Po lexoj Ismail Kadare - Enderr Mashtruse
Deri tani mire me duket, kisha kohe qe s'lexoja ne shqip. -hop
spo lexoj gje......................![]()
DON'T WORRY,BE HAPPY>>>>>
Para dy ditesh me ra ne dore rastesisht nje liber anglofon ku ne kopertinen e tij siper titullit : "Tuesday with Morrie", shkruante " The runaway bestseller that changed millions of lives", deri ne faqet e para mund te them qe eshte libri me i prekshem qe mund te kem lexuar deri tani, historia e nje profesori te moshuar sociolog ne college, i cili vuan nga semundja e Lou Gehrig ose ndryshe amyotrophic lateral sclerosis (a brutal, unforgivinf illness of the neurological system qe paralazion te gjithe muskujt e trupit deri te mushkerite ne stadin terminal), te nje ish stundeti te tij and life's greatest lesson...
JE FAIS L'AMOUR ET LA REVOLUTION
Kam ne dore nje liber te Ruiz Zafon Carlos L`ombra del vento. Jua sugjeroj dhe juve pasi eshte liber mjaft i arrire.
Libri im per momentin eshte Tax Planning .....eshte aq i merzitshem sa mezi po i kaloj faqet ..shpresoj qe deri nga Krishtlindjet ta kem mbaru![]()
YoU force all the blood into my heart ........
Po lexoj '' Kengetari i tangos'' te Tomas Eloy Martinez letersia hispano-amerikane
( shqiperuar mjaft mire nga Vjollca Osja )
Sapo kam nisur te lexoj faqet e para te romanit te fundit te shkrimtares belge Amelie Nothomb "Neither Eve's, not Adam's" (As nga Eva, As nga Adami). Pasi pashe nje konference shtypi qe ajo dha me rastin e fitimit te nje cmimit nga akademia e letersise franceze, si dhe origjinaliteti i personazhit te saj : look-u, sjellja paradoksalisht aristokrate dhe ekstravagante e shkrimtares, po ashtu edhe prejardhja e saj (Nothomb jane te familje e njohur ne Belgjike qe kane kontribuar ne krijimin e nazismit dhe te ekstrimit te djathte!) me shtyen t'ia bleja edhe une librin.
Shkurt: behet fjale per nje histori dashurie midis nje francezeje dhe nje japonezi, eshte liber autobiografik dhe historia zhvillohet ne Tokyo.
Kur ta perfundoj, te interesuarve mund ti shkruaj me gjate mbi pershtypjet e mija, pasi librat e Nothomb pershkruajne nje filozofi te holle jete ..
.
Pervec historise mesjetare qe nuk e heq nga dora, po lexoj nje liber te Bernard Lewis, qe ben fjale per raportet midis feve pak a shume (Islami dhe Krishterimi), shume liber interesant. Titullin e ka "What went wrong"
si vis pacem para bellum
E perfundova romanin "Njembedhjete minuta" te Paulo Coelho...sugjeroj ta lexoni,ndersa aktualisht jam duke lexuar per hobi librin Ligjet marketingut![]()
Shum liber interesant ky "Njembedhjete minuta"
Ndersa une u sugjeroj ta lexoni "Ditari Sekret" i AS Pushkin dhe do e shihni veten se ku jeni.
Nese me kupton gabimisht, mesoje qe s'kuptove asgje.
Te romani " Njembedhjete minuta" tregohet jeta e nje prostitute(ne baze te ditarit te se ciles, shkrimtari ka shkruar romanin)...verte interesant...Jetmir po qe se keni mundesi dhe e keni dergoma me poste librin qe sugjeruat per ta lexuar...adresen ta tregoj ne msn![]()
Une sa kam filluar te lexoj Sophie's World , eshte plot kendveshtrime filozifike qe trajtohen permes syrit dhe meditimit te nje vajze te re........
Amantia duket shum interesante...
Othello - Shakespeare ... fatkeqsisht per shkoll lol
Po tė mori malli, mė trego
Sytė mos i fshi, e mė shiko
ske cte besh, shekspiri duhet per shkolle :P une po lexoj nje biografi politike te napoleonit
Ate te Emil Ludwige kam lexuar para nja 8 vjetesh por tani po e rilexoj, krahas biografise se Fushe-se te shkruar nga Zweig. te dyja keto figura jane shume interesante, Napoleonin e njeh gjithe bota pak a shume, por intrigat e skenaret e kohes se tij dihen me pak, dhe ne keto intriga nje nga figurat kryesore ka qene pikerisht Fushe.
Na lini pak atdhe - Nike Bunjaj
deri tani me pelqen shum
Eh kam filluar dhe e kam lene .....e marr librin e lexoj disa faqe e me pas e le sepse me dalin pune te tjera per te bere...Ah kjo koha keto ditet e fundit eshte shume e shtrenjte...Po lexoj librin "Ditari sekret i Napoleon Bonapartit" eshte liber historik dhe personal...flet per betejat e tij dhe ndjenjat qe ka per gruan e tij te dashur.Nje dashuri ne lufte.Shume interesant.
Koha nuk pret njeri.Mblidh cdo moment qe te mbetet,sepse ka nje vlere te madhe.
Ndaji me nje person te vecante,dhe do behet akoma me e rendesishme.
Mos i beso shume dashurise se Napoleonit, se nja 2 grua e 3 dashnore i nderroi aimegjithese thone se jozefinen e donte me verte, une besoj se Bonaparti vertet donte vetem veten e tij.
Refleksione - Adrian Klosi&Edi Rama- Tamam per kohen, e shkruar 1990-1991-lidhur me levizjen studentore te dhjetorit.
DHE PER SHKOLLE "Jeta,loja dhe vdekja e Lul Mazrekut"-Ismail Kadare
NJĖ KOMB, NJĖ GJUHĖ, NJĖ E ARDHME.......
Gėzuar Kombi Im
"The most important kind of freedom is to be what you really are. You trade in your reality for a role. You trade in your sense for an act. You give up your ability to feel, and in exchange, put on a mask. There can't be any large-scale revolution until there's a personal revolution, on an individual level. It's got to happen inside first."
une prape liber per napoleonin po lexoj, kesaj here aforizma dhe thenie mbi luften politiken e moralin.