trashe. ( PS: nenkuptoj me kete te fundit trashesine ne lidhje me peshen dhe zhvillimin morfologjik, pa ofenduar zhvillimin intelektual dhe kulturen e tyre )
    menyra e jeteses ka shume te beje me trashesine ,por prap nuk ju pergjigje temes................

Vertet? Me duket se verejtja ime eshte nje permbledhje e mire.. sidoqofte..

dmth e vetmja gje qe nuk te pelqen eshte qe njerezit ketu jane te shendoshe.ok eshte dhe ky nje opinion................

jo tamam scorpio_girl, cdo gje ne states eshte e ekzagjeruar, e stermadhe, e tepruar. Qofte kjo ne lidhje me pothuajse cdo gje dhe ne cdo aspekt qe ka te beje me kete american way of life.. trashesia eshte vetem nje konsekuence e kesaj menyre jetese, fenomen i cili perkundrazi sme habit pasi edhe ne europe eshte goxha i manifestuar sidomos keto 15 vjetet e fundit.

a mund te me thuash cfare eshte e egzagjeruar ketu?

Organza ........eshte 100% e vertete .......
    Amerika its all about size ............duke e krahasuar me kontinentin e vjeter ...big houses, big cars, big roads , big malls, big shopping cards, not only that even big paychecks
    Consuming society .......Lots of gas, time working, food ....and may be cos there re lots of people , lol
    YoU force all the blood into my heart ........

ok shume e vertet,mire apo keq per ju se spo ju marrim vesh?

Sigurisht qe per mire .......
    E keqja e vetme qendron tek koha qe harxhon duke punuar .........

Ajo qe eshte favor ktej eshte se nese do mund ta besh jeten tende shume private ......fton ose flet vetem me ata njerez qe do , mund te lesh mesazhin te presi ata te padeshirueshmit

Kurse ne Shqiperi ...duket sikur jeta eshte shume e ekspozuar dhe dashur padashur ti e ndan me te gjithe ata qe te rrethojne ...qofshin shoqeri apo farefis ..edhe kur sdo me i taku te vijne drejt ne shtepi ......dhe sben dot rolin e mamadhise me ujkun ti hedhesh nga oxhaku

tani me pelqeve,me ne fund me dhe dhe nje pergjigje.....................

Asigje sdo ndryshoja. Jam shume mire

Edhe une gjynah per tu qajt uje e drita kemi mjaft -hop -hop -hop

Cito Postuar fillimisht nga borana Shiko Postimin
    Edhe une gjynah per tu qajt uje e drita kemi mjaft -hop -hop -hop
    hahahahhahahahahahahhaa ke shume te drejte,bravo qe nuk qaheni si ti dhe Zonjusha

Une jam ne kanada dhe ktu gjithcka eshte kot.Amerika nuk besoj se eshte me mire,ndoshta dhe me keq per disa gjera.Ushqimi eshte frigoriferi dhe pa shije,taksat na mbyten,me shume japim se fitojme,pushimet jane nje enderr,vetem nje muaj e gjysem pushim ne shkolle,njerezit jane te gjithe te ftohte,te lodhur,indiferente,ska nje kafe te saket,na mbyten starbuck_at me vete sherbim etj etj,Ktu eshte mire vetem per te mbaruar nje shkolle,te besh nje dore te mire leke,te marrsh ate pashaporten dhe pastaj me vrap ne Europe ose Shqiperi pse jo??????Une jam vetem 20 vjec dhe e them me bindje te plote qe ketu nuk jetoj.Me zor po pres te mbaroj shkollen dhe te kthem mbrapsh,ky nuk eshte vend per ne,por per indianet e zezaket qe ne vend te vet jetonin me cadra dhe ktu shpia me qera i duket parajse(se me ble shpi ktu do nje jete).Nuk mund te behesh ne vend te huaj MBRET.Shqiperia ka ato te metat e veta,por kapitalizem kaq te eger sa ktu ska,dhe te shofesh kineze e lloj lloj rrace cdo dite nuk eshte dhe aq e kendshme.SI NE VENDIN TEND S"KA!!!!!AMERIKE E KANADA<AS PER PUSHIME S'JA VLEN TI VIZITOSH<KA VENDE EUROPA QE KETO KETU SI VIJNE AS ANASH.Vizitova Ujvaren e Niagares kete vit dhe me pelqeu,por s'mu duk ndonje gje aq e papame sac ka reklamen.Amerika dhe kanadaja jane vetem nje reklame si duhet te jete bota,por ama jane jete boshe dhe koti,jete e mbytur ne pune,ku harron kenaqesine dhe argetimin,por nje jete kemi dreqi ta haje jo 20,nejse,rendesi ka qe une do iki nga ky vend dhe as per vizite sdo kaloj knej.Sa per liri dhe pavarsi,ate ja krijon vetes ne cdo vend,mjafton te duash dhe jeten e ben si do ti.
    Lexova shkrimet me siper dhe e ndjeva te jepja mendimin tim.Respekte
    Jeta eshte si deti,fundi nuk i shihet,dhe era nuk shkon gjithmone nga duan anijet.

nje gje po me habit me ty pashaporten po e perserit ne shume pergjigje,cfare te duhet kur ti nuk vjen kendej asnjehere,pastaj jeta nuk eshte gjithmone pushime,pse tere kta emigrante injoranta jane?cdo gje ndrushon kur ke nder mend te krijosh familje,nejse e rrespektoj mendimin tend dhe te uroj gjith te mirat.

Paska dhe ndonji goce qe qenka kunder jetes amerikane se nga kto temat ke forumi me dukej se ishin krijuar dy kampe ....ku ne secilin kamp ishte rreshtuar secila gjini, lol...........madje po dyshoja se ky mospelqimi ishte me shume si tip psikologjie mashkullore ......
    Ti Ida ne cilin vend te evropes ke jetuar keshtu me pare qe e njihke sa lehte te vlen jeta dhe sa te vleresojne per ate qe je dhe sa mund te arrish ate qe do ........vetem te lutem mos thuaj asnji sepse ke per te me zhgenjyer

Respekte diaspora , lol

Cito Postuar fillimisht nga scorpiog Shiko Postimin
    nje gje po me habit me ty pashaporten po e perserit ne shume pergjigje,cfare te duhet kur ti nuk vjen kendej asnjehere,pastaj jeta nuk eshte gjithmone pushime,pse tere kta emigrante injoranta jane?cdo gje ndrushon kur ke nder mend te krijosh familje,nejse e rrespektoj mendimin tend dhe te uroj gjith te mirat.
    jeta nuk eshte pushime,po te ishte e tille do ndodhesha ne shqiperi,dhe kam 10 muaj ktu por kam ardhur atje nje here,d.mth pas gjashte muajsh,ne muajin e 7 me sakte,kam njerezit e mi jashte dhe kisha 5 vjet pa i pare djemte edajes ne itali qe i pashe kete vit,pra pashaporta duhet dhe shume,ti se ke provuar ndoshta ceshte te ikesh emigrant ne kembe ne greqi por shume te tjere jo,kurse me pashaporte kanadaze greku te ulet ne gjunje.emigrantet nuk jane injoranta por ka dhe nga ata per te cilet emigrimi eshte e vetmja menyre jetese.

Cito Postuar fillimisht nga Amantia Shiko Postimin
    Paska dhe ndonji goce qe qenka kunder jetes amerikane se nga kto temat ke forumi me dukej se ishin krijuar dy kampe ....ku ne secilin kamp ishte rreshtuar secila gjini, lol...........madje po dyshoja se ky mospelqimi ishte me shume si tip psikologjie mashkullore ......
    Ti Ida ne cilin vend te evropes ke jetuar keshtu me pare qe e njihke sa lehte te vlen jeta dhe sa te vleresojne per ate qe je dhe sa mund te arrish ate qe do ........vetem te lutem mos thuaj asnji sepse ke per te me zhgenjyer

Respekte diaspora , lol
    vendet nuk po ti them por di te them qe kam jetuar ne evrope ne disa vende me familjen,askund nuk eshte e lehte te jesh e migrant,emigrant je me mire ktu ne kanada,por une po them qe me shqiperine nuk vej anje vend,dhe qe me mire ndjehem ne vendin tim,per gjithcka,jeta e kesaj bote ktu eshte larg me ate te evropes dhe kush eshte ne evrope te mos qahet,ktu ka me shume mundsi per pune,e leke por atje jetohet si njerez dhe me njerez,jo me kapitalizem qe te shtyp,dhe indiferentizem ndaj cdo gjeje.jeta nuk eshte qejf por ama jo cdo gje qe ben ne jete nuk ndjehesh mire por e ben per para apo ku di une,une u zhgenjeva qe su kuptua nga ju ajo qe shkruajta,shpresoj ta kuptoni kete here.

Cito Postuar fillimisht nga ida19 Shiko Postimin
    jeta nuk eshte pushime,po te ishte e tille do ndodhesha ne shqiperi,dhe kam 10 muaj ktu por kam ardhur atje nje here,d.mth pas gjashte muajsh,ne muajin e 7 me sakte,kam njerezit e mi jashte dhe kisha 5 vjet pa i pare djemte edajes ne itali qe i pashe kete vit,pra pashaporta duhet dhe shume,ti se ke provuar ndoshta ceshte te ikesh emigrant ne kembe ne greqi por shume te tjere jo,kurse me pashaporte kanadaze greku te ulet ne gjunje.emigrantet nuk jane injoranta por ka dhe nga ata per te cilet emigrimi eshte e vetmja menyre jetese.
    per shumicen e emigranteve eshte e vetmja menyre jetese,ashtu dhe si per ty(tani per tani ndoshta) .shiko ti te jeshe e kenaqur dhe te arrish ate qe deshiron se per tjeter nuk ka rendesi.

Cito Postuar fillimisht nga scorpiog Shiko Postimin
    per shumicen e emigranteve eshte e vetmja menyre jetese,ashtu dhe si per ty(tani per tani ndoshta) .shiko ti te jeshe e kenaqur dhe te arrish ate qe deshiron se per tjeter nuk ka rendesi.
    per mua eshte menyre studimi jo jetese...shume e drejte

+ Pėrgjigju kėsaj teme
Faqja 1 e 2 12 Faqja e funditFaqja e  fundit

Komenteti Juaj

Tema te ngjashme

1. Jeta me flokė tė gjata
    By Romina in forum LifeStyle
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 28-02-12, 01:14 PM
  2. Jeta- nje loje shahu.
    By Blindness in forum Filozofi
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-01-12, 05:40 PM
  3. Jeta mes 200 qenve
    By Romina in forum LifeStyle
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-01-10, 03:57 PM
  4. Jeta ime ngjan me....
    By sweet_s_shejtone in forum Tema tė lira
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-02-09, 11:13 AM
  5. Valle a eshte jeta?!
    By DELTA-FORCE in forum Filozofi
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 03-03-08, 07:37 AM

Rregullat e Postimit

• Ju nuk mundeni te hapni tema te reja
  • Ju mundeni te replikoni
  • Ju nuk mundeni te postoni bashkengjitje
  • Ju nuk mundeni ndryshoni postimet

Fillimi i faqes · Pafjale.com · Arkiv · Kontakt

Duke perdorur kete websit jeni duke pranuar Rregullat e Perdorimit.

Copyright © All Rights Reserved · Design: Kati5