PDA

Shiko versionin e plot : emigrantet........

scorpiog
21-08-07, 10:46 PM
kam takuar shume shqiptare ne usa dhe shumica e tyre nuk jane te kenaqur me jeten ketu.a e keni menduar ndonjehere kthimin tuaj ne atdhe?

VajzaVlonjate
22-08-07, 10:15 AM
kam takuar shume shqiptare ne usa dhe shumica e tyre nuk jane te kenaqur me jeten ketu.a e keni menduar ndonjehere kthimin tuaj ne atdhe?

Une per vete jetoi ne USA edhe nuk mendoi te kthehem ndonjehere te jetoi ne shqiperi per gjithmone.
Ndoshta per pushime me muaj po jo te jetoi.
Nuk eshte se nuk e dua shqiperine po me pelqen jeta qe kame krijuar ketu. :)

scorpiog
22-08-07, 11:51 AM
ashtu mendoj dhe une ,por si shpjegohet qe shumica ankohen, po nuk ia mban b*tha te kthehen,per mendimin tim mosmirenjohes te ketij vendi......

blingbling
22-08-07, 11:09 PM
ashtu mendoj dhe une ,por si shpjegohet qe shumica ankohen, po nuk ia mban b*tha te kthehen,per mendimin tim mosmirenjohes te ketij vendi......

ankohen njerzit qe u bien kockat ne pune dhe ata qe nuk u ecen, kur ste ecen ca do thush sa mire eshte ne amerike? dhe nuk ikin por rrijne me shpresen qe do rregullohen, pastaj ku je larg shqiperise me vite sbesoj se do mund te jetosh perseri aty, se je mesuar me kushte ndryshe, ky eshte mendimi im:D

scorpiog
22-08-07, 11:12 PM
pa pune ku te shkosh mi lal,pastaj kur nuk te ecen eshte tjeter.mu ajo qe nuk me pelqen jane ata qe jane dembele,mendojne se te mirat u vine tek dera,kjo gje ketu nuk egziston.................

blingbling
22-08-07, 11:18 PM
aaa ashtu po, jam dakort me ty, si thonin ne shqiperi Amerika eshte ha, merr, dhe ik, ktu eshte ha, merr dhe mundesisht paguaj dyfishin:D per ate qe more

scorpiog
22-08-07, 11:19 PM
hahahhhhhhhhhhhhh e paske kap idene e ketij vendi,ashtu eshte tamam...

blingbling
22-08-07, 11:26 PM
moj po ne qe jemi ktu e kemi kapur, po atyre qe jane ne shqiperi sja mbush dot mendjen dhe e dine se eshte akoma ashtu, merr dhe ik.... lol:h-dru

scorpiog
22-08-07, 11:29 PM
ata as kane per ta kuptu ndonjehere,mendojne se i gjen leket ne rruge,vetem nqs jetojne ketu........

VajzaVlonjate
23-08-07, 09:42 AM
ankohen njerzit qe u bien kockat ne pune dhe ata qe nuk u ecen, kur ste ecen ca do thush sa mire eshte ne amerike? dhe nuk ikin por rrijne me shpresen qe do rregullohen, pastaj ku je larg shqiperise me vite sbesoj se do mund te jetosh perseri aty, se je mesuar me kushte ndryshe, ky eshte mendimi im:D

Ata njerez pse ankohen se kane pune, qe te sjellin leke ne shpi edhe te ushqejne familjen.
Pse nuk ja u mbane prapanica te ikin ne shqiperi, se e dine qe atije nuk ka pune edhe do jetojne 8 veta me nje asistence 100 mij leke.

Poison
23-08-07, 10:24 PM
Pashe dhe nje teme tjeter ku gocat shqiptare ne amerike flasin dhe sdine se c'flasin.Megjithate nuk po ju kthej nje pergjigje sonte por do ju bej nje suprize se shpejti dhe atehere mund te gjykoni vertet mire ne amerike apo keq.

admin
23-08-07, 10:28 PM
Car jane keto supriza djale... mos ke ndermend te vrasesh njeri?-dru

Poison
23-08-07, 10:36 PM
Ncuq nipce thjesht do u shpjegoj cupave c'eshte amerika se me duket po e shofin cdo gje nga empire state buidling

blingbling
23-08-07, 10:38 PM
/me u bie daulleve qe postoi Poison, bambambamdymdymdym

admin
23-08-07, 10:39 PM
qefi ha edhe kumblla te tharta... megjithate ato po shprehin mendimin e tyre, ti ke medim tjeter, (edhe une bashke) kurse keto keto kane tjeter mendje.:rolleyes:

scorpiog
23-08-07, 10:40 PM
poison me ne fund,nuk po te marr vesh se cfare do me thene,si e shikokemi ne nga Empire Building,mos ke ngaterruar gje teme?

scorpiog
23-08-07, 10:44 PM
po mire tani,ceshte kjo pune na thoni mendimin tuaj,prandaj eshte hapur tema.

Poison
23-08-07, 10:45 PM
Jo moj te keqen xhaxhi vazhdo shkruaj ti.Vetem mos u nisni me mendimet e nje pakice ku mund te beni pjese dhe ju qe shpreheni me zjarr e me patriotizem per flamurin me yje dhe viza si kanatiere ushtari.Mos harroni qe keni ardhur si refugjat ne kete vend dhe ashtu do te mbeteni per sa kohe do jetoni ne kete vend.Amerika eshte e amerikaneve dhe sado ta dashurosh apo ta kesh ti si nje implus per jeten tende perseri ne supet e tua te njoma do rendoje fjala refugjat.Nuk ka fol kot i mocmi ne vendin tone qe guri i rende ne vend te vet.Por megjithate kjo shphje mund te jete shume prehistorike per ty.

scorpiog
23-08-07, 10:55 PM
poison nuk jane fare prohistorike per mua ato thenje.nuk e di a i ke lexuar postimet e mija rreth kesaj teme.une nuk po mohoj se jam shqiptare,dhe as qe jam rrefugjate,ate qe po shpreh eshte nje fakt qe ndodh ne komunitetin shqiptar scdo dite,pra ankesa ndaj keti vendi ne nje kohe qe po jetojme dhe hame dhe pime ketu.une personalisht jam rritur me frymen e rrespektit dhe te miren nuk e hedh poshte kurre,keshtu qe nuk mund ta shaj ket vend ne nje kohe qe jetoj ketu,dhe ate qe une dua ne te vertete eshte nje dite te kthehem ne atdheun tim por tani per tani shteti im fatkeqesisht nuk me jep dot ato qe une kam arritur ketu,ndoshta nje dite po ,dhe ate shpresoj edhe une.

blingbling
23-08-07, 11:09 PM
Jo moj te keqen xhaxhi vazhdo shkruaj ti.Vetem mos u nisni me mendimet e nje pakice ku mund te beni pjese dhe ju qe shpreheni me zjarr e me patriotizem per flamurin me yje dhe viza si kanatiere ushtari.Mos harroni qe keni ardhur si refugjat ne kete vend dhe ashtu do te mbeteni per sa kohe do jetoni ne kete vend.Amerika eshte e amerikaneve dhe sado ta dashurosh apo ta kesh ti si nje implus per jeten tende perseri ne supet e tua te njoma do rendoje fjala refugjat.Nuk ka fol kot i mocmi ne vendin tone qe guri i rende ne vend te vet.Por megjithate kjo shphje mund te jete shume prehistorike per ty.

plasi sherri m'duket, un per vete nuk e mbroj shum ameriken sepse sme ka dhene ato qe dua, kam shansin te vazhdoj shkollen po, kur te dua, nuk eshte vone ktu asnjehere, kte gje e kane te mire. Sa per ne shqiperi, dhe shqiperine nuk e hedh poshte sepse eshte vendi im, atje kam lind dhe jam rritur, por kam shume vite qe jam larguar dhe se besoj se mund te shkoj te jetoj ne shqiperi tani per tani, se di, skam kushtet atje, jam mesuar ktu.... kush eshte ai njeri qe do te jetoje ne nje vend te huaj fillikat? Por nga halli bejne robt sakrifica, ndahen nga familja me shpresen per te filluar nje jete me te mire. Eshte e vertete qe si refugjat njifemi, sepse skemi lindur ketu qe te quhemi amerikan. Pastaj po ta marrim nga nje ane, amerika eshte e Indianeve fare, dhe kta qe e quajne veten amerikane sjane amerikane tamam tamam, do tu dali nje njeri ne fis qe ka qene i ardhur ketu, po te gerrmojme:D, pastaj sbesoj se thuhet kshu vetem per ktu ne amerike, ne gjith vendet e tjera kshu thuhet besoj....qahemi, ankohemi, keq kshu keq ashtu, pik e zez

admin
23-08-07, 11:16 PM
Keni degjuar qe po pive ujin e Amerikes infektohesh? te ndryshon nga ana fizike dhe mendore.

Mbase eshte e vertete, por nje gje di: kushtet e jeteses, ushqimi, gjithcka eshte nje buton larg. Prandaj njerezit shendoshen.

Duke jetuar ne amerike apo diku tjeter per nje kohe te gjate mesohesh me ate vend edhe duket si me i "miri". Arrin edhe behesh robot i ketij vendi.

Meqenese kam jetuar ne cepe te ndryshme te botes, di te them qe Amerika nuk eshte ne krye te vendeve te mija te preferuara. Sistemi eshte kapitalizem shume i ashper, qe i ben njerezit kafshe.

Njeriu ka nevoje per me shume se gjerat materiale qe Amerika te jep...

scorpiog
23-08-07, 11:23 PM
ti ke mendimin tend dhe e rrespektoj por ketu nuk behet fjale vetem per materiale.une nuk po them se ja kaloj mrekullueshem,se me mungojne njerezit e mi,por ama as nuk me pelqen ta shaj.

admin
23-08-07, 11:29 PM
Te uroj tja kalosh sa me mire ne Amerike, por mos harro qe ne qofte se nuk ke Sigurim Shendetsor, dhe te bie fati i keq te besh 1 apo 2 operacione...

Nuk e kane problem te lene te vdesesh tek dera e spitalit po te mos paguash. Nuk te prek njeri me dore...

Edhe dicka tjeter - Nje vend ku krimineli qe ka vrare e perdhunuar del nga burgume "parole" pas dy vitesh, dhe ai qe ska paguar $2000 taksa kalbet ne burg per 20 vjet.

scorpiog
23-08-07, 11:38 PM
aman o Gertoo se mos ka ndonje vend tjeter me te mire,gjithandej ndodh e keqja thuaj mos ta kemi per rrisk,punen e spitalit nuk jam dakort,pastaj ne atdheun tone te dashur jane cthurur fare,po vriten dhe perdhunohen perdite,pa pike turpi cohet babai perdhunon vajzen 20 vjec dhe pastaj do ta vrase,nuk e di ketu djehem me e sigurte pastaj cfare te kemi te shkruajtur.une per vete sigurimin shtreteror e paguaj muaj per muaj,me e rendesishmja per mua eshte shendeti dhe shyqyr e kam mundesin ta paguaj.

VajzaVlonjate
24-08-07, 10:19 AM
Pashe dhe nje teme tjeter ku gocat shqiptare ne amerike flasin dhe sdine se c'flasin.Megjithate nuk po ju kthej nje pergjigje sonte por do ju bej nje suprize se shpejti dhe atehere mund te gjykoni vertet mire ne amerike apo keq.

Po na quan injorante ti ne tashti?
Qe na thua nuk dime c'fare flasim.
Mbaje gojen vella, mos e kruai atije ku nuk duhet.

VajzaVlonjate
24-08-07, 11:03 AM
Te uroj tja kalosh sa me mire ne Amerike, por mos harro qe ne qofte se nuk ke Sigurim Shendetsor, dhe te bie fati i keq te besh 1 apo 2 operacione...

Nuk e kane problem te lene te vdesesh tek dera e spitalit po te mos paguash. Nuk te prek njeri me dore...

Edhe dicka tjeter - Nje vend ku krimineli qe ka vrare e perdhunuar del nga burgume "parole" pas dy vitesh, dhe ai qe ska paguar $2000 taksa kalbet ne burg per 20 vjet.

Sa per ate te sigurimeve e ke gabim.
Vertet cmimet e spitaleve jane te shtrenjta po ama ate nuk te refuzojne kurre edhe nuk te lene ne rrruge te vdesesh.
Te mjekojne te bejne njeri te ri edhe pastai te thone se sa ben.
Plus shume veta ketu e kane inshurencen falas, qe nga gjysi e gjyshja ime e deri tek shume te tjere.
Gjysi/gjyshja ime nuk jane qytetar amerikan vetem greecard kane po ama cdo vizite qe vene tek doktori e kane falas, cdo ilac qe marin e kane falas.
Une per vete nuk ankohem dote per kete gje.

ida19
30-08-07, 04:53 AM
Nuk me pelqen,ndoshta se u rrita ne Shqiperi.Sa te mbaroj shkollen,te marr dhe pashaporten dhe do kthehem,e sigurte fare.

scorpiog
31-08-07, 09:17 PM
Nuk me pelqen,ndoshta se u rrita ne Shqiperi.Sa te mbaroj shkollen,te marr dhe pashaporten dhe do kthehem,e sigurte fare.

aaaaaaaaaaa pashaporten e dashke,dmth ske siguri,e kuptum:D

ida19
10-09-07, 03:23 PM
aaaaaaaaaaa pashaporten e dashke,dmth ske siguri,e kuptum:D

normale si shperblim per vitet qe po harxhoj ketu...............shaka...............ky vend te ofron pak gjera,por qe per ne shqiptaret jane te rendesishme,ndersa ne shqiperi kemi shpirtin,kete doja te thoja,nuk mund te rrish ;)tere jeten emigrant ne vend te huaj.......

scorpiog
10-09-07, 10:28 PM
me cfare shof une as qe ke per te ikur any time soon:D

kikirik
19-09-07, 03:07 PM
Iki e vij o vlla, si te me teket. I knaqur jam me te dy botet :rolllaughing:

ida19
05-10-07, 11:52 PM
ashtu sic iki cdo 6 muaj kam per te vazhduar deri sa te kthehem perfundimisht.une jam nga ato qe e dua vendin tim.......sado te mira tme ofroje bota une ngelem shqiptare....ndoshta kete nuk kuptoni ju........

Solange
09-10-07, 05:29 PM
Ndoshta ida, duhet te kuptosh qe secili ka preferencat e veta ashtu sic ke dhe ti.

ida19
10-10-07, 05:58 PM
Ndoshta ida, duhet te kuptosh qe secili ka preferencat e veta ashtu sic ke dhe ti.

patjeter qe preferencat ndryshojne por ska pse te kete perbuzje per dicka qe sna pelqen.........................