PDA

Shiko versionin e plot : a thoni dot "ME FAL"

scorpiog
19-08-07, 12:02 AM
e di qe shume njerez e kane te veshtire te kerkojne falje duke e ditur qe e kane gabim.nuk e di pse por edhe une e kam pasur shume te veshtire te kerkoj falje.ju si jeni ,kerkoni falje?dmth e thoni fjalen -me fal,apo mundoheni ta beni ne menyra ta tjera dhe pse jo?

scorpiog
21-08-07, 09:46 PM
epo cpaskeni qene,asnjeri se thot ndoj fjale per kete teme,egoista........

blingbling
21-08-07, 11:07 PM
hahahaha, un vallaj them, kur e kam gabim, ndonjehere them me fal edhe kur shof qe nje person merzitet nga dicka qe them, e kisha gabim apo jo, jam shum e ndjeshme:o:o:D

scorpiog
21-08-07, 11:09 PM
xemla me fal kot mos thuaj se te marrin neper kembe dhe e bejne rruge pastaj..

blingbling
21-08-07, 11:12 PM
LOL, po mire me i thash nje plake njehere " i dont like your hair today", edhe ajo tha whaaaaaaat? im sorry i thash, tani me verte sme pelqyen po e pashe qe u merzit edhe me erdhi gjynaf:D

scorpiog
21-08-07, 11:15 PM
a kjo eshte tjeter rast,ti sikur je binjakja ime ,cke ne mend e thua...lol

admin
21-08-07, 11:20 PM
po u marrim nje dhome te dyjave meqe shkoni :p

Amantia
21-08-07, 11:21 PM
Po i pergjigjet nji jo-egoist ksaj temes :p
The one who wants to be forgiven asks it especially to *the one* he wants to be forgiven by.......not to anyone ..........and who is *the one * and why you wants to be forgiven makes a huge impact ......

ndonjehere mendoj se duke kerkuar falje eshte si nje ndjenje le te themi shfajesimi ose kalimi i nje pjese te *fajit* ke tjetri .......like seeking someone else to blame , its not so important the other's opinion or if he/she forgives your or not .......just the idea that you removed that guilty sense from your shoulders and its the other's desicion now ..its like you appointing *the one* as your judge
Lol, i didn't commit any crime or did smth wrong intentionally , por se kam problem ti them *me fal* dikujt qe e ndiej se duhet tia them ......

scorpiog
21-08-07, 11:22 PM
po dhoma cna duhet,kudo qe te jemi ne shkojme....................lol

scorpiog
21-08-07, 11:24 PM
Po i pergjigjet nji jo-egoist ksaj temes :p
The one who wants to be forgiven asks it especially to *the one* he wants to be forgiven by.......not to anyone ..........and who is *the one * and why you wants to be forgiven makes a huge impact ......

ndonjehere mendoj se duke kerkuar falje eshte si nje ndjenje le te themi shfajesimi ose kalimi i nje pjese te *fajit* ke tjetri .......like seeking someone else to blame , its not so important the other's opinion or if he/she forgives your or not .......just the idea that you removed that guilty sense from your shoulders and its the other's desicion now ..its like you appointing *the one* as your judge
Lol, i didn't commit any crime or did smth wrong intentionally , por se kam problem ti them *me fal* dikujt qe e ndiej se duhet tia them ......

Amantia ca komplikimi,pyetja eshte e thjeshte a e pranon gabimin dhe kerkon me falje apo jo?

Amantia
21-08-07, 11:36 PM
Lol, smund te jete aq e thjeshte sepse gabimet sjane te perditshme ....
dhe fjala e bukur shqip me fal kerkohet kur ke bere vertet nji gabim :p...........kurse ajo *sorry* qe e perdorim per te vocklat e perditshme eshte dicka tjeter

scorpiog
21-08-07, 11:50 PM
nuk po kuptohemi,nejse........

admin
23-08-07, 11:23 PM
Kur dikush te fajson pa te drejte, nuk thuhet kurre me fal. Kete e kam si parim, edhe atyre qe me kane genjyer nuk u them me fal ai qe me genjen nuk meriton ndjesen time edhe sikur te jem une gabim. Nuk them me fal kot pa lidhje , po se ndjeva nuk e marr mundimin

scorpiog
23-08-07, 11:25 PM
po ashtu eshte edhe une po e bej parim me shume e me shume.por a ke thene ndonjehere me fal per nje gabim,dmth a e ke pranuar gabimin apo jo?

ida19
07-10-07, 06:39 PM
nqs vertete jam une ne gabim patjeter qe do kerkoj falje....ama kur sjam ne gabim me zor arrij ti fal te tjeret........

~Shkodrane~
26-11-07, 11:10 AM
Them me fal vetem kur e kam une gabim

Melody
26-11-07, 11:15 AM
nuk them me fal shpesh... vetem kur ceshtja esht serioze dhe mbase e kuptoj gabimin lol

SEND_ME_AN_ANGEL
26-11-07, 04:58 PM
me dhimbje, por kur duhet them. megjithate parapelqej te kerkoj te falur pa e thene fjalen magjike

nemo
28-11-07, 01:51 PM
varet nga situata dhe kush e ka fajin.

Ylli
28-11-07, 02:03 PM
Une e them kur duhet thene, edhe po nuk pata faj, sepse shume shpesh fajesia eshte relative, por me leht e them ne gjuhe te huaj, sepse ne shqip nuk jemi mesuar te kerkojme falje, haahhaha

SEND_ME_AN_ANGEL
28-11-07, 04:40 PM
me verte, dhe une e kam vene re, ne italisht e anglisht me del me lehte fjala "me fal" se sa ne shqip :D

DarkAngel
29-11-07, 03:55 AM
asnjehere vetem kur gjendem shume ngushte

bella
29-11-07, 07:19 AM
Eh ne shqiptaret,na pelqen apo jo,jemi shume krenare,kokeforte dhe kemi nje karenc(mungese) te nje edukate te shkelqyer.Prandaj dhe nuk kerkojme ndjese apo falje kur e shohim qe jemi ne faj ose qe kjo ndodh shume rralle.

Po marr nje shembull pak banal..........p.sh,as kur shkelim pa dashje kemben e dikujt ne rruge nuk themi me fal,po e shohim ne sy dhe kaq :)....Pra per ne kjo ishte nje menyre e te kerkuarit falje.

Kam mesuar se te kerkosh shpesh falje nuk eshte dobesi por nje sjellje e mire.Ne ngaterrojme sjelljen e mire me te shkelurit me kembe.Nese ne nje diskutim me shoqerine apo te dashurin e teprojme nga arsye te ndryshme atehere eshte e drejte te kerkojme falje,ndersa nese ne kerkojme falje pa shprehur akoma mendimin tone atehere kjo eshte nje dobesi karakteriale......Prandaj ne behemi kokeforte dhe duke mos dashur te na marrin per te dobet,nuk kerkojme falje edhe atehere kur duhet sepse kjo tregon nje force karakteri,qe ne mund te falim ashtu sic edhe mund te denojme (mos falim) kur kuptojme qe na eshte bere nje padrejtesi.
Pra ne behemi kopetent dhe tregojme qe kemi karakter e sjemi gdhe' :)

Solange
05-12-07, 08:08 PM
e di qe shume njerez e kane te veshtire te kerkojne falje duke e ditur qe e kane gabim.nuk e di pse por edhe une e kam pasur shume te veshtire te kerkoj falje.ju si jeni ,kerkoni falje?dmth e thoni fjalen -me fal,apo mundoheni ta beni ne menyra ta tjera dhe pse jo?

Per vete veshtiresine e kam kur jam drejte por te tjeret presin te them me fal kur mendojn se nuk jam. Kjo po, me duket dicka e veshtire per mua.
Ndersa, kur jam me te vertet gabim e them 'me fal' pa problem pavarsisht se me jo dhe aq qef. :p

Gjithsesi, ka te bej me te qenit mature enough qe te pranosh gabimet e tua.

lerbi
15-12-07, 10:34 AM
nuk eshte turp te kerkosh me fal por nuk duhet ta teprojm me kete shprehje ne cdo minut une per veten nuk para kerkoj falje:makefun: