Shiko versionin e plot : Taken - Filmi qe krijon nje imazh te keq per shqiptaret
Websiti zyrtar i filmit
20th Century Fox Presents (http://www.takenmovie.com/)
Nje tjeter film i cili krijon stereotypes te shqiptareve si mafioze dhe kriminele. Aktori kryesor Liam Neeson eshte nje ish agjent i cili jeton ne US. Vajza e tij 17 vjecare grabitet nga nje grup mafioz shqiptar ne France per tu shitur si prostitute. Liam Neeson portretizon nje karakter te tipit Steven Segal duke u hakmarre dhe duke vrare e thyer kocka lart e poshte. Liam shkon ne kryqezate ndaj rrjetit qe grabit, drogon dhe kthen ne prostituta turiste amerikane. Gjate gjithe filmit vret mbi 20 "mafioze" shqiptare". Filmi eshte aksion gjate gjithe kohes dhe po mos kishte anet negative per shqiptaret do ta vleresoja 8/10.
Ky film eshte nje grusht ndaj komunitetit emigrant shqiptar ne france dhe ne te gjithe boten sepse krijon imazhin qe shqiptaret jane kriminela dhe mafioze te pashpirt.
E kam pare ate film dhe do e rekomandoja sepse edhe nje film shume interesant. tema eshte pak e lodhur, vajza merret peng edhe babai hakmerret duke vrare te keqinjte. Tipike "e mira kunder te keqes" dhe e mira fiton ne fund si gjithmone, por eshte aksion gjithe kohes dhe te mban me zemer ne dore.
Nuk jam dakord me ty robo se kane dashur te ulin shqiptaret me kete film. Shqiptaret ja kane bere te keqen vehtes. Ta kisha bere une kete film nuk do e lija vetem me tropojanet, po do shtoja, shkodranet, burrelsit, edhe vlonjatet. Keta plehra qe shesin motrat e tyre edhe cnuk bejne neper bote vijne ne shqiperi me nje grusht pare e makina te mira etj. si kujton ti se i kane bere ato lek? duke punuar guzhinier apo bojaxhi?
Nxirrni koken nga rera edhe hapni syte, keto njerez jane turp i shqiperise dhe na vjen sna vjen mire duhet ta pranojme. Sikur te kishte ndonje "pastrues" si puna e ketij ne te vertete do ishte heroi im.
(ata qe duan ta bejne download nga interneti te me cojne MP se ja u jap une linkun)
une e kam pare kete filmin biles kam shkruajtur po ketu ne forum per kete.jam dakort me guest kur thote qe ja kemi bere vetes te gjitha.aq turp na ka ardh kur e kemi pare sa kemi dale nga kinemaja te shokuar.po cte thuash realitetin se mohon dot keto gjera i kemi bere e vazhdojme ti bejme.shyqyr zotit jo me me ate vrullin e fillimit po si themi ne shqiptaret me mire syri se nami.po ta veme mbi kurrizin tone sa prej nesh do e duronin nje te huaj psh marokin qe ta fusnim ne shtepi ti jepnim per te ngrene e ai te na e shperblente duke na vrare perdhunuar e duke na nxjerre gocat ne shitje.une per vete do i kisha vene flaken pa asnje lloj meshire.ja keto gjera kane bere kane trimat tane qe bejne kaposhin rrugeve te botes.sinqerisht te vjen keq kur degjon qe pergjigjen me arrogancen me te madhe une jam shqiptar.e di si me ka ardh ne nja 2 raste te ngrihesha nga vendi ku isha ul ne autobus e tia leshoje nje peshtyme te mire surratit.po cte thuash me per keta funderrina qe kane shit motrat e grate rrugeve te botes.
SEND_ME_AN_ANGEL
12-05-09, 12:01 AM
motrat e tyre s'kam degjuar ti shese njeri deri tani. Grate edhe ndoshta, megjithese ato "gra" (dmth vajza te reja qe martohen me qellim trafikimi) zakonisht shiten nga vete familja e tyre (nje rast ne Lushnje per 800 mije lireta) dhe cohen me dijenine e familjes per te "punuar". Nuk dua te mbroj ata maskarenj qe merren me keto trafikime, por dua te them qe disa familje shqiptare jane thellesisht te pamoralshme dhe cojne bijat e tyre jashte shtetit te shesin trupin. Filmin nuk e kam pare por me duket nje nga ato perrallat klasike ku realiteti fryhet e egzagjerohet tej mase. Mund te kete ndodhur nje rast ne nje milion qe nje turiste eshte droguar e rrembyer per ta kthyer forcerisht ne prostitute. Zakonisht rrjetet e prostitucionit nuk trafikojne e nuk shfrytezojne vajza te shteteve te fuqishme, por moldave shqiptare ruse ukrainase etj etj.
filmi eshte cop cop,mua ma kishin bo te bukur, dhe prandaj e pashe.
ashtu sic thote guesti e mira triunfon gjithnje ne filam tipik aksion.
ke ai film shqipetaret i kan ul dhe i kan ul shum biles, pse si arabet jena neve, qe hane me duar, aty ishte pislliku modh. ne me verte merrena me prostitucion , me droge dhe ē'do gje tjeter qe eshte e paligjshme, po ama nuk jena bythpabreksa siē na kan nxjerr ke filmi.
le te iki iher ai marinsi ashu.... shqipetareve nuk i afrohesh dot, e jo mo ti rrafesh tek pulle ahahaahahahah... se kom qesh shume ke ai film.
regjizor trap qe nuk ka informacion te mjaftushem.
PaFjalė.com