Shiko versionin e plot : Bakshishi - gje e detyruar apo qe duhet te jete ne deshiren e klientit?
Si mendoni per kete teme? Duhet bere sic behet ne shume vende, ku ne cmim perfshihet edhe nje perqindje per sherbimin edhe pse ti mund te mos duash te japesh bakshish? Cmendoni per tipat qe japin shume dhe per ata qe sjapin fare?
scorpiog
18-09-07, 10:15 PM
them se duhet te perfshihet nje perqindje normale,une per vete jam shume doreleshuar dhe le te pakten 20%,kam arritur dhe 50% shume here.sa per ata qe nuk lene hillbillies cfare te them.
blingbling
18-09-07, 10:17 PM
50% jo vallai aq skam lene, per dicka qe nuk ka kushtuar po, kam lene afer 50-ces
scorpiog
18-09-07, 10:22 PM
50% jo vallai aq skam lene, per dicka qe nuk ka kushtuar po, kam lene afer 50-ces
varet se ku kam shkuar,por tek restoranti im i preferuar nuk numeroj fare se jane shume te mire kamarieret.
Solange
28-09-07, 06:58 PM
Si mendoni per kete teme? Duhet bere sic behet ne shume vende, ku ne cmim perfshihet edhe nje perqindje per sherbimin edhe pse ti mund te mos duash te japesh bakshish? Cmendoni per tipat qe japin shume dhe per ata qe sjapin fare?
Ne teori, arsyeja pse nuk eshte bakshishi i perfshire ne cmim eshte sepse lokali/restoranti duhet te jete ne gjendje ti paguaj punetoret e vet 'mire' qe te kryejn servis te mire dhe perderisa klientet jane duke blere produktet e restorantit (servisi dhe ushqimi) nuk eshte e nevojshme apo e detyrushme qe klienti te shtoj bakshish.
Jam dakort me menyren se si eshte ky sistem.
Pastaj nese ti personalisht do te paguash extra sepse kshu e mendon eshte gje tjeter. Per mua eshte fine kshu sic eshte. :)
Plot tema te vjedhura nga albforumi paska ktu :makefun:
mendoj se bakshishi eshte i detyruar prederisa nje njeri te sherben
PaFjalė.com