PDA

Shiko versionin e plot : bashkejetese apo jo?

scorpiog
15-07-07, 12:00 AM
Statistikat sot tregojne qe shume e me shume cifte duan te bashkejetojne para marteses.Ju cfare mendoni?

blingbling
15-07-07, 12:14 AM
un per vete jam plotesisht dakort, ska menyre me te mire per ta njoftur personin qe do te kalosh jeten, vetem duke dale nuk njifet njeriu, njifet kur jeton me te.
Une kam degjuar qe plot njerez preferojne bashkejetesen para marteses, nuk e di pse, kam njoftur nje cift qe ishin tek 45-50-tat dhe kishin 15 vjet qe bashkejetonin. I pyeta po pse nuk martoheni? Mire jemi kshu, me thane, e dime qe po te martohemi sdo te jete e njejta gje.

scorpiog
15-07-07, 08:18 AM
un per vete jam plotesisht dakort, ska menyre me te mire per ta njoftur personin qe do te kalosh jeten, vetem duke dale nuk njifet njeriu, njifet kur jeton me te.
Une kam degjuar qe plot njerez preferojne bashkejetesen para marteses, nuk e di pse, kam njoftur nje cift qe ishin tek 45-50-tat dhe kishin 15 vjet qe bashkejetonin. I pyeta po pse nuk martoheni? Mire jemi kshu, me thane, e dime qe po te martohemi sdo te jete e njejta gje.

jam shume dakort me mendimin tend per sa i perket menyres te njohjes te bashkeshortit tend por perderisa i perket marteses per mendimin tim nuk ka diference te madhe ,i vetmi ndryshim eshte ajo cope letre nga shteti ,dhe une personalisht mendoj se eshte mire te martohet nje cift perpara se te krijoje familje qe dhe femija te vije nga nje familje.............

shkodra_E_bukur
17-07-07, 10:20 AM
pa diskutim qe bashkjetes asht ma se normale qe per ti dhan mundesi njeri tjetrit qe te njifen ma mire:rolleyes:

borana
25-08-07, 10:40 PM
bashkejetese ......hmmmmmm shume mire te pakten e di se me cperson do lidhesh jeten .......jo si ato shkuesit te cilet e marrin njeri tjetrin te shkretet e e kalojne jeten duke then """ Hajde se kaloi edhe nje dite """

Stari
26-08-07, 08:10 PM
Une jam per bashkjetese ne fillim pastaj per martese.Bashkjetesa eshte menyra me e mire per te njohur te mirat dhe te keqijat e atij personit me te cilin je lidhur... Qe te kesh nje martese te sukseshme duhet te bashkjetosh ne fillim qe te nxjerresh ne pah anet pozitive dhe negative te atij personit ...Per fat te keq mentaliteti yne shqiptar nuk pranon bashkjetesen por direkt ne martese dhe kjo eshte nje nga arsyet e divorceve te shumte sepse pendohen ose zhgenjehen nga partneri....

blingbling
26-08-07, 08:19 PM
Tani kane filluar divorcet se kush divorcohej psh ne kohen e enverit ose nga vitet 90'? Ishte ai koncepti qe upupupup turp ta benin njerzit me gisht, pfff spo jetojn njerzit per boten aman o zot kur kujtoj gjera te tilla, dhe akoma i bejne besoj -inat-inat, cke me tjetrin rri shif punen tate, apo jo? Ose kto martesat me shkese, i sillnin cupes pa mbaruar gjimnazin na te solla burre, ik tani e hajt me nji cun ishalla, budallalliqe:h

Solange
26-08-07, 11:15 PM
Kur ke qumshtin ske nevoje per lopen. Kshu qe, kujdesni me keto 'bashkjetesat' se shqip ska arrit akoma ne ate nivel emancipimi sa te jete ne gjendje te bej diferenca nga te dyja.

scorpiog
26-08-07, 11:18 PM
eshte nje mendim dhe ky,por me mire pa divorce dhe nje femije per mua,,,,,

blingbling
26-08-07, 11:18 PM
Ka arrit ka arrit, ehu ka ardh civilizimi dhe ne shqiperi, bashkejetojne shume nga ckam degjuar...

Solange
26-08-07, 11:29 PM
Ndoshta.. por sa nga keto cifte do perfundojne ne martese? Sa nga keto jane me te vertete te lumtur me zgjedhjen e tyre?

Po gjeja pare per tu pyet eshte c'nenkuptojme me martese dhe pastaj ku qendron diferenca tek te dyja. :)

Une i qendroj mendimit tim; dhe jam teper e sigurt qe kur je ne bashkjetes (sidomos per meshkujt) as qe te shkon mendja per me teper.
Nje rast per ilustrim: Ti i ke te gjitha, nje person aty afer sa here te duash, jeton me te, flen me te, gatuan per te, i lan rrobat etj etj dhe pse dashka ky person te martoje ty??

Po nese ti lind nje fmi... ai fmija jot eshte (for lack of a better word) i jashtligjshem. Dhe ne c'gjendje do rritet ky femi? Si do jete e ardhmja e tij.. etj etj jane pytje te rendsishme qe duhet ti japesh pergjigje ne nje kohe te caktuar.

scorpiog
26-08-07, 11:32 PM
pikerisht femija,mend i ke ne koke nuk lind ashtu hajde se me pelqen mua,une per vete e kam bere ashtu dhe jam shume e kenaqur me zgjedhjet e mija dhe e di tamam cfare kam marre

Solange
26-08-07, 11:37 PM
scorpiog, bashkjeton?

blingbling
26-08-07, 11:40 PM
epo po te besh femije duke bashkejetuar sje ne rregull nga ment-inat

Solange
26-08-07, 11:51 PM
epo po te besh femije duke bashkejetuar sje ne rregull nga ment-inat

LOL, po pse mi goc mendon se gjithcka eshte 100%. Nganjehere ndodhin keto gjera.
I hate to spoil your bubble but condoms are only 98% reliable si dhe keto te tjerat. Mos te fillojm me diskutimet per abortimet nga lidhje..se do ishim jasht teme.
Prandaj them, sa i hyn ketyre gjerave me mire bej ate tradicjonalen dhe je brenda. :D

Solange
26-08-07, 11:51 PM
tani jo jam e martuar por po kam bashkejetuar me te.

o ok, urime pra. Me behet qefi per ty :)

blingbling
26-08-07, 11:56 PM
LOL, po pse mi goc mendon se gjithcka eshte 100%. Nganjehere ndodhin keto gjera.
I hate to spoil your bubble but condoms are only 98% reliable si dhe keto te tjerat. Mos te fillojm me diskutimet per abortimet nga lidhje..se do ishim jasht teme.
Prandaj them, sa i hyn ketyre gjerave me mire bej ate tradicjonalen dhe je brenda. :D

ufff ufff po njerzit u varkan 100% nga condoms? Duhet te besh kujdes vete per ate pune, pastaj un e kisha llafin qe kur bashkejeton dhe del nji beb i shton vehtes me shume veshtiresi, edhe po te besh direkt kte TRADICIONALEN sme pelqen, du ta njof njeriun ne te cilin dua te kaloj jeten time jo kshu yrraaa m'tym:D

Solange
27-08-07, 12:12 AM
ufff ufff po njerzit u varkan 100% nga condoms? Duhet te besh kujdes vete per ate pune, pastaj un e kisha llafin qe kur bashkejeton dhe del nji beb i shton vehtes me shume veshtiresi, edhe po te besh direkt kte TRADICIONALEN sme pelqen, du ta njof njeriun ne te cilin dua te kaloj jeten time jo kshu yrraaa m'tym:D

hahah, me shkrive.
Se kisha fjalen hidhu tek i pari qe te del.. por perkundrazi njife personin dhe mbas nje fare kohe me te atehere vendos a ben apo sben per ty.
Kjo sdo te thot qe o duhet te bashkjetosh qe ta njohesh o ska.
Perkundrazi, ka menyra e menyra qe te njofesh njerz.

scorpiog
27-08-07, 12:14 AM
menyre me e mire se bashkejetesa nuk egziston.

blingbling
27-08-07, 12:16 AM
ka menyra ka, por se njef njeriun me mire sesa kur jeton me te, kur jeton me te del tamam se cfare njeriu eshte, ku i ka te kqijat ku i ka te mirat, menyrat e te dalmes apo te te pytmes nuk zgjidhin gje;):D

scorpiog
27-08-07, 12:17 AM
po pra ate po them

Solange
27-08-07, 12:21 AM
Hahah, jua paskan mbush mendjen mire per kete punen e bashkjeteses.
Nejse, mendimi juaj dhe nuk jua hedh posht.

Po pse mendon se me te vertet arrihet te njihet njeriu 100%.
Njeriu eshte ne ndryshim te vazhdueshem si ne mendime, si ne veprime.
Karakteri eshte ne ndryshim gjithashtu sepse influencohet nga c'ndodhin perreth.
Pra, bashkjetesa nuk eshte menyra me e mire duke konsideruar te gjitha. ;)

blingbling
27-08-07, 12:23 AM
po vete si vone pa do shkruaja me....:p-djall

Solange
27-08-07, 12:25 AM
ska gje here tjeter mos u kurse po he :D

scorpiog
27-08-07, 12:26 AM
njeriu e krijon karakterin ne nje pike dhe nuk ndryshon cdo gje nga cfare ndoth rreth e rrotull,eshte tjeter pune nqs ti se ke kuptuar kurr karakterin e tij,dhe pikerisht ske si ta kuptosh nqs ske jetuar me te ,dmth te shohesh se si sillet ne situata te ndryshme

Solange
27-08-07, 12:33 AM
scorpiog sme ke kuptuar.

E kisha fjalen qe cdo njeri ndryshon prandaj ne pika te ndryshme ne kohe kur ti takohesh me nje njeri eshte si njohje nga fillimi.

Amantia
27-08-07, 12:55 AM
Prooooooo bashkejeteses ..po dhe kjo smund te jete unlimited sepse perfundon si ne nje pike te vdekur , nese nuk transformohet ne nje maredhenie tjeter ........
dhe cdo maredhenie ngrihet mbi bazen e deshires apo motivimit per te qen bashke dhe pa sforcuar apo kushtezuar asnji pale per te firmosur *ca letra*

E verteta eshte qe ne bashkejetese mund *tia mbathesh* :D teorikisht apo praktikisht kur te duash e ne martese mqs te duhet te kalosh permes divorcit ne shume raste gjate ketij procesi te ndrohet mendja ......
Prap bashkejetesa eshte si fillese per dy qe e konsiderojne veten mendjehapur

Stari
27-08-07, 09:23 AM
tani jo jam e martuar por po kam bashkejetuar me te.

Qenke e martuar? Nuk e dija kete:D

Urime......

borana
27-08-07, 09:38 AM
Stari o te vdeksha ajo ka harru me vu presjen pas fjales jo aggagaggagag:DKa dashur te thote tani jo sjam e martuar po do bashkejetoj se shpejti hihihiihihihi .:D

Perktheu Borana :D

kikirik
27-08-07, 05:15 PM
a ka ndonje gati per bashkjetes? :P

neryl
30-08-07, 04:31 AM
Ne fakt bashkejetesa ka dy rruge ose te con ne ndarje ose ne nje martese fryt dhenese. Dmth nuk eshte e thene te bashkejetosh per te pasur nje martese te suksesshme. Personalisht vleresoj institucionin e marteses sepse vleresoj nje familje te shendoshe por nuk do te thote qe kjo nuk arrihet me bashkejetese.

Stari
30-08-07, 08:47 AM
Stari o te vdeksha ajo ka harru me vu presjen pas fjales jo aggagaggagag:DKa dashur te thote tani jo sjam e martuar po do bashkejetoj se shpejti hihihiihihihi .:D

Perktheu Borana :D

Rrofsh Borana,faleminderit per perkthimin megjithate edhe po te ishte e martuar scorpiog nuk do ishte keq. :D

scorpiog
30-08-07, 07:19 PM
qyqe qe kam be prob,aman more mos me qani hallin kaq shume;)

ida19
06-10-07, 08:25 PM
Menyre e mire per te njohur dike qe vendos te kalosh jeten..........

VajzaVlonjate
15-10-07, 12:02 PM
Statistikat sot tregojne qe shume e me shume cifte duan te bashkejetojne para marteses.Ju cfare mendoni?

Une per vete kame gati 4 muaj qe "bashkjetoj" me te fejuarin time, pavarsishte se gjyshja ime i ka thene tere njerzve qe ne kemi me shqiperi qe Lina eshte martuar se nuk i vjen mire te thote qe bashkjeton.
Nuk e kaem hic problem, martes apo bashkjetese.
Martesa eshte thjesht nje cope leter qe nuk do te ndryshoi asgje per mua, si e martuar si e pa martuar une e dua burrin time nje soi.

VajzaVlonjate
15-10-07, 12:09 PM
Kur ke qumshtin ske nevoje per lopen. Kshu qe, kujdesni me keto 'bashkjetesat' se shqip ska arrit akoma ne ate nivel emancipimi sa te jete ne gjendje te bej diferenca nga te dyja.

Aman edhe ti si gjyshja ime thau shqiperiaj nuk ka aritur ne ate pike ta kuptoi bashkjetesen.

Kure une jetoja ne shqiperi ketu e 6 vjete perpara ne vajzat nuk dilnim dote me shoke se duhet te ishim te fejuar. :P
Tashti kur vajta une para kate vjetesh dilnin vajzat perjashta me te dashurit pa frike fare, thuai qe shqiptaret nuk duan ta kuptojne se cfar eshte bashkjetes jo se nuk e dine.

Nenes time nuk i mbushe dote mendjen per bashjetesen se mendon se eshte dicka e keqe.
Ato celebriemt qe bejem ne nuk do te thote qe e do dike.
Si te bashkjetoshe si te keshe bere celebrimet po nuk e do me nje njeri do ndahesh, edhe eshte me keqe kur i ke bere celebrimet qe ne fejese se te duhet te veshte ne gjykate e te rishe me muaj te tera deritsa te beshe divorcin.

sheki
15-10-07, 05:53 PM
sheki spo rrihet bre

scorpiog
15-10-07, 08:35 PM
sheki spo rrihet bre

ohhhhhhhhhhhhh tani e kuptova,jooo jo prit perkthim te lutem:makefun:

kikirik
17-10-07, 04:06 PM
Aman edhe ti si gjyshja ime thau shqiperiaj nuk ka aritur ne ate pike ta kuptoi bashkjetesen.

Kure une jetoja ne shqiperi ketu e 6 vjete perpara ne vajzat nuk dilnim dote me shoke se duhet te ishim te fejuar. :P
Tashti kur vajta une para kate vjetesh dilnin vajzat perjashta me te dashurit pa frike fare, thuai qe shqiptaret nuk duan ta kuptojne se cfar eshte bashkjetes jo se nuk e dine.

Nenes time nuk i mbushe dote mendjen per bashjetesen se mendon se eshte dicka e keqe.
Ato celebriemt qe bejem ne nuk do te thote qe e do dike.
Si te bashkjetoshe si te keshe bere celebrimet po nuk e do me nje njeri do ndahesh, edhe eshte me keqe kur i ke bere celebrimet qe ne fejese se te duhet te veshte ne gjykate e te rishe me muaj te tera deritsa te beshe divorcin.

Ti vajza, bashkjeton? Nqs, jo atehere hajde te bashkjetojm bashk :makefun: dhe te behemi modern te dy :wink:

VajzaVlonjate
18-10-07, 11:05 AM
Ti vajza, bashkjeton? Nqs, jo atehere hajde te bashkjetojm bashk :makefun: dhe te behemi modern te dy :wink:

Po une e kame nje burre nuk kame nevoi per 2 burra.
Plus edhe 10 dite edhe martohem qe keshtu nuk e quai me bashkjetese :P:P

kikirik
24-10-07, 03:28 PM
Jashte Teme!!
Editoi NEryl!!