PDA

Shiko versionin e plot : Dicka per tu pertypur

Amantia
12-09-07, 12:28 AM
Kjo pertypja ime ka te beje me nje vizite ke dentisti :D

Kohet e fundit vendosa te ndroja dentistin tim, sepse ai qe kisha ishte i moshuar dhe si i kapur mire nga ana financiare nuk ishte fleksibel per te lene orare, fillonte punen vone, mbaronte shpejt, te shtunave nuk punonte etc etc ....dhe une qe thjesht desha te beja nje check up dhe cleaning ....thanxx god dhembet i kam te mprehte dhe pa me te voglin problem per ti mare me kohe teper kohe dentistit.......po me merte shume kohe te lija nje takim ath kur e desha .......

Anyhow ajo qe desha te tregoja ishte odiseja e vockel ke dentisti i ri ........qe mu duk disi jashte te zakonshmes ........takimin e lashe ne kohe rrufe ......brenda dy diteve dhe ath kur e desha .........huh ...mendova qe ky ishte good start ....me akomoduan sipas preferences ......
Sapo hyra ne klinike dy zonja filluan te me kushtonin vemendje duke filluar nga mbledhja e informacionit ,leksionin mbi sterilitetin e pajisjeve, konfidencialitetin e informacionit , punet dhe sukseset e dentistit etj si keto ..ishte me teper se 30 min leksion :D ( e pazakonte)
Pjesa e dyte ishin grafite ......okey ...this part was already as my previous dentist experiences .......( e zakonte)
Pjesa e trete te cilen do ta quaj ( e cuditshme) , ato filluan te mernin gjithe permasat e dhembeve te mi, maten distancen ndermjet cdo dhembi dhe mishit, sa kocka e mbanin secilin dhemb te lidhur me platformen e gojes etc etc etc ......disa prej parametrave qe ato maten nuk arrita ta kuptoja ......ne secilin profesion ka shkurtime ose terminologji , keshtu qe nuk i vura faj vetes per ket .........gjithsesi me kapi paksa paniku nga sasia e numrave
Se fundmi erdhi dentisti , me siguroi disa here qe cdo gje eshte mjaft mire me gojen time , dhembet ishin mjaft te shendetshem ....e per momentin asnje problem ........por.... probleme mund te lindin ne te ardhmen????? ....pergatiti nje plan qe e quajti *dental health plan* te hollesishem .......dhe i bashkangjiti nje total potential bill .........damn , kur pashe vleren ........por dentiti vazhdoi te insistonte se asgje nuk ishte shqetesuese ose emergjente ... .dhe qe ai akoma nuk mund te percaktonte probabilitetin e ndodhjes .....pasi mund te mos ndodhnin asnjehere ....por duhej te parandaloheshin :D

Po qeshja me vete dhe mendova dentisti im i ri eshte me teper sesa profesional ??? or just a money making machine???? .....ose po e lej qe ti vini ju cfare emri te doni .........:D

scorpiog
12-09-07, 11:00 AM
ato te bikan kokes pa futur kembet tek dera,as qe nuk e diskutoj qe eshte money making machine,per mendimin tim nderro dentist se do te te prishen te gjitha dhembet nqs me kupton.kam nje kliente dentiste dhe historite qe me tregon te pabesueshme.

ORGANZA
14-09-07, 05:28 AM
Amantia nuk e di akoma qe tendenca e fundit e imigranteve shqipetare kur kthehen ne vendlindje per te kaluar pushimet eshte te rregullojne edhe dhembet ne te njejten kohe, nje rruge e dy pune si i thojne asaj fjale. Biles ne enturazhin tim, e presin bileten ekspres per te shkuar tek dentisti ose merret takimi nje jave perpara ne telefon para se te pritet bileta. Eshte pak absurde dhe qesharake ajo qe lexova me siper ..Te siguroj qe dentistet shqiptare jane po aq kompetent dhe konfirmuar sa ato pertej Atlantikut dhe gjithashtu te paisur me teknologjite me te fundit dhe moderne ne kabinetet e tyre.
Per veten time se ndryshoj me per asgje ne bote dentistin tim : )

Amantia
17-09-07, 11:26 AM
Me then te drejten une se vrava mendjen per bill-in, sepse ate ia faturoj kompanise sime qe me paguan benefitet , doesnt matter the amount ...me beri pershtypje sjellja e gjithe stafit dhe dentistit ..ishte over , over-service ....dhe kur u interesova me pas .......ajo qe mesova ishte se shume studio dentare te reja ndertohen te tilla mbi plane bisnezi te percaktuara , japin max per te mar max ...........e per te krijuar lidhje afatgjata me klientelen .............por ku eshte max per klientin ne termat e vemendjes qe kerkon dhe injektimi ne mendje i shqetesimeve pa baza ......??

Amantia
28-09-07, 10:42 AM
Pavaresisht nga te gjitha paragjykimet qe i bera dentistit , puna qe beri eshte kaq e mire .......he even improved my smile dramatically , just by simple interventions , lol,
Ajo qe njohim dhe kemi provuar nuk eshte gjithcka , eshte mire kur eksperimenton gjona te reja .......nese ndonji jeton ne toronto ja rekomandoj , lol