PDA

Shiko versionin e plot : Cfare ndodh po te hedhesh benzine ne makine me nafte?

tester
27-06-08, 10:02 AM
ndoshta eshte pyetje elementare por dua te di nje pergjigje te sakte nga dikush qe merr vesh me shume se une. Cfare ndodh po te hedhesh benzine ne nje makine qe punon me nafte? Ta zeme se kemi nje cerek nafte ne makine dhe i hedhim nje cerek tjeter benzine? Prishet makina? Shperthen? Apo nuk ndodh asgje...

rai
27-06-08, 11:52 AM
....Icon18Icon18

blingbling
30-06-08, 10:45 PM
Hmmm.... epo ku te vajti mendja tester?? Me verte... ca mund te ndodhe? lol

Solange
01-07-08, 11:00 PM
Im at pati nje Buick para ca vitesh dhe ishte me diesel. Ndodhi njeher qe e mori vllai makinen dhe nga pakujdesia i futi tjeter gasoline dhe qe atehere pati difekt makina.
Nga c'mora vesh problemi ishte tek high-pressure pump, fuel injection system and filters (si di ne shqip keto)

Kshuqe nuk ta rekomandoj ta besh ate gje. Do harxhosh per rregullime pastaj.

sabah
03-07-08, 11:28 AM
Shkurtimisht do te them se parimi i punes tek mjetet me benzine behet me shkrepje elektrike e cila realizohet me ane te kandeleve.Ndersa ne motoret e naftes djegia e karburantit realizohet ne saje te presionit te larte qe peson nafta duke u derguar ne cilindrat e automjetit.Ne rast se mjetit me nafte do ti hedhim benzine rregjimi i punes ndryshon teresisht,mjeti do te punoje me goditje ne motor.Ne rradhe te pare benzina fuqine kolorifike e ka me te ulet se nafta,pompa e naftes do te marri ajer,sepse benzina nuk ka viskzitetin e naftes per arsye se nafta ne vetvete permban edhe vaj.Dote krijohen probleme tek injatoret e naftes dhe tek pompa e naftes.Si perfundim, kujdes para se te furnizoni mjetin me karburant.

guest
14-05-09, 07:40 PM
varet sa hedh, po te kete shume benzine dhe pak nafte sic thote sabahu mesiper e shkaterron motorrin. po te kesh gjysem sarbatori me nafte edhe hedh gjysem litre bezine si ben asgje.
kurse po ti hedhesh nafte makines me benzine nuk terheq edhe fiket, duhet pastruar edhe kaq. e kam bere vete kete gabim edhe e di mire ;)

cuni
15-05-09, 12:03 PM
shi si bo si mjeshter.
ca makine ke pas ti guesto 54'
se kto makinat e reja e kane cdo gje me paketa elektronike, nqs punon relativisht shume e demton dhe kjo con : ku pervec se duhet me pa se cfare pakete te ka mor fun, duhet me e hap edhe si motorr me zmerilu valvolat, ose me i nderru noi bjell ose bronxin.

me pak llafe hudhe makinen ke plenat se nuk ka per te ardh mo ashtu sic e ke pas.

per makina me pysni mu

guest
15-05-09, 06:51 PM
nuk eshte nevoja te kesh makine te 54 per te patur karburator deri vone fare jane prodhuar e para kjo, e dyta une nuk thashe se me ka ndodhur me makinen qe kam tani, ka ndodhur nga 95` me vw golf
e ke parasysh kur them me thoni xhaxhi? se ti rrezik ke qene 5 vjec ne 95 lol

cuni
16-05-09, 12:03 PM
po po rezik aq kam qen.
o plako qeke i lasht fare, a te kan ra floket?/ po rrudhat a kan fillu??
nejse nejse, varja ketyne 2 te parave po ishalla nuk ke fillu me perdor viagren.

po ty bravo te qoft qe ke pas makin ne 95' se un ne 95' kom pas karrocen me guzhinjeta me te bukur t'lagjes ahahahahahahahahah....
ajo punonte me nji njeri fuqi me djegie te mrenshme, apo nuk i shkojshin ato kutit e bojes, njera mbante gozhdat tjetra mate grason, vetem sinjalet ke pasqyra i mungojshin.
po karroca ime pati nji fund sa te lavdishem aq edhe te dhimbshem, ma shtypi zizi ushtris, un shpetova mos u boni merak

Bruno
18-05-09, 05:22 PM
Shperthen hahahahaha lol

Rori
23-12-10, 02:04 PM
shi si bo si mjeshter.
ca makine ke pas ti guesto 54'
se kto makinat e reja e kane cdo gje me paketa elektronike, nqs punon relativisht shume e demton dhe kjo con : ku pervec se duhet me pa se cfare pakete te ka mor fun, duhet me e hap edhe si motorr me zmerilu valvolat, ose me i nderru noi bjell ose bronxin.

me pak llafe hudhe makinen ke plenat se nuk ka per te ardh mo ashtu sic e ke pas.

per makina me pysni mu

Cfare makine (tipi) keshillon per femra??????????????????

Rori
23-12-10, 02:06 PM
po po rezik aq kam qen.
o plako qeke i lasht fare, a te kan ra floket?/ po rrudhat a kan fillu??
nejse nejse, varja ketyne 2 te parave po ishalla nuk ke fillu me perdor viagren.

po ty bravo te qoft qe ke pas makin ne 95' se un ne 95' kom pas karrocen me guzhinjeta me te bukur t'lagjes ahahahahahahahahah....
ajo punonte me nji njeri fuqi me djegie te mrenshme, apo nuk i shkojshin ato kutit e bojes, njera mbante gozhdat tjetra mate grason, vetem sinjalet ke pasqyra i mungojshin.
po karroca ime pati nji fund sa te lavdishem aq edhe te dhimbshem, ma shtypi zizi ushtris, un shpetova mos u boni merak

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa cuniii karroce me guzhinjeta co0o0o0ll lol :D:D:D:D kohe te bukura kane qene

cuni
24-12-10, 02:21 AM
per femra! e para sygjeroj qe kursi i makines te behet nga 1 muaj qe eshte aktualisht, te behet 3 vjet.

pastaj per makine shofim e bejme!

sabah
24-12-10, 06:33 AM
Ka ndonje mendim tjeter se cfare ndodh nese makines se konstruktuar per te punuar me nafte i hidhet benzine??

saliluma
24-12-10, 06:54 AM
hahaha nuk mund ta imagjinoj kete eshte paksa e rende hehehhe

sabah
24-12-10, 07:28 AM
hahaha nuk mund ta imagjinoj kete eshte paksa e rende hehehhe
Pershendetje Saliluma.Nuk e di ku jeton ti por nuk eshte per tu cuditur.Jo te gjithe ata qe i japin makines dine se makina e tyre punon me nafte apo me benzine.Ka plot raste qe kur shkojne tek distributori i karburantit ngrejne supet kur puntori i pyet se cfare do ti hedhesh benzine apo nafte.Por nuk jane te rralla rastet kur puntorit ti i thua hidhi nafte dhe ai nga nxitimi apo pakujdesia te hedh benzine.Atehere si duhet vepruar sipas teje ne kete rast dhe cfare ndodh ne automjet po te vazhdoje te punoje me kete rregjim pune.