PDA

Shiko versionin e plot : Martesa duhet te jete e kufizuar?

admin
19-07-07, 02:45 PM
Mendoni se njerezit duhet te martohen brenda kultures, kombesise dhe traditave te tyre? A mund te gjendet lumturia me nje partner qe ka gjuhen e nenes nje gjuhe tjeter? Cte mira dhe cte keqija ka martesa me person ndryshe nga ju? Duhet te jete besimi fetar nje faktor ne martese?

scorpiog
20-07-07, 01:02 PM
Mendoni se njerezit duhet te martohen brenda kultures, kombesise dhe traditave te tyre? A mund te gjendet lumturia me nje partner qe ka gjuhen e nenes nje gjuhe tjeter? Cte mira dhe cte keqija ka martesa me person ndryshe nga ju? Duhet te jete besimi fetar nje faktor ne martese?

Une per veten time duke pare se cfare ka ndodhur me cifte te nje kombi te ndryshem ose kulture te ndryshem dhe feje te ndryshem nuk kam arritur te shikoj rezultate te mira ashtu sic kan pasur cifte me shume gjera te perbashketa.lindin shume konflikte qe perfundojne jo mire dhe sidomos kur kane femije ato behen akoma me te veshtira.personalisht mendoj se eshte shume me mire te martohesh me njeriun tend,por ne fund nuk mund te thuash se cfare duhet bere apo jo.cdo njeri ka mentalitetin e tij dhe kerkesat e tyre ndaj jetes...:):)

neryl
31-08-07, 04:03 PM
Nuk eshte ceshte ne duhen kufizuar apo jo pasi kjo varet nga dy individet qe e pranojne te rrine bashke e te pershtaten me kulturen dhe traditat e njeri-tjetrit. Dmth mendoj se nuk duhet te jete e kufizuar sepse varet vetem nga personat te cilet duan te qendrojne bashke.

ida19
06-10-07, 08:10 PM
Ska pse te jete e kufizuar,nuk eshte gje e pamundur jo.......por sben per mua.......sdo e beja dot,as nuk e mendoj fare.........

VajzaVlonjate
15-10-07, 11:57 AM
Ska pse te jete e kufizuar,nuk eshte gje e pamundur jo.......por sben per mua.......sdo e beja dot,as nuk e mendoj fare.........

Edhe une bashkohem me mendimin tende.

Une njof cifte qe jane martuar me njerez te se njejtes kulture, njof edhe cifte qe jane martuar me njerez me kulture edhe tradita krejt te ndryshme.
Qe te dy palet shkojne permbrekulli.
Ne qoftese 2 njerezve u hahet buka me njeri tjetrin nga vine ata nuk ka hic rendesi.

kikirik
17-10-07, 04:08 PM

Duhet te martohen ashu sic ja ndjen, me ke tja ndjej. Ska rendsi se kush apo cfare; amon vetem zezak e kinez jo :rolllaughing:

scorpiog
17-10-07, 11:51 PM
Duhet te martohen ashu sic ja ndjen, me ke tja ndjej. Ska rendsi se kush apo cfare; amon vetem zezak e kinez jo :rolllaughing:

atehere po i bie mohit cfare the me perpara,jo zezak dhe jo kinez,sqeka kufizim ky?

SEND_ME_AN_ANGEL
23-11-07, 10:50 AM
Une personalisht do te doja ti rrisja femijet e mi si shqiptare :) dhe me nje njeri te nje kombesie tjeter do ishte e veshtire, dhe per me teper do tregohesha i padrejte me bashkeshorten sikur te insistoja ne shqiptarizimin e femijeve te mi. keshtu qe tani per tani mendoj se nuk do te ishte ideale martesa me nje njeri te nje kombesie tjeter, ne qofte se cifti planifikon te kete femije. ne qofte se 2 njerez duan nje martese pa femije, dhe arrijne te pranojne kulturen e njeri-tjetrit, nje martese 2etnike mund te shkoje mire :)

bella
25-11-07, 02:38 PM
Mbi te gjitha martesa duhet te jete e bazuar ne dashuri.Dhe mendimi im eshte se nuk ka dashuri te kufizuar.:)

Lorena
25-11-07, 03:38 PM

Per mua keto nuk kane vlere fare ne qofte se dashurine e sinqerte e gjen thjesht e jeton :)

MoonLight
25-11-07, 06:14 PM
Eshte ēeshtje gustosh :) Ē'do gje varet ne ty si person. Preferencat, zgjedhjet e tua. Patjeter qe lumturia eshte e mundur, pasi njeriun nuk e ben kombesia. Nuk ka pyll pa derra thone, por nga ana tjeter trendafili lind nga ferra.

Mendimi im personal: Jam adhuruese e gjuhes sime, traditave, kultures. E qe keshtu zgjedhja ime ne martese e reflekton kte.

SEND_ME_AN_ANGEL
27-11-07, 01:20 AM
Eshte ēeshtje gustosh :) Ē'do gje varet ne ty si person. Preferencat, zgjedhjet e tua. Patjeter qe lumturia eshte e mundur, pasi njeriun nuk e ben kombesia. Nuk ka pyll pa derra thone, por nga ana tjeter trendafili lind nga ferra.

Mendimi im personal: Jam adhuruese e gjuhes sime, traditave, kultures. E qe keshtu zgjedhja ime ne martese e reflekton kte.

kshu ka lezet :)

Driloni
29-02-08, 06:31 PM
Jo e kufizuar, por perpara se te martohesha do doja qe te shkruajm nje kontrat un me te, se cfar mund te bej un e cfar t'i lejoj asaj.

sweet_s_shejtone
01-03-08, 04:30 AM
martesa duhet vetem me shqiptar lal se te vjen druri mo i omel...e di si mendoj per kete teme...ne jemi shqiptare dhe nje martese me nje shqiptar do ishte me e mira...shqiptaret kane huqet e veta jane njerez te vrazhde por gjithmone mbeten me te miret per martese se ia dime huqet njeri tjetrit kemi traditat e zakonet tona qe jane me te mirat ne bote....

olgeri
03-05-08, 02:41 PM
cdo gje ka ndryshuar ani dhe nuk ka dallim ne martse,ne vendin tone mbizoteron familja partiarkale ky ne krye qendron burri.duhet hequr shume vese qe e lene mbraba kete njerzim dhe mohojne dashurine e te rinjve per shkaqe absurde!!!jam per nje martese me dashur qe nuk njeh as gje pervec kesaj fjale!!