Shiko versionin e plot : Jeni pro apo kundra denimit me vdekje
qukapiku
27-11-07, 12:02 PM
Mendoni se ka ardhur koha qe ne Shqiperi te aplikohet denimi me vdekje sic ndodh dhe ne SHBA ne menyre qe te ulet kriminaliteti ??..
Jepni mendiimet tuaja
SEND_ME_AN_ANGEL
27-11-07, 12:09 PM
Denimi me vdekje eshte shfuqizuar ne Shqiperi 8-9 vjet te shkuar ne mos gaboj. Dhe ekzekutimi i fundit ishte ai i fillimit te viteve '90 kur dy vellezer nga rrethi i fierit u varen ne litar sepse kishin masakruar nje familje. Me duket se Shqiperia e shfuqizoi denimin me vdekje si pasoje e presioneve te Bashkimit Europian, Amnesty International dhe organizatave te tjera nderkombetare qe jane kunder ketij denimi. Besoj se nje rivendosje e denimit me vdekje ne fuqi do te ndihmonte ne uljen e kriminalitetit, por nuk eshte moralisht e drejte qe vrasja nga individi te shpreblehet me vrasje nga shteti. Dhe per me teper perderisa synojme te hyjme ne BE, rivendosja e denimit kapital do te ishte nje hap i ndjeshem prapa ne kete rruge te gjate e te mundimshme. Menyra me e mire per te luftuar krimin pa e demtuar me teper imazhin e masakruar te Shqiperise eshte denimi i krimineleve me afate me te gjata burgimi, denimi i perjetshem pa mundesi ulje vitesh apo amnistie, si dhe, me e rendesishmja, nje fushate e gjere per te sensibilizuar shoqerine civile dhe per te ulur dhunen mes qytetareve per motive te dobta.
MoonLight
27-11-07, 01:15 PM
Oh tema ime e preferuar. Peshorja peshon vetem 1% me rende nga KUNDER. Nqs doni argumente se pse me thoni :D
SEND_ME_AN_ANGEL
27-11-07, 01:20 PM
perderisa peshorja peshon vetem 1% nga kunder, duhet te kesh patjeter ide dhe shpjegime interesante :) i'm all ears
selina 87
28-11-07, 01:10 AM
send me pelqeu arsyetimi jot....une jam pro denimit me vdekje...ndoshta do te mendoheshin 2 here njerezit kur te kryenin nje vrasje...plumbi me plumb thone shqiptaret me vrave peso te njejtin fat...:)
Une personalisht jam kundra me ket vendim denimi ka edhe menyra te tjera psh denimi i perjetshem eshte ne denim te cilit nuk i shpeton dot dhee me kryesorja besoj se jeten e dikujt nuk mund ta marrim ne, ne kete menyre veprimi quhemi dhe ne kriminele. Kush jemi ne qe mund te shkurtojme keto jete njerzish jemi dhe ne si ata,dmth po bashkpunojme me ta.
Kete te drejte e ka vetem ai qe e ka dhene ZOTI...
PaFjalė.com