Shiko versionin e plot : Puthja - perkufizimi i saj
Per mendimin tim e kam perkufizuar:
PASION DASHURIE
PREKJE
EMBELSI
USHQIM SHPIRTEROR
THIRRJE ZEMRASH
selina 87
26-11-07, 01:39 PM
puthja eshte ndjenje....eshte dicka fluide qe te ben te harrosh boten e te ndjesh vetem ate qe do...:)
SEND_ME_AN_ANGEL
26-11-07, 04:45 PM
shkurt dhe qarte, kontakt trupash. kjo eshte puthja:)
Amantia
29-11-07, 10:26 PM
Kjo tema eshte hap ke filozofia..qe eshte shume abstrakte ...dhe si e tille smund te jete aq e thjeshte dhe e prekshme sa vetem kontakt trupash..Send mendohe dhe iher :D
SEND_ME_AN_ANGEL
30-11-07, 12:08 AM
Nuk besoj se filozofia ka shume te beje me puthjen. nga vete etimologjia e fjales, (philos-logos) filozofi ne greqishten e lashte domethene dashuri per dijen. dashuria ne greqishten e lashte mund te shprehej me ane te dy termave, eros (ku perfhsihet puthja, dashuria fizike, kontakti i trupave etj etj) dhe philos, qe do te thote me shume dashuri platonike ose edhe miqesi te ngushte :) pra propozoj qe tema te levizet nga nenforumi i filozofise sepse nuk ka absolutisht te beje me te
Nuk besoj se filozofia ka shume te beje me puthjen. nga vete etimologjia e fjales, (philos-logos) filozofi ne greqishten e lashte domethene dashuri per dijen. dashuria ne greqishten e lashte mund te shprehej me ane te dy termave, eros (ku perfhsihet puthja, dashuria fizike, kontakti i trupave etj etj) dhe philos, qe do te thote me shume dashuri platonike ose edhe miqesi te ngushte :) pra propozoj qe tema te levizet nga nenforumi i filozofise sepse nuk ka absolutisht te beje me te
Sendo Une e kam postuar temen ketu dhe dua nje pergjigje fillozofike. E sikur ta kisha bere te Eros do e kisha bere se "Si puthet?". Pra dua perkufizimet e antareve, se si mendojne ne menyre filozofike e jo ne menyre fizike.
Dredhza
02-12-07, 05:35 PM
Puthja eshte: PREKJE, NDJESI, DASHURI, FANTAZI, FUSION:mfr_closed2:
scorpiog
02-12-07, 08:43 PM
mmmmmmmmmmmmm puthja-yamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiii
SEND_ME_AN_ANGEL
02-12-07, 08:47 PM
Jetmir une me duket shpjegova se cfare eshte filozofia :) puthja eshte ndjenje apo dicka e tille, filozofia perdor arsyen, logjiken (logos ne greqisht domethene dije por edhe logjike). pra akoma nuk arrij ta kuptoj se si mund te shpjegohet puthja ne menyre filozofike, kam 5 vjet qe studjoj filozofi ne shkolle dhe jashte shkolle dhe nuk kam degjuar ndonje filozof te flase per puthjen
scorpiog
02-12-07, 08:49 PM
Jetmir une me duket shpjegova se cfare eshte filozofia :) puthja eshte ndjenje apo dicka e tille, filozofia perdor arsyen, logjiken (logos ne greqisht domethene dije por edhe logjike). pra akoma nuk arrij ta kuptoj se si mund te shpjegohet puthja ne menyre filozofike, kam 5 vjet qe studjoj filozofi ne shkolle dhe jashte shkolle dhe nuk kam degjuar ndonje filozof te flase per puthjen
ke te drejte lal,po greqishten nga e di ti?
SEND_ME_AN_ANGEL
02-12-07, 08:51 PM
disa fjale greqisht te lashte i kam mesuar kur kam studjuar latinisht dhe filozofi. greqishten e re nuk e di dhe as qe dua ta di, per me teper greqishtja e re nuk buron nga greqishtja e lashte, jane 2 gjuhe pothuaj krejtesisht te ndryshme
scorpiog
02-12-07, 08:54 PM
disa fjale greqisht te lashte i kam mesuar kur kam studjuar latinisht dhe filozofi. greqishten e re nuk e di dhe as qe dua ta di, per me teper greqishtja e re nuk buron nga greqishtja e lashte, jane 2 gjuhe pothuaj krejtesisht te ndryshme
e di e di se e di shume mire ate gjuhe,e kam studiuar me vite.....
DarkAngel
03-12-07, 09:33 AM
ndjenje e vecante qe lind midis 2 partnereve
Kam lexuar nje thenie shume interesante per puthjen dhe magjine e saj:
"You may conquer with the sword, but you are conquered by a kiss."
— Daniel Heinsius (1580-1655)
Pra, Mund te pushtosh me shpate, por mund te pushtojne me nje puthje.
Amantia
11-04-08, 05:16 PM
Puthja eshte shkembim bakteresh permes jargavitjeve :22:
Pucja eshte shije, tingull, arome, emocion, ndjenje,imazh .....e thjesht nga nderhyrja e dhembeve mund te kthehet lehtesisht ne kafshim , lol
lasvegas
11-04-08, 06:47 PM
mbyllje syshe,dridhje gjunjshe ose destinacion(si puna ime)
:=(
thonč qč čshte ndjesi e bukur por ................ hahahaha
aman cfare temash edhe ju :$
Nese per syte thuhet se jane pasqyre e shpirtit,atehere
per buzet mund te themi se jane pasqyre e ndjenjave tona.
Puthja eshte shenja e pare e terheqjes fizike midis dy personave.Ne kete rast kur flasim per puthjen,nuk eshte fjala per puthjet e shpejta ne faqe,por per puthjet dhe castet qe deshirojme te mos perfundojne asnjehere,kur gjaku vlon,prehemi ne perqafimin e patnerit,frymemarrja shpejtohet,na pervelon nje ndjenje e kenaqesise se papershkruar qe provon njeriu sa pothuajse i del vetja jashte kontrollit.
:=(
thonč qč čshte ndjesi e bukur por ................ hahahaha
aman cfare temash edhe ju :$
Lulja mos me prek!
PaFjalė.com