Shiko versionin e plot : Cmendoni per keta njerez....?
blingbling
24-08-07, 12:33 AM
Ne lajme ishte sot nje burre, i cili kishte futur ne tharesen e rrobave vajzen e te dashures. Kur kishte ardhur e dashura ne shtepi e kishte pare vajzen te djegur ne trup dhe ne fytyre. Vajza ishte brenda thareses jo me shume se 5 sekonda. E dashura kishte njoftuar menjehere policine. Kur e kishin arrestuar kte burrin, ai qante dhe thoshte " nuk isha une, nuk e di pse e bera... nuk pushonte se qari dhe duke kerkuar mamin"
Cmendoni per njerez te ktille? ( me fal kafshe te ktille-inat)
Problemi eshte tek sistemi dhe tek menyra e jeteses ketu. Ne Shqiperi ose ne vend tjeter kur nje njeri ka te meta mendore, i gjejne vendin. Ose e cojne ne spital psiqiatrik ose shoqeria krijon distance.
Ne Amerike, budallait nuk i thua dot budalla sepse duhet te jesh "politically correct". Keshtu qe psikopatet edhe kriminelet, bejne jete "normale" midis njerezve normale. Nuk me habit fakti qe ndodhin gjera te tilla.
Me vjen keq per viktimat, por ne qofte se personi eshte vertet i semure menderisht me vjen keq dhe per te. ( e kam fjalen i semure tamam, sepse kur dalin ne gjyq te gjithe pretendojne se jane te cmendur vetem per ti shpetuar burgut)
Amantia
24-08-07, 01:01 AM
Si ai qe beri Virginia Tech Massacre qe ishte etiketuar si vrases potencial nga psikologju por smund te ndermernin action per mungese te evidencave faktike ..dhe kur ndodh fakti ..eshte shume vone .......
scorpiog
24-08-07, 11:29 AM
aman eshte mbushur bota me njerez anormal nga truri.cte them ai do lidhur menjehere nga ndonje spital psiqik,e keqja eshte se kur e marrin vesh eshte shume vone.me vjen shume keq me vajzen e vogel,se imagjinoj te isha une ne vendin e nenes,do ta vrisja me duat e mija............
me vika keq per vajzen e vogel por dhe e ema e paska gjetur me ke ta lika gocen,me nje kafshe ose te cmendur.............
VajzaVlonjate
15-10-07, 11:49 AM
Ne lajme ishte sot nje burre, i cili kishte futur ne tharesen e rrobave vajzen e te dashures. Kur kishte ardhur e dashura ne shtepi e kishte pare vajzen te djegur ne trup dhe ne fytyre. Vajza ishte brenda thareses jo me shume se 5 sekonda. E dashura kishte njoftuar menjehere policine. Kur e kishin arrestuar kte burrin, ai qante dhe thoshte " nuk isha une, nuk e di pse e bera... nuk pushonte se qari dhe duke kerkuar mamin"
Keta njerez jane te semur ne koke.
Duhen mbyllur edhe ta hedhesh celsin posht e mos ta gjesh me.
kikirik
17-10-07, 04:04 PM
Jane me probleme mendore mi zemer. jan psycho prandaj un e ti si kuptojme dot keta njerez. :set:
para se te vrisja kete monster me duart e mia duke ja prere mishin me gershere dhe hedhur kripe siper do i kisha dhenje nje paralajmerrim te mire avokatit te tij,nese do guxonte ta mbronte e te nxirrte lloj lloj gomarlliqesh nga goja vetem per ta nxjerre te pafajshem.me te keqinj se kriminelet vete jane keta djajej avokate qe kur je vertet i pafashem te fusin ne burg, e kur je vertet i cmendur o kriminel, te nxjerrin engjej. jam shume ektremiste ne keto raste e mbi te gjitha e kam me ata te aminsti international qe bejne mitingje e peticione per te liriruar te denuarit me vdekje flas per ata qe jane provuar me fakte qe kane vrare e prere pra qe meritojne vertet.nese do me kishte ndodhur mua larg qofte, vec avokatit do kisha vrare dhe ate qe do kishte guximin te vinte e te me thoshte fal ne emer te zotit o ne emer te te drejtave te njeriut.ose me keq do beja si e cmendur nga dhimbja e do u merrja peng njerezit qe ata pike te dobet.ta shikoja pastaj si do kakarinin ne emer te faljes e te drejtave njerezore.
blingbling
18-10-08, 09:16 PM
para se te vrisja kete monster me duart e mia duke ja prere mishin me gershere dhe hedhur kripe siper do i kisha dhenje nje paralajmerrim te mire avokatit te tij,nese do guxonte ta mbronte e te nxirrte lloj lloj gomarlliqesh nga goja vetem per ta nxjerre te pafajshem.me te keqinj se kriminelet vete jane keta djajej avokate qe kur je vertet i pafashem te fusin ne burg, e kur je vertet i cmendur o kriminel, te nxjerrin engjej. jam shume ektremiste ne keto raste e mbi te gjitha e kam me ata te aminsti international qe bejne mitingje e peticione per te liriruar te denuarit me vdekje flas per ata qe jane provuar me fakte qe kane vrare e prere pra qe meritojne vertet.nese do me kishte ndodhur mua larg qofte, vec avokatit do kisha vrare dhe ate qe do kishte guximin te vinte e te me thoshte fal ne emer te zotit o ne emer te te drejtave te njeriut.ose me keq do beja si e cmendur nga dhimbja e do u merrja peng njerezit qe ata pike te dobet.ta shikoja pastaj si do kakarinin ne emer te faljes e te drejtave njerezore.
bobobo:mf_hide::gandalf: :D
mendoj se perpara se ti ndeshkkojme duhet ti ndihmojme , jo ne personalisht po strukturat perkatese. keto jane njerez me probleme (te semure mendore) dhe si perfundim duhet te mbahen nen kontroll qe te mos ndodhin gjera te tilla.
keta quhen njerez me personalitet te dy-fishte
Solange
20-10-08, 10:03 PM
Cuni, e ke gabim. Tjeter smundje eshte kur ke bi-polar disorder tjeter eshte te kesh karakteristika psychopath.
Njerzit qe vlersohen me semundje te tilla ju jepen ilace per ti qetsuar dhe i vene nen kontroll dhe shumicen e rasteve e kalojn jeten ashtu te drobitur nga ilacet derisa i vjen fundi.
jo jo nuk e kam gabim. perqendrohu tek keto te dhena:
1- ai ka nje te dashur
2- e dashura ka nje femije
3- ai qante dhe thoshte qe nuk isha une
fakti qe ai ka nje te dashur nuk tregon qe ai ka qene gjat gjith kohes problematik, se nuk besoj se do kishte femer qe te pranonte nje psikopat per te dashur.
fakti qe e dashura ka nje femije tregon qe ai eshte moshe e madhe , pra nqs do te ishte psikopat kjo qe do te ishte konstatuar kohe me pare kur ai ishte me i ri.
fakti qe ai qante dhe thoshte qe nuk isha une, nuk tregon qe ai eshte psikopat, te jesh e sigurte qe psikopatet nuk e vrasin mendjen (nuk qajne)
ky rast eshte i ndryshem nga rasti i psikopatise, psikopatia renditet ne shkallet me renda te semundjeve mendore.
ai nuk mendon se e ka bere ai , mendon se e ka shtyre dikush tjeter per ta kryer krimin , eshte dikush qe i flet perbrenda , nje ze i brendshem o ku ta di une...
pra mendoj se ketu kemi te bejme me nje rast te paster te personaliteti te dyfishte
mbase mund te jete me probleme mendore ka nevoje per kurim.
Solange
23-10-08, 10:44 PM
jo jo nuk e kam gabim. perqendrohu tek keto te dhena:
1- ai ka nje te dashur
2- e dashura ka nje femije
3- ai qante dhe thoshte qe nuk isha une
fakti qe ai ka nje te dashur nuk tregon qe ai ka qene gjat gjith kohes problematik, se nuk besoj se do kishte femer qe te pranonte nje psikopat per te dashur.
fakti qe e dashura ka nje femije tregon qe ai eshte moshe e madhe , pra nqs do te ishte psikopat kjo qe do te ishte konstatuar kohe me pare kur ai ishte me i ri.
fakti qe ai qante dhe thoshte qe nuk isha une, nuk tregon qe ai eshte psikopat, te jesh e sigurte qe psikopatet nuk e vrasin mendjen (nuk qajne)
ky rast eshte i ndryshem nga rasti i psikopatise, psikopatia renditet ne shkallet me renda te semundjeve mendore.
ai nuk mendon se e ka bere ai , mendon se e ka shtyre dikush tjeter per ta kryer krimin , eshte dikush qe i flet perbrenda , nje ze i brendshem o ku ta di une...
pra mendoj se ketu kemi te bejme me nje rast te paster te personaliteti te dyfishte
Ke ky postim ke bere me shume se nje gabim.
1- po pastaj se ka te dashur nuk do te thot qe eshte normal.. Ka persona qe shfaqin psikopatine ne nivele te ndryshme jo vetem ate ekstremin. Ka dhe femra qe kan nje nivel konfidence shume te ulet qe i anashkalojn disa gjera. Keto njerez qe kane probleme te tjera jetsore gjejn njerez me probleme te tjera.. nuk eshte ndonje cudi.
2- ok, clidhje ka kjo qe e dashura ka femije? Ti po supozon qe "ajo eshte e madhe ne moshe" .. por kjo s'eshte e thene ka femra qe jane te reja dhe kan femije. As ketu ska ndonje cudi. Ndoshta femija s'eshte i tij dhe ai ska ndonje ndjenje prinderore kundrejt femise.
3- po qante.. pse jo? Ti do te thuash qe pse ai qante ka te bej me ndjenjen e fajit? Po kuptohet mbasi e arrestuan dhe ndoshta mbasi ne nje moment tjeter ka kuptuar dicka. Mund te ishte dhe farse ajo.. qe ti shpetoj burgut. Sa here e bejn ketu.. thon qe isha psycho vetem e vetem per te marr denime me te lehta nga gjykatsi.
--------
Ok... si per perfundim po te perkufizoj bipolar disorder :
Semundje depresive ne tru dhe ka te bej me ndryshime ne energji, gjendje shpirtrore e prishur, dhe nuk te lejon te veprosh normal ne jete. Ne rastet me te keqia arrin deri ne vetvrasje.
Simptoma ne episodin manic (moral te ngritur) :
Energji e lart, gjendje euforike shpirtrore, irritim i madh, nuk perqendrohet, harxhim i madh lekesh, beson ne gjera te pamundura, drogim, provokon, agresiv, mohim qe dicka eshte keq
Simptoma ne episodin depresues (moral i ulet) :
Ndjehet i merzitur per kohe te gjate, pesimism, humbje interesi ne hobe te ndryshme, veshtiresi ne perqendrim dhe marrjen e vendimeve, flen shume dhe nuk han, energji teper e ulet, dhimbje kronike e pa shkaktuar nga organet fizike, mendime per vetvrasje
Sic e shikon nga infot me lart nuk eshte bipolar disorder.
Isha e sigurt per kete por dhe e verifikova tani.
Shiko ket website per me teper (eng):
http://www.nimh.nih.gov/health/publications/bipolar-disorder/complete-publication.shtml (http://www.nimh.nih.gov/health/publications/bipolar-disorder/complete-publication.shtml)
blingbling
25-10-08, 02:47 AM
Kur i kam pa ne lajme, ishin cift i ri, ai cuni nuk ishte me shume se 32-35 vjec dhe ajo goca ishte me e re, ai dukej si tip i manget.... :chair:
blingbling
25-10-08, 02:50 AM
ja se po postoj historine e sakte per ju qe dini anglisht:
"LUMBERTON, TX -- A man has been charged with injury to a child after putting a child in a dryer.
27-year-old Bobby Lynn Curtis was charged with injury to a child Tuesday morning.
Authorities say he put his girlfriend's 2-year-old daughter in the family's clothes dryer.
The girl suffered only minor injuries.
Lumberton Police Captain Danny Sullins says a woman came into the police station to report her 2-year-old daughter had burns on her arm.
The child was taken to the hospital and treated and released.
She was then taken to the Garth House in Beaumont where she told an interviewer that her mother's boyfriend had put her in the dryer the night before.
After getting that statement police arrested Curtis Monday night.
He gave police a full confession and said he did it because he suffers from anger issues.
He told officers he was bathing the child when she had a tantrum.
He says he then put her in a dryer for a short time, before pulling her out and putting her to bed.
The girl is back with her mother who police say did the right thing by reporting the incident."
http://www.firstcoastnews.com/news/mostpopular/news-article.aspx?storyid=89596&provider=top
blingo ! na e perkthe icik te lutem se eshte shume delikate si teme, dhe e kuptoj me mire shqip.
PaFjalė.com