Shiko versionin e plot : Vaksina GARDASIL: kunder CERVICAL CANCER
ORGANZA
13-09-07, 04:06 PM
Meqense ne France u komercializua me ne fund dhe u hoq prej stadit eksperimental vaksina e shume pritur GARDASIL (me siguri per ato qe jetojne ne CANADA dhe ne STATES e njohur dhe e debatuar prej disa kohesh,) vendosa te hap kete teme per te pasur nje ide sa prej jush jane te informuar mbi kete vaksin, mbi cmimin dhe reklamen e saj, si gjithashtu opinionin tuaj mbi privilegjin te jeni sot ndoshta gjeneracioni i pare GARDASIL.
GARDASIL eshte vaksina e pare e destinuar per parandalimin e kancerit te mitres. I drejtohet femrave nga 14 deri 25 vjec, me nje aktivitet seksual me pak se nje vjecar. Mbron nga virusi HPV (te kater tipave 6, 11, 16 dhe 18)
Me poshte spoti publicitar qe duhet te keni rastisur ta shikoni ne TV.
http://www.youtube.com/watch?v=hJ8x3KR75fA
scorpiog
13-09-07, 09:33 PM
e kam pare ne tv por per cudi gjinekologu im sma ka permendur kurre,nuk e di por si duket duhet ta kerkosh vete qe te te japin informacion,por kam idene se ky kancer vjen edhe ka prerardhja e historise te familjes.
ORGANZA
14-09-07, 03:39 PM
Ndoshta ste ka folur pasi nuk e ka pare te nevojshme..
Estimohet ne menyre statistike qe nje grua mbi dy eshte kontaminuar te pakten nje here ne jeten e saj nga virusi HPV (HUMAN PAPILLOMAVIRUS), me te predispozuara jane adoleshentet dhe gocat e reja gjate vitit te pare te jetes se tyre seksuale. Tek 10% e femrave te kontaminuara (qofte nje here te vetme nga virusi), HPV mund te shkaktoi nje infeksion kronik te mitres (ose nje displazi) dhe 20% e ketyre te fundit rrezikojne te zhvillojne nje kancer te mitres.
PAPILLOMAVIRUS eshte virusi n°1 (virus ADN-je) shkaktues i semundjeve seksuale te perkalueshme dhe te infeksioneve gjenitale me frekuente. Mbrapa ketij emri eshte nje familje e madhe virusesh (afersisht 200 viruse te ndryshme) qe grupohen dhe ku nje pjese e mire e tyre jane me origjine kancerogjene.
Disa Papillomaviruse shkaktojne gjithashtu edhe iriqat tek duret ose tek kembet, keto te fundit jane ndryshe prej Papillomaviruset qe infektojne organet gjenitale, edhe pse mbas kontaminacionit simptomat e virusit jane shfaqja e iriqave rreth zonave gjenitale (condylome cf. imazhe ne googel per kuriozet)
Papillomavirusi mund te kontaminoi cdo person qe ka nje aktivitet seksual: si meshkujt po ashtu edhe femrat, si homot sikurse edhe heterot.
Transimisioni me shpeshte i virusit midis dy individeve ndodh gjate kontaktit te nje raporti seksual ndermjet mukozave te jashtme te organeve gjenitale. Menyre tjeter transmetimi: ai ndermjet rrobave ose objekteve te kontaminuara.
Afati midis kontaminacionit dhe shfaqes se simptomave (iriqat gjenitale) mbetet i ndryshueshem nga 3 jave, 1 vit deri mbas disa vjetesh. Prandaj dhe shpesh here eshte shume e veshtire te percaktohet kur dhe si infeksioni nga HPV ka ndodhur.
Amantia
14-09-07, 09:53 PM
Publicitetin e kam pare dhe une por asnjehere si kam kushtuar vemendje ...
Tani qe po lexoja ket pershkrimin e Organzes pata si nje ndjenje , pff yaksss, i ka ndodhur ekzaktesisht nji shoqes sime kur ishim 18 vjec , pati kto qe u quakan condolyma , asnji mjek gjinekolog ne shqiperi nuk mori mundimin ti tregonte se cfare ishin ekzaktesisht dhe ka kaluar nje stres te jashtezakonshem , lol edhe une bashke me ate qe e dija cfare ishte duke kaluar .......ishin shume te shpifura ..........dhe oh god cfare iu desh per ti heq .......eshte fatkeqesi kur nuk ke informacionin e duhur sepse
Informacioni eshte nevojshmeri, shprese dhe aq me shume kjo vaksina parandalim .........
per femrat e moshesh 14 vjecare? me aktivitet seksual me pak se 1 vjecar? lol dmth i bie qe te keqe qene aktive qe 13 vjec?
ORGANZA
21-09-07, 07:00 AM
per femrat e moshesh 14 vjecare? me aktivitet seksual me pak se 1 vjecar? lol dmth i bie qe te keqe qene aktive qe 13 vjec?
Ndoshta nuk jam treguar e qarte me siper, por qellimi i kesaj vaksine nuk eshte t'i shtyj adoleshentet te kene raporte sa me heret, perkundrazi eshte vaksina e pare e komercializuar kunder kancerit, dhe ky eshte nje inovacion mese i madh ne fushen e kerkimit medikal. Nje goce e re sot, e fillon ciklin e saj qe ne moshen 9 vjecare (kunder 13 vjece te gjeneracionit tone) dhe ky fenomen eshte konsekuence e permisimit te kalitetit te nivelit te jeteses por gjithashtu edhe konsekuence e kalitetit te ushqimit: nuk ia dilet me me i ushqyer lopet dhe vicat me bar. Duke i dhene hormone te rritjes BGH, qe favorizojne marrjen dhe zhvillimin e nje mase muskulare per nje periudhe kohe te shkurter, sikurse gjithashtu edhe performencat e kafshes per pordhimin e qumshtit, shpetohen kush e di sa miliona dollare. Por edhe lejimi i perdorimit te pesticideve kancerogjene per mbrojtjen e rekoltave si edhe kultivimi i bimeve OGM (Organizma te Modifikuar Gjenetikisht), te gjithe keto kane ndikuar ne menyre te drejt per drejte ne zinxhirin ushqimor, dhe si pasoje edhe ne organizmin e jone, konsumatore.
Per t'iu pergjigjur pyetjes sate : nje goce europiane sot e fillon jeten e saj seksuale 15-16 vjec. Kanadaja ka ndermend ti vaksinoje ne menyre sistematike te gjitha gocat qe ne moshen 9 vjecare, pasi qe vaksina te jete efikase dhe ne konditat me optimale per te reaguar duhet qe mundesisht personi ne ceshtje te mos kete pasur ndonjeher asnje kontakt dhe ne nje moshe sa me te re. Mund te vaksinohen gjithashtu edhe te gjitha gocat nen 25 vjec por me kusht te jene ose virgin ose ne fillimi e jetes se tyre seksuale (ne vitin e pare, me shume eshte vone..) .
kikirik
24-09-07, 03:47 PM
[QUOTE=ORGANZA;2792][COLOR="Blue"]
GARDASIL eshte vaksina e pare e destinuar per parandalimin e kancerit te mitres. I drejtohet femrave nga 14 deri 25 vjec, me nje aktivitet seksual me pak se nje vjecar. Mbron nga virusi HPV (te kater tipave 6, 11, 16 dhe 18)
[QUOTE]
Se dija qe ishte per ket kjo. C'eshte ajo reklama me duket; i wanna be one less hahahah te ngren nervat 100 her ne dit.
Mgjthse duhet per kto naret tona :rolllaughing:
scorpiog
25-09-07, 11:44 AM
[QUOTE=ORGANZA;2792][COLOR="Blue"]
[QUOTE]
Se dija qe ishte per ket kjo. C'eshte ajo reklama me duket; i wanna be one less hahahah te ngren nervat 100 her ne dit.
Mgjthse duhet per kto naret tona :rolllaughing:
ca naresh thu mor cun:chair::chair::chair:ki ore rrespekt per rreklamen:busted_red:
kikirik
26-09-07, 03:50 PM
per reklamen kam rrespekt uune per naret jo :rolllaughing:
scorpiog
27-09-07, 01:41 PM
ste rri goja rehat ty jo e shof une:chair::chair:
Solange
28-09-07, 06:32 PM
Ndoshta ste ka folur pasi nuk e ka pare te nevojshme..
Estimohet ne menyre statistike qe nje grua mbi dy eshte kontaminuar te pakten nje here ne jeten e saj nga virusi HPV (HUMAN PAPILLOMAVIRUS), me te predispozuara jane adoleshentet dhe gocat e reja gjate vitit te pare te jetes se tyre seksuale. Tek 10% e femrave te kontaminuara (qofte nje here te vetme nga virusi), HPV mund te shkaktoi nje infeksion kronik te mitres (ose nje displazi) dhe 20% e ketyre te fundit rrezikojne te zhvillojne nje kancer te mitres.
PAPILLOMAVIRUS eshte virusi n°1 (virus ADN-je) shkaktues i semundjeve seksuale te perkalueshme dhe te infeksioneve gjenitale me frekuente. Mbrapa ketij emri eshte nje familje e madhe virusesh (afersisht 200 viruse te ndryshme) qe grupohen dhe ku nje pjese e mire e tyre jane me origjine kancerogjene.
Disa Papillomaviruse shkaktojne gjithashtu edhe iriqat tek duret ose tek kembet, keto te fundit jane ndryshe prej Papillomaviruset qe infektojne organet gjenitale, edhe pse mbas kontaminacionit simptomat e virusit jane shfaqja e iriqave rreth zonave gjenitale (condylome cf. imazhe ne googel per kuriozet)
Papillomavirusi mund te kontaminoi cdo person qe ka nje aktivitet seksual: si meshkujt po ashtu edhe femrat, si homot sikurse edhe heterot.
Transimisioni me shpeshte i virusit midis dy individeve ndodh gjate kontaktit te nje raporti seksual ndermjet mukozave te jashtme te organeve gjenitale. Menyre tjeter transmetimi: ai ndermjet rrobave ose objekteve te kontaminuara.
Afati midis kontaminacionit dhe shfaqes se simptomave (iriqat gjenitale) mbetet i ndryshueshem nga 3 jave, 1 vit deri mbas disa vjetesh. Prandaj dhe shpesh here eshte shume e veshtire te percaktohet kur dhe si infeksioni nga HPV ka ndodhur.
wow...flm per infot. E kisha degjuar po nuk kisha kaq shume info per kete.
Gje e mire per tu ditur. :)
Solange
28-09-07, 06:33 PM
hahahha plac ne vend ishalla. me shkrive tu qesh per zotin. Imagjinoj ate fytyren tate i her duke thon keto llafet :rolllaughing:
PaFjalė.com