PDA

Shiko versionin e plot : Nė ē’kohė dhe nė ē’mėnyrė duhet tė pimė ujė?

Romina
10-12-10, 11:18 AM
1599
Ndoshta shumė njerėz mund tė thonė: tė pimė ujė kur kemi etje. Por, kjo pėrgjigje nuk ėshtė e drejtė.

Askush nuk duhet tė pijė ujė vetėm kur ka etje, sepse kur ai ndien etje, kjo tregon se trupit tė tij tashmė i mungon uji, gjė qė ngacmon nervat e tij qendrore. Pini ujė edhe nė kohėn kur nuk ndieni etje dhe mos prisni kohėn e mungesės sė ujit.
Organizmi i njeriut ka nevojė urgjente pėr ujė sidomos nė mėngjes, pas gjumit, prandaj po tė pimė njė gotė ujė nė kėtė kohė, uji mund tė hyjė shpejt nė gjak dhe ta hollojė gjakun, duke shpejtuar qarkullimin e tij, duke shmangur efektivisht sėmundjet e enėve tė gjakut tė zemrės dhe tė trurit, duke favorizuar furnizimin me gjak dhe metabolizmin e veshkave, e mė tej, duke eliminuar substancat helmuese dhe duke pastruar stomakun dhe zorrėt. Duhet tė pimė njė gotė ujė edhe rreth orės 10, sepse kemi nevojė tė plotėsojmė ujin e trupit qė humbim. Duhet tė pimė njė gotė ujė edhe pas dreke pėr tė forcuar funksionin tretės tė organizmit.
Pirja e ujit nė kohėn kur merremi me sport, kėrkon shumė kujdes. Pėr shkak tė lėvizjeve nė sporte, na dalin shumė djersė dhe, rrjedhimisht, humbim njė sasi tė madhe uji tė organizmit. Po tė pimė ujė vetėm nė kohėn kur ndiejmė etje, na ka humbur tashmė ekuilibri. Duhet medoemos tė pimė ujė para dhe pasi merremi me sport, por duhet tė pimė shumė herė dhe nė sasi tė vogėl nė ēdo herė dhe tė mos pimė shumė ujė menjėherė, pėrndryshe, kjo mund tė ēojė nė helmimin me ujė.

Rori
10-12-10, 11:53 AM
Ujč uje uje uje uje uje dhe vetem uje duhet pire gjithmone, te merret nje bidon praktik me vete ne cante keq nuk i ben askujt.Nqs dikush pi uje me shpesh darkes taksirat duhet te shkoj me shpesh ne tualet naten, nqs dikush pi uje rregullisht , ''frekuenton'' tualetin kur jane nevojat trupore.

sabah
10-12-10, 12:00 PM
Uji ėshtė i domosdoshėm jo vetėm pėr tė ruajtur ekuilibrin e organizmit, por nevojitet pėr tė ruajtur temperaturėn e trupit, ndihmon nė shpėrbėrjen e substancave tė ndryshme nė organizėm, ndihmon pėr nxjerrjen e lėndėve tė padobishme nga trupi, djersitjen dhe frymėmarrjen e lėkurės.
Njeriu duhet tė pijė ujė rreth 30-40 mililitra pėr ēdo kilogram peshė trupore dhe kjo sasi mund tė merret duke pirė ujė apo me anė tė ushqimeve.
Frutat dhe perimet janė shumė tė pasura me ujė, kėshtu qė personat tė cilėt hanė fruta dhe perime gjatė ditės kanė mė pak etje krahasuar me ata persona tė cilėt marrin mė tepėr proteina e pėrbėrės tė tjerė, dhe te kėta persona metabolizmi ka nevojė pėr sasi mė tė madhe uji.

Aquaphor Albania
17-12-10, 04:46 PM
Nė ē’kohė dhe nė ē’mėnyrė duhet tė pimė ujė e shpjeguat mbravosas, por unė do tė shtoja se uji qė pim duhet tė jet nė gjėndje tė mirė .
Pėr kėtė unė ju sygjeroj se uji nė Shqipėri ėshtė shumė i ndotur prandaj ai duhet filtruar .
Dhe ne disponojm filtra Amerikan te cilėsis sė lartė . Teknologji e aktivizuar e karbonit bllok Carbfiber tė lartė tė performancės prej argjendi. Pastron klor 100%, fenol 99,5%,Lead 99,9% 99% tė naftės sė metaleve tė rėnda. . Zbutjen e pjesshme tė ujit nė shkėmbim tė joneve
Pėr mė tepėr shpjegime mund tė shihni nė facebook me emrin (Filtra Uji Aquaphor Albania)

cuni
17-12-10, 05:00 PM
e kuptoj qe paske qef me bo icik rreklam, po problemi eshte se asnje ne shqiperi nuk e perdor ujin e cesmes per te pire , ai perdoret vetem per te lare enet!

sabah
17-12-10, 05:05 PM
Ne ujin qe pijme e blejme dhe dime se ky uje eshte i kontrolluar nga instituti i Higjenen dhe deri me tani nuk kemi pasur ndonje problem.Sa eshte perafersisht cmimi i nje filtri, nga ata qe montohen direkt tek rubineti i ujit qe ne perdorim ne shtepi?

Aquaphor Albania
03-02-11, 02:40 PM
O shoku reklam bejne menaxheri une jam kimist dhe shpjegoj ! Shiko se ne Shqiptaret e ham pak peshkun per ngjal , une nuk kam ndonje gje me ata qe shesin uj bravo per ta. Por nje me te shumtit nuk e mbushin tek burimi dhe dy tek burimi del paster por trubullohet rruges thot populli , se ne plastik nuk i kam shume bese une qe jam kimist ti nuk e di. Dhe beharit ta pish ti ne te nxehte qe e pi pas 20 diteve pasi ka dal nga burimi . Kurse filtri ne qofte se eshte cilesor e pi ne ten njejten kohe qe e filtron. Prandaj shoku me mire te bllacas cumcakis se te flasesh kur si di ca gjera.

Aquaphor Albania
03-02-11, 02:51 PM
Filtrat qe shesim sjan vetem per ata qe se blejn ujin por dhe per ata qe e blejn . Une jam kimist dhe di c'fare them ti provoje nje here e do shikosh se kam te drejt . Shiko filtrat qe vem lart ne cezem shiten vetem 4000 leke dhe ne 800 litra ose ne 6 muaj nderron filtrin vetem 1500 leke. Dhe nuk ka rendesi sa i ndotur eshte uji ne qofte se e filtron me filtrin qe te them une do te dali dhe shume here me i mire dhe se uji qe blen , di dicka me shume qe them.