Shiko versionin e plot : A besoni ne zot...?
une per vete jo dhe aq shume.
SEND_ME_AN_ANGEL
26-11-07, 09:37 AM
une per vete po :)
po ti cpate, zoti anon edhe ne anen tate biles lool
ja qe un besoj se :)
~Shkodrane~
26-11-07, 11:01 AM
po une besoj
selina 87
26-11-07, 01:33 PM
une besoj ne zot dhe besoj shume...
scorpiog
26-11-07, 10:49 PM
edhe une e dua shume Zotin:):)
Mosbesimi ne Zot do te thote te jesh ateist, e nuk do te thote se njerezit qe jane ateiste jane njerez te degjeneruar.
Mendimi im eshte qe duhet te besohet vetem ne nji Zot pa marre parrasysh fene. Ne kete shekull qe jetojme eshte turp ende te besohet ne teorine e Darvinit qe njeriu u krijua nga majmuni. Nese dikush mendon keshtu le te me tregoje se pse tani nuk behen majmunet njerez?
Pra duhet te dime se ne jemi krijesa e Zotit dhe ne Ate duhet te besojme, e jo te besojme ne gur, dru, metal, sende te ndryshme etj..etj...
Po,besoje por thjeshte,jo deri ne extrem.
MoonLight
27-11-07, 10:20 AM
Po, besoj me zemer!
Leopard
05-12-07, 08:26 PM
Une Zotin mund ta quaj thjesht (natyre)
SEND_ME_AN_ANGEL
06-12-07, 07:11 AM
po natyren kush e krijoi, apo nga erdhi?:confused:
Paaftesia ime per te trguar nga erdha,si u krijua ghithckaja nga hici,me ben qe te besoj ne zot por jo ne fe.Une besoj edhe tek teoria e Big Bengut,por kurre ne fe, pasi fene e quaj dicka qe te pengon te shohesh realitetin duke te vene para syve perdhen e romantizmit.Une e konsideroj fene si partit, ka nje ngjajshmeri deri diku,prandaj fene do ta zgjidhja sipas qytetrimit qe e mban. Me pelqen qytetrimi peredimor ndaj do te doja te isha katolik.Eshte nje fe me e reformuar(njelloj si partite,prej te cilave kerkohet reformim i vazhdushem dhe pershtatje me popullin)libri i shenjte bibla(si statusi i nje partie)etj.
Ps. jam musliman aktualisht
I kam te paret katolik
I kam te dytet bektashinj
dhe une i treti asnje cik
s'besoj ne shpirtera e qirinj.:mfr_closed2:
O robo po ti thuaj po je ne siklet, nga gjithe temat e forumit ke hapur dy per fene, zotin, edhe je pergjigjur ne dy te tjera me te njejten teme. Ja futi cik fare pordhes kur thua qe ste interesojne keto gjera, ti je i etur te mesosh,, vetem se spranon qe ske njohuri iedhe i ben pyetjet anash e anash. Nashti, ti shpjego guest ca gjona ty.
Mos u merzit qe je konfuz, gje normale, propogande, serbo-greko-amerikane ti percaje shqipot, edhe mire ja u bejne sepse flasim me shume se degjojme. Ti ndaje mendjen se cfare je, Thua je mysliman, qe ke qef te jesh katolik, por i ke prinderit bektashinj. Te cilesosh veten me keto te treja eshte injorance. Fete nuk jane parti, bobi, jane bindje personale, here te influencuara nga prinderit ose shoqeria, here jane te zgjedhura pas studimesh kerkimesh. Merr pashaporte ne fillim cfare feje je, lexo meso per cfare flasin, pastaj diskuto me kopetence, sepse po konflikton ato qe thua nje postim me pare.
Hajde grisni bythen edhe shendet e pare :)
SI partia ashtu edhe feja jane bindje personale/sa per sqarim:mfr_closed2:
me ate tabelen ne fund ma mbylle gojen ahahahaha dmth dmth lexove me siper, gje shume pozitive atehere meso kete tjetren, njerezit nuk besojne ne fe sic thua ti, te gjithe ne zot besojne, menyra se si e praktikojne besimin e tyre eshte fe. Megjithese po te jesh besktashij, ju i besoni te gjitha.
pa te shohim cik ate firmen tende, shume interesante si thenie, ku e ke vjedhur?
I kam te paret katolik
I kam te dytet bektashim
dhe une i treti asnje cik sbesoj ne shpirtra e qirinj.
JAne vargje te Dritero Agollit
Une nuk jam bektashi, por kombi im sipas interesave i ka ndryshuar edhe fete.
Sepse "The religion of albanians is albaniasam":busted_red:
menyre tipike e te folurit komunist, njeriu i pafe eshte me i lehte per tu kontrolluar...
Shqiptaret kane fe! dhe qekur i jane ri-kthyer fese ka pare njecik drite shqiperia.
me sa di une feja e ka ngatarruar me shume kete bote sa vet komunizmi.
Dielli_
06-12-07, 05:38 PM
Per vete faktin qe pyetja eshte bere: A besoni ne Zot?, tregon se besokani Zotin dhe ne ekzistencen e tij, por qe disa ne tjeter Zot e disa ne krejtesisht Zot tjeter. Une per vete me pedigri i perkas konfesionit musliman dhe besoj ne ate qe krijoi Henen, Diellin, Univerzin, Token. Besoj ne ate qe krijoi shume specie te gjalla nder ta "njeriun" si qenien me te perkryer dhe superioren ne kete bote. Besoj ne ate qe me dha shpirt, qe ma mundesoi te frymoj ne kete bote, qe ma mundesoi te nuhas, te shijoi, te ndjeje, te prek, te mesoje te verteten. Besoje ne ate qe me eshte shpallur ku thuhet qartazi e verteta, besoje ne ate qe me premtoi parajsen, besoje ne ate qe thuhet "Beso",. por ne ate qe t'u shpall ty ku thuhet qartazi e verteta. Besoje ne ate qe ka fuqi supreme, i paarritshem, ne ate te devotshmin, ne ate te plotefuqishmin, ne ate qe din te fshehten, ne ate qe do te sundoje ne diten e gjykimit! Besoj, besoj gjithecka eshte thene ne librin e vertete te shkruar nga vete natyra, e jo ne ate qe eshte edituar, editohet dhe vazhdon te editohet nga dora e njeriut dhe mendja e njeriut. Besoje ne jeten e varrit, besoje ne boten e pertejme, besoje ne "ALLAH"----(Ky eshte Zoti im).
Kur dy njerez diskutojne reth fese,njeri prej tyre eshte budalla.
SEND_ME_AN_ANGEL
07-12-07, 10:17 AM
Keto citate nga i merr ti djali, nga librat e Stalinit?:rolllaughing:
Jo nga stalini, por nga fjalet e te medhejve te renesanses europiane.
Kur dy njerez diskutojne reth fese,njeri prej tyre eshte budalla.
E ne kete rast cili eshte konkluzioni maestro!!! :roflmao::roflmao:
Konkluzioni, do te thote qe nese ne te dy debatojme reth fese,dhe kemi mendime te ndryshme te pakten njeri eshte budalla?
aha ne kete rast, une jo nuk jam budallai. por si dihet se budallai snjeh veten.
Gonzillas
11-12-07, 10:52 AM
un per vete mendoj se ato njeres si nuk besoj ne zot jan hmmmmmmmm no coment ma mir mos e prish fjalorin le ta mbarojm me kaq. PO DUHET BESUR SE ZOTI ESHTE NJE DHE TJETER NUK KA.
SEND_ME_AN_ANGEL
11-12-07, 12:01 PM
Gonzillas nuk ka nevoje per prishje fjalori, secili zgjedh vete cfare te besoje dhe cfare te mos besoje. Nuk jemi me ne mesjete tani.
Dredhza
12-12-07, 04:43 PM
A besoj ne Zot apo jo eshte shume personale(intime), prandaj pse valle duhet tua tregoj juve??:mfr_closed2:!!!!
Ne Zot Besoj, Por Sjam Aq Besimtar Sa Te Shkoj Te Lutem!
SEND_ME_AN_ANGEL
14-12-07, 09:19 PM
A besoj ne Zot apo jo eshte shume personale(intime), prandaj pse valle duhet tua tregoj juve??:mfr_closed2:!!!!
si te duash, nuk te detyron njeri :)
karamelja
19-12-07, 06:43 PM
Une besoj per vete !Kam fakte
Gonzillas
25-12-07, 03:45 PM
Tregou (KARAMELJA) ketyre me siper se ka zot se keto nuk po besojn....hmmmmmm:busted_red:
scorpiog
25-12-07, 04:01 PM
po besoj dhe lutem edhe per ata qe nuk besojne......
cdo njeri ka nevoj te besoj ne dicka qe ti japi shpres, forc e te heci perpara. Qoft kjo dickaja Zoti, nje statuj, nje foto apo nje liber... Un nuk jam besimtare e asnje feje, por kur kam patur nevoj nje lutje e kam ber gjithsesi qe te ndihesha e mbrojtur... :set:
AnGeLiC
28-01-08, 07:06 AM
Besoj pak...
A besoj ne Zot?!!....Pyetje disi e veshtire kjo nemo,dhe e di pse??..Sepse te shprehesh besimin apo mos besimin personal merret si ofeze per te tjeret dhe lindin diskutime te gjata bindjesh dhe grindjesh.....Une kam pare ne forume te tjera qe besimtaret dhe ateistet diskutojne aq shume per ti mbushur njeri-tjetrit mendjen per ate qe ata besojne sa edhe ofendojne dhe dalin nga cdo respekt reciprok.
Une i perkas nje brezi njerzish qe dalin nga nje periudhe e gjate komunizmi dhe shfarosje te cdo feje qe egzistone,pervecse ajo e PPSH -merzitur...........Por sic eshte thene dhe me siper,besimi ne Zot eshte dicka shpirterore dhe si e tille per mua mbetet.........Une besoj ne Zot jo si krijusin e botes por si ne krijusin e shpirtit njerezor......Sa here ndihem keq apo pres dicka them me vete "te lutem Zot beje qe te ndodhe"......keto fjale me dalin kaq papritur dhe pavetedije.....Pra nese i lutem Zotit atehere ne ndergjegjen time mendoj dhe besoj se ai egziston si nje fryme e mire ne shpirtrat tone.
bUba_eLb
28-01-08, 08:44 AM
Ne Zot !?
Besoj , por jo qe te shkoj ne kishe e xhami ........
Kur shkoj ne KISHE gjithmon me ecen ters ......
DarkAngel
28-01-08, 09:20 AM
besoj me raste:D
nuk para e mendoj kete gje.besoj shume pak pak fare sa mos them fare.
Solange
01-02-08, 08:49 PM
mendoj qe eshte e domosdoshme te besosh, qofte zoti apo dhe vetja...
ShijaksI
01-02-08, 10:24 PM
Ne Zot !?
Besoj , por jo qe te shkoj ne kishe e xhami ........
Kur shkoj ne KISHE gjithmon me ecen ters ......
Po shko ne Xhami...aty inshaAllah do gjesh qetsi Shpirterore :)
Lady-of-Kosova
20-02-08, 08:05 AM
une PO!
Kosovareee.
20-02-08, 08:15 AM
po besoj more
King_Arthur
21-02-08, 07:50 AM
une me besim jam kristian dhe nuk besoj shume .
VajzaVlonjate
21-02-08, 10:29 AM
nuk para e mendoj kete gje.besoj shume pak pak fare sa mos them fare.
Une besoi qe eshte nje zot "fryme e shenjte" per te tere, pavarsisht se cfar ne e quajme ate.
Hajduti
21-02-08, 11:42 AM
Une per vete nuk besoj fare ne Zot!
oun per vete besoj shum ne allah i qofshim fal atij.ai vertet esht lart dhe she qdo gje qe bejm..kujdes
kikirik
17-03-08, 09:59 AM
un besoj te vetja :D
sweet_s_shejtone
20-03-08, 11:31 AM
un besoj te vetja :D
kikirik mos i nxirr dhembet hic se dhe une besoj te vetja...zoti eshte me hile ...
Une besoj ne zot dhe nuk kam asnje dyshim per kete.
P.S. Sikur te gjithe te besonin ne fuqine e perendise (pa marre parasysh ciles fe i takojne) do te ishte shume me mire, sepse nuk do benim gjera te benim gjera te keqija, por vetem te mira (flas per ata qe kane besim te plote)
Urta-R.Ks
31-03-08, 02:57 PM
Nuk jame shume fetare,por kame besim te plot ne krijusin e gjithsis. Zoti eshte nje i pazevendsushem...I lutem atij ēdo here te me mbaj ne rruge te drejt dhe te me ndihmoj kur kame nevoj se vetem ai eshte i mbifuqishem...
genius.d
24-02-09, 10:36 AM
Besoj edhe shume ne zot(Allahun xh.sh)
BlacK DeviL
26-02-09, 02:27 PM
PO , ZOTIN E KOM n'ZEMER ;)
Sigurisht qe po :D Gjithmon dhe gjithmon'
Bambolita
20-06-10, 07:23 PM
besoj tek shtrrigat...te plaku i vitit te ri...te ufot ... dhe te fantazmat
por jo ne zot
Nik Mano Fredda
22-11-10, 02:34 PM
un nuk besoj ne egzistencen e shpirtit te atij qe drejton linjen e internetit ktu ne IT qe mu shkeput linja kur kisha shkruar gjith ate.... e mu zhduk ! nejse REPLAY !
Bambolita degjo kte te woody allen : " nese egziston nje zot dua te di se cfare justifikimi do te shpiki ! " = shum me kunje , e kishte fjalen per ngjarjet ne histori qe e kan ber boten cik si me shum yin se sa yang (vdekje\jete , dite\nate .....) dmth PSE , pergjigje qe vetem zoti e di dhe ja pyetja e tij :P .edhe 1 - besimtaret e ksaj bote kerkojn me ankth cdo gje te pakuptueshme nga shkenca per ti dhen emrin zot siper . tjeter me kunje - 1000pyetje = filozofi , 100pergjigje = shkence , 1pergjigje = fe .... mos te vazhdoj me edhe se besimtaret jan e forte e kan zotin nga ana e tyre (nuk po sfidoj zotin edhe se mussolini e beri edhe deri ku arriti e pate pastaj perfundimi ishte tjeter muhabet :P :P :P) ciaooo
Nik Mano Fredda
22-11-10, 04:58 PM
Richard Jane tha : "LUFTA FETARE ESHT SI DY FEMIJE QE ZIHEN ME NJERITJETRIN PER SHOKET E TYRE IMAGJINARE !
Nik Mano Fredda
22-11-10, 05:00 PM
te gjith besojm ne kto gjera per rreth 60min ....sa zgjat dokumentari :P
Albi Bushi
22-08-11, 05:31 AM
heyyyy people a besoni ne zot???????like nqs dhe ti beson ne te><><><><
princesha
27-08-11, 09:43 AM
po.
Eloidette
16-09-11, 03:19 PM
Besoje ne Ekzistencen e nje PERENDIE nuk e identifikoje ne asnje Fe vecse besoje qe Ekziston nje qenie me e madhe e mbinatyrshme siper nesh !
Besimi tek zoti nuk matet as me kile as me metra. Kjo pyetje ka vetem dy pergjigje PO dhe JO eshte si probemat qe zgjidh formula e bernullit, ose njera ose tjetra. Pra kur thua une nuk besoj dhe aq shume do te thote me pak fjale se nuk beson hic por sa per sy e faqe deklaron se beson qe te mos ndahesh nga tufa, mos te jesh delja e zeze. Une do te sugjeroja te marrish guximin dhe te thuash une nuk besoj nuk ka zot.
Miliarda njerez besojne se ka nje zot ti cilin nuk e shikon askush por ai na komandon te gjitheve. A e keni pyetur ndonjehere veten pse nuk e shohim dot zotin? Ju pergjigjem une me siguri , nuk e shohim sepse nuk ka zot si mund te shihet dicka qe nuk ekziston ? Ne te gjithe boten ka mbi 6 miliard zot. Cdo njeri eshte zot i vetes se tij.
Dhe mos degjoni pallavrat qe thone fete se ka jete tjeter pervec kesaj. Ketu <nuk ka jete> para vdekjes do kete pas vdekjes. Fete thone mos punoni per kete jete por beni hizmet jetes tjeter. Keshtu njerezit nuk ndertojen shume ne kete jete dhe ngelin fukarenj per shkak te feve. Nuk ka jete tjeter pervec kesaj qe jetojme, une ju themi jepni 100 % te forcave dhe te diturive tuaja per kete jete.
wow thone qe ka plot qe i kane shitur shpirtin shejtanit. Ja dhe prova mesiper, anonimi me psudonim 123. Ne anglisht ka nje emer per keta tipa qe levizin si hije neper internet, dhe postojne njehere a dy neper tema qe su perket. "TROLL"!
123 pa u prezantuar, kalon me 10 mijera postime te ketyre faqeve dhe pengohet e poston pikerisht tek kjo teme. Cfare e shtyu te postoje pikerisht ketu? Axhende e tij? ndoshta.
Nuk para e caj koken se cfare besimi apo jo besimi kane njerezit po kur me nje fare "elekuence" e bindje vetiake perpikqet te imponoje idete e tij te keqinformuara popullit dele atehere, me grryen nga brenda.
123. gjeja e pare qe duhet te besh eshte te lexosh dhe te informohesh, per ato pyetjet retorike qe bere ka nje pergjigje te sakte. Infomacioni eshte publik nuk eshte sekret, kerko dhe gjeje, sepse megjithese mendon se je inteligjent po te jap nje krahasim te vogel qe ta shohesh kete teme ne prespektive.
Dy prej kokave me te medhaja te njerezimit, te shkences, Anjshtajni thote qe "shkenca pa fe eshte e kote", dhe Njutoni shpenzoi gjithe fundin e jetes se tij duke u munduar te njohe me mire zotin. Nese inteligjenca jote eshte superiore atehere po te degjoj. deri atehere ti je nje HIC ne internet, fjala jote ska asnje vlere.
Por nuk besoj qe do e lexosh kete post....
EMI LEVENDI
20-10-11, 05:29 AM
Po besoj ne zot.
Fragile
26-12-11, 10:40 AM
Keqkuptim...
-Po, besoj. Madje, sikur te mos besoja ne Zotin, do te vrisja veten.
Besoj shume tek Zoti por jo tek feja
Eloidette
19-01-12, 06:30 PM
Perendia EKZISTON .
Kush ka sy e shef.
Kembanat bien per ata qe kane veshe, jo per shurdhet qe nuk arrijene ti degjojne.
Zoti ekziston esht nje dhe nuk behen dot dy.......edhe pse sot e personifikojn me lloj lloj emrash por ai mbetet nje.......
PaFjalė.com