Shiko versionin e plot : Hypnic jerk
Nga Wikipedia:
"A hypnic or hypnagogic jerk is an involuntary muscle twitch (commonly known as a myoclonic twitch) which occurs during the transition into hypnagogia. It is often described as an electric shock or falling sensation, and can cause movement of the body in bed. Hypnic jerks are experienced by most people, especially when exhausted or sleeping uncomfortably."
Ju ka ndodhur ndonjehere te zgjoheni ne mes te nates duke u hedhur perpjete? Mua me ndodh shpesh dhe kam degjuar shpegime te ndryshme per kete gje, prej pushimit te zemres per disa sekonda, spazem muskulare deri tek kthimi i shpirtit ne trup. Cmendoni per kete gje? A e dini si quhet ne shqip?
blingbling
11-10-07, 07:24 PM
Nuk e di si quhet ne shqip, me ka ndodhur rralle po se besoj se me ka pushu zemra ndonjehere :D
halle_berry
20-10-07, 04:55 PM
(Per clara)
Hi Sweety :) ketej e kalon kohen ti?
-
Edhe mua me ndodh , por si ve rendesi
scorpiog
22-10-07, 08:04 PM
nuk e di si quhet shqip por edhe mua me ka ndodhur shume here,jo pushim zemre por levizje muskulare te pa kontrolluara,e di qe nuk eshte dicka per tu merzitur se eshte nervore dhe normale.......
Leopard
09-12-07, 08:17 PM
Mos u shqetso fare,ajo eshte faza kur kalon prej gjumit te lehte ne ate te rendin...
SEND_ME_AN_ANGEL
11-12-07, 02:18 AM
Me ka ndodhur dhe mua kjo gje, jo nje por disa here (rreth 5-6 te pakten, ndoshta dhe me shume). nuk ishte tamam pushim zemre, por me shume ndihesha si "possessed" dhe me se nje here kam ndjere veten te ngrihem pezull nga krevati, jo vetem naten por edhe mbazdite...dhe isha i sigurt qe isha zgjuar, nuk e kontrolloja dot trupin, vetem mund te shihja e te mendoja...ka raste qe sinqerisht mendoj se jam "possessed"
me leje ca esht kjo se un se kam digjuar noi her
kush do ma shpjegoj pak se qeka very interesting
blingbling
11-12-07, 06:18 PM
me leje ca esht kjo se un se kam digjuar noi her
kush do ma shpjegoj pak se qeka very interesting
Pff ta shpjego Blingu ty mi :D PO ta them ne shqip Se dhe ty kushedi sa here te ndodh. Kjo ndodh kur sa fillon te zen gjumi dhe je duke pa enderr dhe papritur te duket sikur bie, Dhe leviz, ose trembesh, te del pak gjumi nga frika. Kjo esht Hypnic Jerk. Nuk e di me saktesi se si quhet ne shqip apo si quhet, por kjo eshte dmth. Mua me ndodh:set: Me duket sikur po bie nga ndonje humnere LOL edhe zgjohem:punch:
Ps. mu me thoshte mami kur me ndodhte kshu.... " me raft pika u trembe ne gjum zemra", kshu e quanin
eeeeee po kjo qeka miiiii edhe mu me ndodh perher... nji shoqe mtha qe do te thot qe po rritesh... thash te dukem akoma e vogel kshu :P loool
and send nuk je possessed mer cun mlidh menjen :P un thash se ca ishte kjo
fenk ju blingu :D
blingbling
11-12-07, 07:10 PM
Me ka ndodhur dhe mua kjo gje, jo nje por disa here (rreth 5-6 te pakten, ndoshta dhe me shume). nuk ishte tamam pushim zemre, por me shume ndihesha si "possessed" dhe me se nje here kam ndjere veten te ngrihem pezull nga krevati, jo vetem naten por edhe mbazdite...dhe isha i sigurt qe isha zgjuar, nuk e kontrolloja dot trupin, vetem mund te shihja e te mendoja...ka raste qe sinqerisht mendoj se jam "possessed"
hahahahahahah ky me shkriu, do vej noi kamer mikroskopike edhe do ta coj tek Americas Funniest Videos mo fitoj ca DOLLARSS
SEND_ME_AN_ANGEL
17-12-07, 05:13 PM
talluni ju talluni po une kam qene disa here gati per tu bere possessed:h
po he iher si ndodhi se po behet ceshtje interesante
blingbling
18-12-07, 06:41 PM
talluni ju talluni po une kam qene disa here gati per tu bere possessed:h
Ngele tu then possessed possessedddd!! Te marrim nai prift te bej exorcism?:puking: meqe mendon se je POSSESSED :D
omg plz mos thuj exorcism me drridhet trrupi kur shof ate llafe...
blingbling
18-12-07, 06:49 PM
rri se mezi e shkrujta vet nga te dridhmet :D I urrej filmat qe kane exorcism:h:chair:
e diiii ajo Emily Rose ishte i pari qe pash pastaj i mora ca ishin me rradh loool rri mendoj noi her... ishalla jan shpikje lol
SEND_ME_AN_ANGEL
19-12-07, 12:07 AM
Jo nuk jane shpikje, ekzorcizmi praktikohet akoma dhe eshte praktikuar per rreth 2000 vjet. ne shumicen e rasteve personi thjesht eshte i autosugjestionuar, ose ka probleme te ndryshme mendore, por jane rreth 5% e shqetesimeve nervore qe nuk shpjegohen dot nga shkenca, dhe ketu hyn ne loje ekzorcizmi. besimtaret besojne se me prifti qe kryen ritin e pastron njeriun nga prezenca e demoneve ose djallit jo me fuqine e vet, por me besimin qe ka tek Zoti, kurse jobesimtaret pranojne qe ekzorcizmi mund ta sheroje nje person qe jep shenja sikur eshte "possessed" per shkak te efektit "placebo" dhe jo me ndonje nderhyrje te mbinatyrshme. megjithate fakti eshte qe ne raste te shumta ekzorcizmi ka dale me sukses. une skam arritur deri ne ate pike qe te kisha nevoje per ekzorcizem, dmth mendjen e kisha ne rregull, thjesht trupin nuk e kontrolloja dot per nje kohe qe mu duk shume e gjate por qe duhej te ishte disa sekonda, ose maksimumi minuta :)
blingbling
19-12-07, 12:21 AM
Jo nuk jane shpikje, ekzorcizmi praktikohet akoma dhe eshte praktikuar per rreth 2000 vjet. ne shumicen e rasteve personi thjesht eshte i autosugjestionuar, ose ka probleme te ndryshme mendore, por jane rreth 5% e shqetesimeve nervore qe nuk shpjegohen dot nga shkenca, dhe ketu hyn ne loje ekzorcizmi. besimtaret besojne se me prifti qe kryen ritin e pastron njeriun nga prezenca e demoneve ose djallit jo me fuqine e vet, por me besimin qe ka tek Zoti, kurse jobesimtaret pranojne qe ekzorcizmi mund ta sheroje nje person qe jep shenja sikur eshte "possessed" per shkak te efektit "placebo" dhe jo me ndonje nderhyrje te mbinatyrshme. megjithate fakti eshte qe ne raste te shumta ekzorcizmi ka dale me sukses. une skam arritur deri ne ate pike qe te kisha nevoje per ekzorcizem, dmth mendjen e kisha ne rregull, thjesht trupin nuk e kontrolloja dot per nje kohe qe mu duk shume e gjate por qe duhej te ishte disa sekonda, ose maksimumi minuta :)
Se mos te ngeli hatri ty qe thash exorcism mo, se shaka bera :D
SEND_ME_AN_ANGEL
19-12-07, 05:08 PM
:rolllaughing::rolllaughing::rolllaughing: jo mi nuk ka gje qe te me ngeli hatri :D thjesht po shpjegoja kur mund te kryhet riti i ekzorcizmit dhe kur jo :)
PaFjalė.com