PDA

Shiko versionin e plot : Libri(at) qe jeni duke lexuar dhe do sygjeronit.

Blindness
29-07-07, 07:55 PM

Solange
18-08-07, 12:41 PM
Po lexoj Ismail Kadare - Enderr Mashtruse

Deri tani mire me duket, kisha kohe qe s'lexoja ne shqip. -hop

scorpiog
18-08-07, 09:37 PM
spo lexoj gje......................:D

ORGANZA
19-08-07, 05:02 AM
Para dy ditesh me ra ne dore rastesisht nje liber anglofon ku ne kopertinen e tij siper titullit : "Tuesday with Morrie", shkruante " The runaway bestseller that changed millions of lives", deri ne faqet e para mund te them qe eshte libri me i prekshem qe mund te kem lexuar deri tani, historia e nje profesori te moshuar sociolog ne college, i cili vuan nga semundja e Lou Gehrig ose ndryshe amyotrophic lateral sclerosis (a brutal, unforgivinf illness of the neurological system qe paralazion te gjithe muskujt e trupit deri te mushkerite ne stadin terminal), te nje ish stundeti te tij and life's greatest lesson...

kikirik
27-08-07, 05:28 PM

hajde toke ktu :p

scorpiog
27-08-07, 07:44 PM
tok tok

blingbling
27-08-07, 09:09 PM

as un spo lexoj,:D skam nerva as durim, po na fillo shkolla do lexojm plot, du me u clodh tani per tani

neryl
28-08-07, 04:39 AM
Kam ne dore nje liber te Ruiz Zafon Carlos L`ombra del vento. Jua sugjeroj dhe juve pasi eshte liber mjaft i arrire.

Amantia
28-08-07, 07:42 PM
Libri im per momentin eshte Tax Planning .....eshte aq i merzitshem sa mezi po i kaloj faqet ..shpresoj qe deri nga Krishtlindjet ta kem mbaru:D

neryl
14-09-07, 03:49 AM
Po lexoj '' Kengetari i tangos'' te Tomas Eloy Martinez letersia hispano-amerikane
( shqiperuar mjaft mire nga Vjollca Osja )

Albanian_Cutie
30-10-07, 11:25 AM
Sapo kam nisur te lexoj faqet e para te romanit te fundit te shkrimtares belge Amelie Nothomb "Neither Eve's, not Adam's" (As nga Eva, As nga Adami). Pasi pashe nje konference shtypi qe ajo dha me rastin e fitimit te nje cmimit nga akademia e letersise franceze, si dhe origjinaliteti i personazhit te saj : look-u, sjellja paradoksalisht aristokrate dhe ekstravagante e shkrimtares, po ashtu edhe prejardhja e saj (Nothomb jane te familje e njohur ne Belgjike qe kane kontribuar ne krijimin e nazismit dhe te ekstrimit te djathte!) me shtyen t'ia bleja edhe une librin.
Shkurt: behet fjale per nje histori dashurie midis nje francezeje dhe nje japonezi, eshte liber autobiografik dhe historia zhvillohet ne Tokyo.
Kur ta perfundoj, te interesuarve mund ti shkruaj me gjate mbi pershtypjet e mija, pasi librat e Nothomb pershkruajne nje filozofi te holle jete ..

SEND_ME_AN_ANGEL
30-10-07, 06:37 PM
Pervec historise mesjetare qe nuk e heq nga dora, po lexoj nje liber te Bernard Lewis, qe ben fjale per raportet midis feve pak a shume (Islami dhe Krishterimi), shume liber interesant. Titullin e ka "What went wrong"

Dredhza
13-12-07, 03:38 PM
E perfundova romanin "Njembedhjete minuta" te Paulo Coelho...sugjeroj ta lexoni,ndersa aktualisht jam duke lexuar per hobi librin Ligjet marketingut :mfr_closed2:

JetMir
13-12-07, 03:49 PM
Shum liber interesant ky "Njembedhjete minuta"

Ndersa une u sugjeroj ta lexoni "Ditari Sekret" i AS Pushkin dhe do e shihni veten se ku jeni.

Dredhza
13-12-07, 04:01 PM
Te romani " Njembedhjete minuta" tregohet jeta e nje prostitute(ne baze te ditarit te se ciles, shkrimtari ka shkruar romanin)...verte interesant...Jetmir po qe se keni mundesi dhe e keni dergoma me poste librin qe sugjeruat per ta lexuar...adresen ta tregoj ne msn:makefun::makefun:

Amantia
13-12-07, 04:20 PM
Une sa kam filluar te lexoj Sophie's World , eshte plot kendveshtrime filozifike qe trajtohen permes syrit dhe meditimit te nje vajze te re........

Melody
13-12-07, 06:13 PM
Amantia duket shum interesante...

Othello - Shakespeare ... fatkeqsisht per shkoll lol

SEND_ME_AN_ANGEL
14-12-07, 08:40 PM
ske cte besh, shekspiri duhet per shkolle :P une po lexoj nje biografi politike te napoleonit

ORGANZA
15-12-07, 06:35 PM
ske cte besh, shekspiri duhet per shkolle :P une po lexoj nje biografi politike te napoleonit

Cilen Biografi?

SEND_ME_AN_ANGEL
17-12-07, 03:25 PM
Ate te Emil Ludwig :) e kam lexuar para nja 8 vjetesh por tani po e rilexoj, krahas biografise se Fushe-se te shkruar nga Zweig. te dyja keto figura jane shume interesante, Napoleonin e njeh gjithe bota pak a shume, por intrigat e skenaret e kohes se tij dihen me pak, dhe ne keto intriga nje nga figurat kryesore ka qene pikerisht Fushe.

Melody
17-12-07, 09:45 PM
Na lini pak atdhe - Nike Bunjaj

deri tani me pelqen shum

bella
18-12-07, 05:56 AM
Eh kam filluar dhe e kam lene .....e marr librin e lexoj disa faqe e me pas e le sepse me dalin pune te tjera per te bere...Ah kjo koha keto ditet e fundit eshte shume e shtrenjte...Po lexoj librin "Ditari sekret i Napoleon Bonapartit" eshte liber historik dhe personal...flet per betejat e tij dhe ndjenjat qe ka per gruan e tij te dashur.Nje dashuri ne lufte.Shume interesant.

SEND_ME_AN_ANGEL
18-12-07, 03:09 PM
Mos i beso shume dashurise se Napoleonit, se nja 2 grua e 3 dashnore i nderroi ai :) megjithese thone se jozefinen e donte me verte, une besoj se Bonaparti vertet donte vetem veten e tij.

Royal
22-12-07, 09:35 AM
Refleksione - Adrian Klosi&Edi Rama- Tamam per kohen, e shkruar 1990-1991-lidhur me levizjen studentore te dhjetorit.
DHE PER SHKOLLE "Jeta,loja dhe vdekja e Lul Mazrekut"-Ismail Kadare

SEND_ME_AN_ANGEL
22-12-07, 08:15 PM
une prape liber per napoleonin po lexoj, kesaj here aforizma dhe thenie mbi luften politiken e moralin.

ORGANZA
10-01-08, 02:32 PM
Sot duke pritur trenin pashe tek nje librari aty afer stacionit, nje liber te ekspozuar ne vitrine me titullin "SAS l'AGENDA KOSOVO" meqenese kisha pak kohe dhe dy ore rruge me tren, hyra dhe e bleva. Me aq sa lexova,ngjarja ndodh gjate muaj te dhjetor (2007) ne Drenice, tek nje monaster serb nen kontrollin e KFOR-it, ku grupet te reja terroriste kosovare te sapo formuara masakrojne minoritet serbe qe jetojne nga ato ane. Fillimi i librit eshte "TRASH" i shkruajtur prej romancierit francez: Gerard de Villiers.

Solange
13-01-08, 10:23 PM
The Alchemist - Paulo Coehlo
E pash rastesisht ne gift shop kur erdha nga CHI dhe qe atehere me ka bo shume pershtypje ky liber. Me te vertete interesant.
E super rekomandoj. ;)

bella
15-01-08, 07:42 AM
Sapo mbarova Blindness- Saramango. Me pelqeu jashte mase. E sygjeroj sigurisht edhe pse te kuptosh librin duhet lexuesi te kete elasticitet ne mendime dhe nje pjekuri letrare ne te njejten kohe.

Sapo fillova Identity nga Milan Kundera.

Po ti, cfare je duke lexuar?

"Kujtimet e nje Geishe" te Arthur Golden.

Eshte nje roman magjepses,fantazi te cilat jane te pershkruara deri ne imtesi....eshte nje roman qe nuk te lejon ta mbash mbyllyr.

sweet_s_shejtone
15-01-08, 10:07 AM
Faustin po lexoj......Lufta dhe paqja.....gjithe ato vellime qe ka ai duhet kohe ti mbaroj......me duhen ne shkolle ndaj duhet me i lexu...;:)

Dredhza
15-01-08, 01:21 PM
Aktualisht jam duke lexuar
Engjuj dhe Djaj, te Daun Braun-it, hata fare...ky shkrimtar eshte duke bere buje me romanet e tij...nje revulucion ne letersine bashkekohore...

Dielli_
15-01-08, 03:08 PM
Un jom tu e lexu ni liber qe eshte dal ne shitje. Eshte liber i ri... me emrin: Gue gue, pici gue...liber shume i mire. Nashti ky Ylli i forumit e ka lexu...5 Euro kushton!:shkelsyrin:

ORGANZA
30-01-08, 04:32 PM
"Kujtimet e nje Geishe" te Arthur Golden.

Eshte nje roman magjepses,fantazi te cilat jane te pershkruara deri ne imtesi....eshte nje roman qe nuk te lejon ta mbash mbyllyr.

E kam lexuar gjithashtu "Les mémoires d'une Geisha" (Geisha Sayuri), eshte vertet liber fantastik i cili pershkruan ne menyre te perkryer jeten nipone dhe traditat e saj para dhe gjate luftes se dyte boterore. EDhe fundi eshte i bukur!

Amantia
31-01-08, 10:59 AM
Une e lexova librin pasi kisha pare filmin dhe per rrjedhoje nuk fantazoja dot skenat e librit nderkohe qe ne mendje kisha skenat e filmit . sdq me ka pelqyer ne te dyja variantet .......
Perulesine e nje geishe nuk e suportoj dot , pavaresisht nga influenca e nje kulture te tere .........e bukur ka qene pershkrimi i mizuages , procesi i tenderit dhe spjegimi figurativ permes shpelles dhe ngjales , sa here e kujtoj me ben te qesh .......

katia
26-10-08, 05:49 PM
per te gjithe juve qe ju pelqejne librat romantike, ju rekomadoj te lexoni mos dashuro kurre nje te huaj te harold robinson.libra historike jeta e vertet e fushe shkruar nga stefan cvajg.libra shqiptare kohet e fundit kam lexuar elvira dones nje shkrimtare shqiptare qe jetonte e punonte ne zvicer tashme mesa di eshte ne amerike.e perkryer.lte gjithe librat i ka shume te bukur po ai qe me ka pelqyer e tronditur shume eshte dhe yjet nuk vishen keshtu.nga autoret myslymane sa lexova rafik shcami librin ana e erret e dashurise.i jashtezakonshem.gjithshtu ju rekomandoj dhe autorin stefan cvjag. skam cthem vec qe eshte i jashtezakonshem.te gjithe librat me te arrire historike si maria stuart, elizabeta e madhe, fushe e te tjere mbajne firmen e ketij autori, nderkohe qe dhe tregimet e novelat e tij jane te jashtezakonshme

ORGANZA
16-11-08, 06:45 PM
" Milosevic, Diagonalja e nje te cmenduri" - Hartmann

PS:vertet liber i bukur romani " Mos dashuro kurre nje te huaj"

cuni
17-11-08, 05:32 AM
ju mbase nuk iu del kohe me lexu, po nqs do doni te lex dicka mos e leni pa lexu kto :
KUJTIMET E NJE GEISHE ky eshte bere edhe film , po filmi nuk i eshte afruar fare librit. po ta lexoni ket liber do ju mbetet ne mendje.
11 MINUTA TE PAOLO KOELOS..
eshte Best Seller , qe flet per nje prostitute qe dashurohet me nje cun persmari, eshte histori e vertete

sweet_s_shejtone
17-11-08, 10:49 AM
Aksidenti..Danielle Stell....
Roman me shty kohen sepse spo me duket shume interesant...
Sapo lexova nje roman te paulo Coehlo dhe me pelqeu shume....
Shume autor okej...

genius.d
28-02-09, 01:32 PM
ISMAIL KADARE - DARKE E GABUAR .... eshte nje liber i mrekullueshem ....ju sygjeroj ta lexoni

Sunset
28-02-09, 04:56 PM
Po lexoj Sky O'Malley-- Bertrice Small shume i bukur

Melody
01-03-09, 10:33 PM
trandafili ne got - Dritero Agolli

Rori
01-12-10, 02:17 PM
Sygjeroj :- si te mposhtesh ndruajtjen Harry Box.... arti i te folurit si te njohesh te tjeter gjithmone Harry Box

sabah
01-12-10, 02:27 PM
Kohet e fundit kam lexuar Martin Iden te Xhek London.Eshte vertet nje liber qe ste lejon te largohesh me kollaj.Jua sugjeroj ta lexoni.

Romina
02-12-10, 04:44 PM
Une po lexoj ''Motra e Mozartit'' te Rita Charbonnier. Eshte roman interesant e deri tani po me pelqen.

Rori
19-12-10, 07:07 PM
il delitto paga bene eshte edhe film

Rori
01-05-11, 10:17 AM
mjeku i vetvetes,,ka si baze elementete e Yin e Yang
personalisht me ka pelqyer,,lexim te kendshem kush ka mundesine edhe deshiren per ta blere

Romina
02-05-11, 03:03 PM
Kodi i Da Vinēit - Dan Brown.